Annonsørinnhold

Derfor bør du velge felleski

Publisert
15. mars 2018

[Annonsørinnhold]: Er du fortsatt ikke sikker på om felleski er noe for deg?

Har du vurdert felleski, men er fortsatt ikke overbevist? Ski med feller er et sikkert valg, og er både enkelt og tidsbesparende. Med felleski trenger du ingen smørekunnskap for å få max ut av skituren. Skiene kan brukes på alle type fører unntatt is. Fortsatt ikke overbevist?

Dag Ivar Hovde er NQ Sports egen skiekspert. Han jobber tett opp mot leverandører og er med på å utvikle nytt utstyr sammen med dem. Dag Ivar har mer enn 20 års erfaring i sportsbransjen. Dette er Dag Ivars lynguide til felleski.

 

5000 år med felleski

Den første skien som ble funnet for 5000 år siden, ble funnet med en skinnfell under sålen. Fellesski er ikke et nytt begrep, selv om utvalget ser annerledes ut i 2018, heldigvis.

– Det finnes mange typer felleski. For å få mest ut av skituren, er det avgjørende å velge riktige ski som passer til deg og ditt bruk. Man må være ærlig på vekt og på hvor god teknikk man har, man må tenke på om skal prioritere godt feste kontra god gli. En felleski med god gli går på bekostning av feste, forteller Dag Ivar.

Se vårt utvalg av ski her

Gullsport fører to forskjellige typer felleski; en semiraceingski og en raceingski.

Semiracingski med røde feller gir godt feste. Racingski med gule feller gir god gli, men er ikke å anbefale hvis du ikke er teknisk god på ski. Det som er genialt med felleski er at du kan bytte feller mellom semiracing og racing.

I motsetning til hva mange tror, er felleski ikke vedlikeholdsfrie. Det er viktig å rense, impregnere fellen og behandle glisonen for å få en god ski.

Bilde av Dag Ivar på skitur i påsken

Med riktig valg av ski blir påsketuren vellykket.

Få tips til felleskibehandling her.

-Det er dumt å velge de billigste skiene. Det finnes mange ski på markedet som har plastikksåle med belegg som ikke tar til seg glideprodukt, det passer dårlig på våt snø. Disse skiene er også mykere som gjør at fellen subber ned i snøen og bremser slik at du ikke får maksimalt utbytte av skiopplevelsen. Det vil vel alle ha, avslutter Dag Ivar.

Flere gode tips til en vellykket skitur? Se her.

Gullsport.no, Løxaveien 17, 1351 Rud, Tlf.: 73 79 02 30