Annonsørinnhold

Derfor blir jeg aldri lei av Bærums Verk

Publisert
2. juli 2021

– Jeg går til Verket for å kose meg med mine nærmeste, sier Hans Petter Holmen. Han bor i gåavstand fra det sjarmerende handelsstedet, og bruker både serveringssteder og butikker flittig.

Solen stråler over Bærums Verk, og Hans Petter Holmen (56) har akkurat kjøpt pannekake til barnebarnet på 6,5 år på Pannekakehuset.

– Tenk at det finnes et sted her som heter Pannekakehuset – trenger jeg si mer? ler han.
Hans Petter og kona Hanne er ofte innom Bærums Verk, eller bare «Verket», som de kaller det. De bor på Rykkinn, en kort gåtur unna, og de tar ofte med seg hunden på tur hit. Eller barnebarna. Innimellom unner de seg en voksentur.

– En deilig middag på Værtshuset med noe godt i glasset er luksus i hverdagen for oss, sier han, og trekker frem kvaliteten på maten.

Enten det er et norskinspirert måltid med kortreiste råvarer på Værtshuset, eller en ekte, napolitansk pizza fra Melboden, så rusler ekteparet fornøyd hjem. De føler seg heldige som har et historisk handelssted i nærmiljøet.

Unikt og sjarmerende

Under pandemien har Bærums Verk strukket seg langt for å holde åpent, noe Hans Petter setter stor pris på.

– Jeg opplever virkelig at Verket strekker seg langt for kundene sine. Verket har lagt til rette for at vi skal kunne komme hit og kose oss. Dette har vært en velkommen time-out i en utfordrende tid, sier han.

Det han og familien setter størst pris på er muligheten til å kombinere en hyggelig tur med praktiske innkjøp og en koselig matbit.

– Det er både barne- og hundevennlig her. På Verket bruker vi alltid lenger tid enn når vi gjør hverdagsinnkjøp som melk og brød på kjøpesentrene, sier han.

På Verket Interiør håndplukker de blant annet unike interiørgjenstander som får et evig liv hjemme på Rykkinn.

NOE FOR ALLE: På Bærums Verk finner Hans Petter Holmen hyggelige aktiviteter med hele familien.

Sosial arena

Hans Petter har vokst opp på Rykkinn, som faren og bestefaren før ham.

– Jeg føler meg heldig som fortsatt har hele min nærmeste familie i umiddelbar nærhet, og takket være Bærums Verk har vi alltid en koselig ramme hvor vi møtes, sier han.

Hele året gjennom er han ofte innom med familien. Gjerne en gang i uken. Barnebarna på 1,5 år og 6,5 år (de halve årene er viktige, understreker han) deler bestefars favoritt, som er marsipanbolle på Kokeliko.

– Det skjer alltid noe hyggelig her, og det er ikke noe stress. Barnebarna elsker å leke mellom skulpturene i skulpturparken , og vi treffer alltid kjente, sier han.

Har blitt en tradisjon

Bærums Verk er på mange måter et dunkende hjerte i en verden der sosial avstand preger oss. Vi trenger slike lune arenaer.

– Både Bondens marked og julemarkedet med julegrantenning er viktige tradisjoner for oss. Å gå mellom de historiske husene på Verket mens snøfillene daler er ekte jul for meg, sier han.

Julegavene handler han ofte inn på Bondens marked. Det vil si, han handler inn eplegløgg, elgkarbonader og rakefisk som er tiltenkt julepresanger, men som ofte ikke rekker å pakkes inn før de settes til livs under førjulsmiddager i det Holmenske hjem.

– Etter mange år har jeg endelig lært. Jeg må handle inn dobbelt på Bondens marked, ler han.

FAKTA BÆRUMS VERK

På Bærums Verk finner du over 40 spennende butikker, gallerier og gode spisesteder som har åpent året rundt. Under høytidene er det spesielle arrangementer, og du trenger aldri å betale for parkering.

www.baerumsverk.no