Annonsørinnhold

Bekkestua Optikk: Øyehelse i 65 år

Publisert
3. desember 2021

– Vi har et nært forhold til kundene våre, som kommer til oss med alle syns­relaterte utfordringer og bekymringer. Det har de gjort i 65 år, sier optiker Thomas Schou. Den 6. desember feirer Bekkestua Optikk 65-årsjubileum.

Klokken er åtte, og vintermørket ligger tungt over Bekkestua. Optiker Thomas Schou (54) låser opp butikken med en rykende varm kaffe fra Godt Brød i hånden. Dette har faren hans, Olaf Schou, gjort før ham. I 1956 startet Olaf og kollegaen Jan Egidisus Bærum Optiske i Sandvika. Drøye ti år senere utvidet de med flere filialer, blant annet på Bekkestua.

– Den gang var det utenkelig å drive optisk forretning i Asker og Bærum. Man dro nemlig inn til Oslo for å sjekke synet og få briller, sier Thomas.

Thomas Schou

BRENNENDE ENGASJERT: Daglig leder og optiker, Thomas Schou, brenner for optikerfaget. Blant hans faste kunder er Stabæks fotballag.

En pionér – da og nå

Da Olaf Schou startet Asker og Bærums første optiske forretning, var han en pionér i sin bransje. Det samme kan sies om Bekkestua Optikk i dag – 65 år senere.

– Jeg er brennende engasjert i øyehelse, og er så heldig å ha et team med optikere som deler mitt syn på teknologiske fremskritt innen optikerfaget, sier han.

Allerede for fem år siden tok de i bruk «DNEye», et avansert instrument for måling av syn og brillestyrke som gir langt bedre presisjon enn tidligere.

– Godt og oppdatert utstyr har alltid vært viktig for oss, og i fjor – midt i ­pandemien – utvidet vi med 60m2 og et eget instrumentrom. Vi er like mye klinikk som butikk, forteller den daglige lederen.

Her finner du oss

Bekkestua Optikk i gamle dager.

65 ÅR MED BLIKK FOR OPTIKK: For 65 år siden startet Olaf Schou Asker og Bærums første optiske forretning. På den tiden var det vanlig å dra til Oslo for å sjekke synet og få briller. I dag driver sønnen Thomas Schou Bekkestua Optikk i tråd med farens visjon.

Kunden i sentrum

En annen ting som har gått som en rød tråd gjennom to generasjoner med optikere, er hensynet til kunden. Synsundersøkelser foregår i skjermede omgivelser i andre etasje – fjernet fra butikkdelen. Teamet på Bekkestua Optikk tilbyr også synsundersøkelser ute i felt, blant annet på spesialskoler for barn med utviklingshemming. Engasjementet deres for lokalbefolkningens øyehelse stikker dypere enn en rutinepreget seanse.

– Om det er sportsbriller som skal yte maksimalt i krevende værsituasjoner, eller en kjørebrille som bringer deg trygt frem til hytta, så er vi opptatt av å kunne tilby våre kunder det ferskeste og beste innen brilleteknologi, sier Thomas.

Kollega Siv Olufsen, som er opptatt av design og brillemoter, supplerer: «Vi er en frittstående optiker, og har derfor frihet til å tilby et sortiment som kundene våre vil ha. Nå vil kundene ha bærekraft og holdbarhet fremfor raske brillemoter, og derfor importerer vi for eksempel det eksklusive merket Einstoffen fra Sveits. De har en tidløs estetikk».

Bilder fra gamle Bekkestua Optikk

Skuddsikkert samarbeid

I 1987 flyttet Bekkestua Optikk inn i Fastvoldgården, der de holder til i dag. Lokal forankring er viktig, og Thomas treffer ofte sine faste kunder når han er ute på ski- eller sykkeltur i nærområdet. En annen lokal arena han brenner for er Stabæk Fotball. Siden 1998 har han hatt et tett samarbeid med fotballklubben, og han har spesialisert seg på synsundersøkelser av idrettsutøvere på elitenivå.

– Da tar vi en vanlig synstest, men i tillegg fokuserer vi på dybdesyn, avstandsbedømmelse og sidesyn, sier han.

Flere av spillerne forlater klinikken med skreddersydde øvelser for å forbedre oversikten eller avstandsbedømmelsen. Han tilbyr også spillerne synskorrigering i form av linser, for briller er uaktuelt for en fotballspiller.

– Dette er mitt lille bidrag til at det i hvert fall ikke skal stå på synet når de viktige kampene skal avgjøres, avslutter han med et patriotisk smil.

 

Denne filmen ble laget i forbindelse med 60 års jubileet for 5 år siden.

Ja, takk! Jeg vil gjerne bli kontaktet for en synstest