Annonsørinnhold

Beskytt deg i solen

Publisert
23. mai 2018

Beskytter du huden din riktig i solen? UV-stråler fremmer nedbryting av kollagen og elastin, og bidrar til tidlige aldringstegn. Med enkle grep kan du forebygge og behandle hudskader fra sol.

Forskning har vist at solen står for ca 80% av hudens aldring. Høy UV disponering uten beskyttelse kan medføre økt mengede linjer, rynker, ujevn hudstruktur, fargeforandringer, sprengte blodkar og sensitivitet.

UV stråler utløser frie radikaler. Disse angriper friske celler i huden. De frie radikalene bryter ned hudens collagenproduksjon, cellefornyelsen og kan i verste fall gi skader på DNA som kan føre til at hudkreft utvikles. Antioksidanter er med på å bekjempe de frie radikalene.

High Energy Visible Light: Stråler som kommer fra LED lys, telefoner, PC og TV-skjermer kan være mer skadelig enn UVA og UVB stråler.

SPF er en målenhet på lik linje med meter og kilo. Derfor er faktoren det samme uansett hvilket produkt man velger. Forskjellen mellom produkter er de andre ingrediensene i solkremen.

Elite klinikken, hudpleie, solskade

Elite Klinikken holder til i hyggelige lokaler på Sandvika Storsenter.

Riktig beskyttelse i solen

Det finnes to typer solfiltre; kjemisk og fysisk.
Et kjemisk filter er et organisk stoff som absorberer UV lys og omdanner det til infrarød stråling eller varme. Kjemiske filtre er vanligvis små og løser seg i produktet, noe som gjør produktet lett å smøre ut.

På grunn av sin partikkelstørrelse penetrerer ikke fysisk filter huden, men blir liggende

på hudoverflaten. Partikkelfiltre absorberer UV lys, men den partikulære strukturen gjørBabor, solkrem, Elite Klinikken også at UV lyset reflekteres fra huden. Et partikkelfilter (fysisk filter) kan være både organisk og uorganisk. Det er gjerne denne vi anbefaler til barn, da partiklene gir et hvit hinne på huden som tydelig viser hvor barnet er smøre. Siden partiklene ikke når ned i huden er det også mindre sjanse for irritasjon.

Sammen gir kjemisk- og fysiske filtre begge filtertypenes fordeler, med mindre mengde kjemisk filtre som absorberes av huden og bedre konsistens sammenlignet med partikkelfiltre. Kombinasjonen benyttes gjerne av litt eldre barn som ikke liker at det blir hvitt og klissete, samt anbefales til personer med solsensitiv hud fordi kombinasjonsfiltre reduserer risikoen for hudreaksjoner.

Elite Klinikken får du tak i solkremer fra Zo Skin Health, Elixir Cosmeceuticals, Color Science og Babor som inneholder rikelig med anti oksidanter i tillegg til solbeskyttelse i ulike faktorer og til ulike hudtilstander; alt etter kundenes ønsker og behov.

 

Slik forebygger og behandler du solskader

En kombinasjon av gode hudprodukter og behandlinger for å oppnå en vakker sommerglød, gir en hud som er i sin beste stand til å ta imot sommeren og solens

Elite Klinikken, hudpleie

På Eliteklinikken får du en kombinasjon av gode hud­produkter og behandlinger for å oppnå en vakker sommerglød.

påkjenninger.

Det finnes flere forskjellige behandlinger vi kan gjøre som forebygger og behandler hudskader fra sol.

Kjemisk peel fremmer friske celler i huden for å skape best mulig forsvar mot skadene fra solen. Mesoterapi er en effektiv rynkereduserende behandling som gir huden ny vitalitet gjennom mange små injeksjoner. Huden tilføres et næringskompleks bestående av hyalonronsyre, vitaminer, aminosyrer, co-enzymer, mineraler og antioksidanter. Microneedeling behandler solskader. Behandlingen gjøres om høsten etter overeksponering ved en kur på seks behandlinger med en måned mellomrom. IPL er laser som tar bort sprengte blodkar. Elite Klinikken tilbyr også forskjellige kremprogrammer for pigmenteringer. Kombinasjon av klinikk- og hjemmebehandlingen er alltid optimalt.

Elite Klinikken, Sandviksveien 176, 1337 Sandvika, Tlf.: 67 55 05 55