Annonsørinnhold

Derfor er sengevalget viktigere enn vi tror

Publisert
23. februar 2023

I løpet av sine omtrent 20 år i Bohus, har selger Alexander Diller hos Bohus Billingstad hjulpet mange med sengevalget. Han anbefaler alltid kundene å prøveligge fordi man tilbringer mange timer i sengen.

Siden den første handelen for 18 år siden, har Tine kjøpt senger av Alexander på Bohus Billingstad.

ANGVARIG KUNDEFORHOLD: Som interiørdesigner verdsetter Trine Bassøe-Eriksen rådgivningen hun har fått av Alexander Diller

ANGVARIG KUNDEFORHOLD: Som interiørdesigner verdsetter Trine Bassøe-Eriksen rådgivningen hun har fått av Alexander Diller

Det var litt tilfeldig at Tine Bassøe-Eriksen dro til Bohus for å prøveligge senger.

– Jeg kjøpte 20 madrasser, forteller Tine.

– Så sa jeg til Alexander at «Hvis disse er gode, kommer jeg tilbake og kjøper 20 til!».

Det gjorde hun.

Siden den gang har hun kjøpt omtrent 120 madrasser og senger.

 

SKEPTISK TIL Å PRØVELIGGE

I løpet av sine omtrent 20 år i Bohus, har selger Alexander Diller hjulpet mange med sengevalget. Bare de siste ti årene har han solgt nesten 3000 senger og madrasser. Lengre tilbake har de ikke tall på.

SMART OPPBEVARING: Enkelte senger kan løftes opp og plassen under kan brukes til oppbevaring.

SMART OPPBEVARING: Enkelte senger kan løftes opp og plassen under kan brukes til oppbevaring.

– De fleste kommer inn og sier «Vi vil ha en fast madrass». Mange kjenner bare litt på madrassen med hånda, sier Alexander og demonstrerer et lett klapp på madrassen.

–Flere tør ikke å prøveligge sengene i begynnelsen. Det kan kanskje føles litt intimt å legge seg i en seng i en butikk, men jeg anbefaler alltid å prøveligge. Det er veldig viktig fordi man tilbringer mange timer i sengen, forteller Alexander.

 

 

Man kan også ha to ulike grader av fasthet på de to madrassene i en dobbeltseng.

– For et par hvor mannen veier 120 kg og dama veier 60 kg så er det innmari viktig at man får forskjellig fasthet på de to madrassene, sier Tine.

– Da kan man snu seg så mye man vil, uten at naboen i senga merker det.

 

SØVNKVALITET OG HELSE

Selv om Tine har et stort hjerterom og mange gjesterom, er det ikke bare til eget bruk hun handler senger på Bohus Billingstad. Som interiørkonsulent har hun hjulpet mange kunder med valg av senger til både hytter og hjem.

– Jeg har aldri fått en eneste klage på sengene fra noen gjester, eller kunder, sier hun.

Søvn har aldri vært et problem for Tine, men hun er veldig bevisst på å legge til rette for søvnen.

– Helsemessig er god søvn viktig både for rygg og ledd. Det hjelper med en god madrass for å få en god innsoving. Da kverner hodet mindre og man slapper av, sier hun.

 

BYTT SENG HVERT 15. ÅR

Både Alexander og Svein Jørgen Kristiansen har jobbet på Bohus lenge.

– Jeg har kunder som jeg solgte senger til for 17 år siden, som kommer tilbake og sier: «Det var deg vi kjøpte seng av sist! Nå trenger vi en ny seng til oss, og til barna», forteller Alexander.

De anbefaler å bytte seng omtrent hvert 15. år, både på grunn av slitasje og fordi man ofte får andre behov med årene.

Svein Jørgen Kristiansen har jobbet på Bohus lenge.

Svein Jørgen Kristiansen har jobbet på Bohus lenge.

Mange har vondt i korsryggen, skuldre og hofte. Hvis man ligger på madrasser som er for faste for sin kropp, gjør det smertene verre.

Svein Jørgen Kristiansen

Men også overmadrassen bør skiftes jevnlig.

– Overmadrassen bør byttes hvert femte år. Vi svetter mellom to og fem desiliter per natt, og dette samler seg i overmadrassen. Derfor bør den også vaskes ofte, sier Alexander.

Svein drar opp glidelåsen på trekket på en overmadrass, og viser hvor lett det er å ta det av.

– Dette kan du vaske i vaskemaskinen, sier han.

 

EKSPERTISE

Det er ikke uten grunn at kundene deres kommer tilbake til samme person.

– Jeg spør om mye rart når kunder skal finne en perfekt seng. Jeg vil vite om de sover på magen, ryggen eller siden, og om de har noen plager i ryggen for eksempel. Når kunden prøveligger kan jeg se på hvordan madrassen former seg, sier Alexander.

Svein forteller at for mange kunder kan det være vanskelig å vite helt hva man skal kjenne etter når man prøveligger, men at selgerne vet hva de skal se etter.

– Ryggsøylen skal være rett og fin når man ligger på madrassen, også skal man synke litt mer ned ved hoften og skuldre, sier Svein.

Avdelingsleder Michael Kristiansen forteller at liggestillingen er en av de viktigste faktorene for et godt sengevalg.

Avdelingsleder Michael Kristiansen forteller at liggestillingen er en av de viktigste faktorene for et godt sengevalg.

– Alt avhenger av kroppsvekt, kroppsfasong og hvilken liggestilling man har. Sistnevnte er et av de viktigste elementene når det kommer til valg av seng. Vi jobber for å finne det beste utgangspunktet basert på vår analyse. Her er det viktig å bemerke seg at kroppen bruker opptil 30 dager på å tilvenne seg en ny seng. Derfor har vi også en fasthetsgaranti, som gjør at forbruker kan bytte fasthet i hele 70 dager etter denne tilvenningsperioden, forteller han.

 

ENORMT UTVALG HOS BOHUS

Å investere i en god seng er ikke høyeste prioritet hos alle.

– Valg av seng kan være vanskelig for de fleste, spesielt fordi utvalget er enormt. Du skal bruke en tredjedel av livet i sengen og valget er avgjørende for din rekreasjon gjennom natten, sier Michael.

– Hos oss er vi veldig opptatt av at de som besøker oss har et stort utvalg og blir møtt med god faglig kompetanse på området, sier han.

De fleste på Bohus Billingstad har jobbet der i mange år.

VALGET: Å finne riktig seng krever tid og planlegging

VALGET: Å finne riktig seng krever tid og planlegging

– Den faglige dyktigheten er jo noe man opparbeider seg over tid. Valg av seng handler også om tillit, faglig kompetanse og god service.

For i jungelen av fastere og mykere madrasser, ulike produsenter og varianter av overmadrasser, er det lett å gå seg vill som kunde.

– Derfor er vi opptatt av å bruke god tid med hver enkelt slik at vi finner det beste valget for hver enkelt forbruker, sier Michael.