Annonsørinnhold

Å holde seg flytende i tøffe tider

Publisert
12. oktober 2021

KOK Holmsbu er en liten bedrift som driver flytende badstue i båthavna i Holmsbu, og har naturlig nok vært hardt rammet under pandemien. Da er støtte kjærkomment.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

– Vi startet i mai 2019, og hadde slett ikke kommet så langt at vi hadde bygget opp en robust økonomi i selskapet enda, forteller Kristin Blichfeldt som er eier og daglig leder i KOK Holmsbu om tiden da landet stengte.

– Vi har måttet stenge helt i lange perioder, og operert med begrenset tilbud i andre, men faste kostnader som for eksempel leie av båtplassen i havna der badstuen ligger, forsvinner jo ikke av den grunn.

Da var det godt å få noe støtte fra Asker kommune til nettopp dette bruk, sånn at jeg slapp å ta alt av egne sparepenger, forteller Blichfeldt.

KOK Holmsbu

Kristin Blichfeldt og hennes flytende badstue i KOK Holmsbu, er et viktig tilskudd til aktivitetstilbudet i Holmsbu, året rundt.

Viktige ringvirkninger

Den flytende badstuen i Holmsbu står i dag for totalt 1,5 årsverk, fordelt på Blichfeldt og tre deltidsansatte, men i fremtiden håper hun at det skal bli flere arbeidsplasser.

Badstuen er også en viktig del av satsningen på å skape mer aktivitet i Holmsbu, med tanke på å bygge opp stedet som en helårsdestinasjon.

– Vi får gjester fra så langt unna som Moss, Drøbak og Holmestrand. De kommer hit for å bruke badstuen, gjerne i kombinasjon med en fin tur i området.

Etterpå bruker de kanskje butikkene her, eller tar seg et bedre måltid eller en overnatting på et av etablissementene i nabolaget, så det har absolutt ringvirkninger i nærmiljøet å ha slike tilbud på plass, slår hun fast.

Et kaldt sjøbad og en varm badstue med vakker utsikt over fjorden – kan det bli bedre?

Starter på nytt

Nå er samfunnet på vei mot normalen igjen, og det er nok mange skuldre som er betraktelig lavere nå enn de var en periode, men Blichfeldt minner om at de ikke er i mål.

– Vi føler at vi nå starter på nytt igjen, og jobber hardt for å bygge opp igjen bevisstheten rundt oss og merkevaren vår. I tillegg merker vi jo også at folk er litt mer forsiktige med å bruke badstue sammen med mange andre, enten de booker som en gjeng eller som en del av fellesbadstue.

Uten pandemien tenker jeg at vi nå ville vært «over oppstartskneika», men nå er den fortsatt høyst tilstede.

KOK Holmsbu

Kristin Blichfeldt tar seg gjerne en dukkert fra badstua selv.

Kaldt ute, varmt inne

Kneiker og tøffe tider til tross; Blichfeldt ser optimistisk mot fremtiden. Hun vet hun har et godt produkt å tilby, på et vakkert sted. – Badstuen, med fantastisk utsikt utover fjorden, er i utgangspunktet åpen hele dagen hver dag, men vi fyrer bare opp når noen har booket seg plass på kalenderen på nettsiden vår.

Selv mener hun også at tiden som står foran oss nå er den best mulige for et badstuebesøk. – Jo kaldere det er ute, desto mer fantastisk blir opplevelsen av kontrasten mellom varm badstue og kaldt sjøbad.

Dette er for eksempel en utrolig deilig start på et bedre måltid og en hyggelig kveld på seminar, eller sammen med venner eller kollegaer, påpeker Blichfeldt, og ønsker hjertelig velkommen til et hett besøk i Holmsbu.

Lyst på en unik opplevelse?

 


I Asker kommune er det registrert rundt 3 200 bedrifter som til sammen bidrar til mer enn 20 milliarder kroner i verdiskapning. Pandemien har rammet ulikt i ulike bransjer, og for mange har finansiell støtte vært essensielt med tanke på overlevelse.

Gjennom Askerpakke 1, 2 og 3, samt statlige ventilordninger, har Asker kommune etter søknad delt ut til sammen 55 millioner kroner i koronastøtte til lokalt næringsliv. Over 300 bedrifter, i all hovedsak små og mellomstore, har fått, eller vil få, finansiell hjelp. Beløpene har variert fra 25 000 kroner til 2 millioner kroner, og har vært kanalisert gjennom ordninger som husleiestøtte, omstillingsfond, innovasjonsfond og erstatninger for tap av inntekter og skade.

I tillegg til finansiell støtte har Asker kommune bidratt med annonsekampanjer for å fremme lokal handel, og ulike bedriftsrådgivningstjenester.