Annonsørinnhold

Å glede andre – viktigere enn du tror

Publisert
1. mars 2019

Du har sikkert hørt ordtaket «den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad»? Men hvorfor er det så viktig å glede andre, og hvordan står det til med rausheten på Bekkestua?

–Nå passet det bra at vi skulle snakke om trivsel og hverdagsglede. Jeg har akkurat vært og delt ut Kvikklunsj til alle de ansatte, sier en andpusten Anita Stubberud Grøndahl, leder på Bekkestua Senter. –Det er jo nesten påskestemning her nå, med solgløtt og fridager rett rundt hjørnet. En fin anledning til å gjøre litt ekstra stas på de som jobber her, sier hun.

Senterlederen er ikke i tvil om at det er menneskene som har den daglige kontakten med kundene som er den viktigste grunnen til at Bekkestua Senter har blitt et sted der kundene trives.

–Trivsel er utrolig viktig for oss som driver et nærsenter.

Her skal alle føle seg velkommen, enten de vil arrangere kakelotteri for idrettslaget sitt eller kommer trillende med barnevogn.

 

Et nærsenter med sjel

Bekkestua Senter, Senterlederen, gleder andre med kaffe og boller

Anita Stubberud Grøndahl, leder på Bekkestua Senter, er opptatt av å vise at hun setter pris på både kunder og ansatte.

Hvis Bekkestua Senter er nærsenteret ditt, så har du kanskje allerede opplevd hvordan de skaper trivsel med små oppmerksomheter i hverdagen. Kanskje har du fått en scone på vei til jobb en morgen? Kanskje har du vært på barsellunsj, eller på seniorlunsj på  Egon? Eller kanskje har du merket den gode stemningen når senteret inviterer til markedslørdag med utendørs boder og aktiviteter for barna?

På kort tid har senteret gått fra å være et sted der lokalbefolkningen gjør unna handlingen, til å være en naturlig møteplass for de som bor her. En kaffekopp på Steamen, økologiske bakevarer på Godt Brød eller sushi fra Maki Sushi på en tirsdag er små gleder i en hektisk hverdag.

–Det er ikke så mye som skal til for at trivselsfaktoren øker, og jeg er overbevist om at det blir viktigere og viktigere i dagens verdensbilde å vise at vi bryr oss om hverandre. Selv er jeg oppvokst med en mor som alltid tar med seg kake når hun skal i selskap. Hun har vist meg hvor viktig det er å glede andre, sier Stubberud Grøndahl.

Å glede noen behøver ikke koste penger. Et smil eller en hjelpende hånd kan være nok.

Hva skjer egentlig når vi gleder andre?

Når vi gleder andre knyttes det et emosjonelt bånd mellom oss mennesker. Den som gleder kjenner seg snill og generøs, og den som gledes føler seg sett og verdsatt.

Handlingen beriker livene våre med mening, for når vi viser omtanke for andre er det egentlig en annen måte å si at «jeg bryr meg om deg». Dette er noe vi bærer i oss fra gammelt av, fra en tid der man ga hverandre gaver for å bekrefte vennskap.

Vikingene ga hverandre våpen, smykker og husdyr for å vise at vennskapet hadde verdi. I dag er vi ikke fullt så rituelle, men små og store presanger forsterker fortsatt forholdet vårt til andre. Det trenger ikke være kostbare gaver, men kanskje kjøper du favorittsjokoladen med hjem til kjæresten din?

Eller så legger du litt ekstra omtanke i en koselig vertinnegave du vet venninnen din vil sette pris på. Det er hyggelig å få, men vel så hyggelig å gi. Det er faktisk så hyggelig å gi at hjernen vår reagerer på samme måte som når du spiser sjokolade. Å glede noen behøver ikke koste penger. Et smil eller en hjelpende hånd kan være nok. Det er noe å tenke på i grådighetens tidsalder!

Bekkestua Senter, Gamle Ringeriksvei 34/36, 1357 Bekkestua, Tlf.: 67 53 53 00