Annonsørinnhold

Bærums Verks julegavetips

Publisert
22. november 2017

Tips til unike, håndlagde eller spesialdesignede julegaver finner du her!

Vannperlen, Julegavetips, Bærums Verk, Handelsstedet

Skattekisten Vannperlen

Det var ganske friskt gjort, å bestemme seg for å pusse opp hele butikken før jul. Både gulv, vegger og belysning er helt nytt, og det har vært tungt å pusse opp til tider. Det aller viktigste var at det ble ferdig til jul. Vi vil at kundene kan komme inn å kjenne at skuldrene senker seg,  forteller Tone, daglig leder og eier av VannperlenBærums Verk.

Den lille skattekisten av en butikk ligger helt ved elven i Verksgata. Smykker, skjerf, julepynt og dekor fyller rommene som endelig har blitt klart til jul. «Vi satser på service, og i år har vi hele to butikker på Bærums Verk. Kundene skal kunne finne de perfekte gavene i ro og fred, og med god veiledning når de trenger det» forklarer hun. «Julegaten på Bærums Verk er selve symbolet på jul for meg, så jeg gleder meg veldig til å ta imot både faste og nye kunder», smiler Tone.

Handelsstedet Bærums Verk, Julegavetips, Vannperlen

 

Unikt og håndlaget på AC Design

I en av de gamle portnerboligene på Bærums Verk driver Ann Cecilia sitt eget keramikkverksted. Her lager hun kopper, boller, fat, bilder og annet av porselen. Det mest kjente produktet er ACkoppen.

«Utgangspunktet for koppen er en hermetikkboks. Jeg lager en gipsform av boksen. I den heller jeg flytende porselen. Koppen blir tatt ut av formen imens den er våt og klemt på. Slik blir alle koppene ulike og bulkete. Tanken bak er at det er slik vi mennesker er også- unike», smiler Ann Cecilia. «Julen er den beste tiden på Bærums Verk. Jeg begynner å glede meg i august. Det blir pyntet så fint ute og vi pynter inne til jul. Alle som kommer til oss er hyggelige og har god tid. Det er en avslappet og hyggelig stemning her på Bærums Verk – slik finner du ikke andre steder!

 

Glassblåserne på Verket

Glasskunstnerne Kari Håkonsen og Vidar Koksvik driver Klart Glass på Bærums Verk. De har holdt til i Verksgata siden 2015 og lager glass til hverdag og til fest. De åpner dørene og inviterer gjerne inn for å se glassblåsing og for å følge prosessen. «Disse glassene er ment for bruk, stabling og fargelek. De kan trygt vaskes i maskin», forsikrer de. Begge to gleder seg til julefeiringen igjen begynner:  «Jula på Bærums Verk er like koselig som i Skomakergata!»

Vi ønsker deg og dine hjertelig velkommen til Bærums Verk, og riktig god jul til alle!

Denne julen åpner kunstnerne opp «Glasshytta» og inviterer til juleverksted hvor barn kan blåse egne julekuler. Lite slår en håndlaget gave! «Vi har verksted hver tirsdag og har plass til maksimalt 40 kuleblåsere hver kveld. Kula må avkjøles og kan hentes tidligst neste dag. Påmelding fra 15.45 samme dag, og det koster 200,- pr. kule» Smiler de.

 

Handelsstedet Bærums Verk, Verksgata 15, 1317 Bærums Verk, Tlf.: 67130018