Annonsørinnhold

Det første boliglånet

Publisert
17. mai 2017

Kanskje den viktigste investeringen du skal gjøre i løpet av et helt liv.

– Det var beliggenheten vi valgte. Å bo så sentralt men samtidig så tilbaketrukket, det er viktig for oss. I en lys, nyoppusset leilighet i Hoffsveien bor Fredrik Karlsen (30) og Silje Larsson (31). Det nyetablerte paret studerte sammen i Oslo, før de fant tonen.

– Jeg tror vi var på tre visninger i samme borettslag før vi fikk denne. Vi hadde egentlig allerede bestemt oss, vi. Silje smiler.

– Ja, du så den jo ikke en gang før vi slo til, skyter Fredrik inn.

Det gjaldt å smi mens jernet var varmt, da de uventet fikk tilbud om å kjøpe leiligheten til fast pris. Plutselig ble det viktig med finansiering fort.

– Vi fikk raskt behov for mellomfinansiering, da vi fikk overtakelse allerede etter en måned, forteller Silje.

Fredrik har vært kunde i Fornebubanken i mange år. Han refererer til kundebehandleren sin ved fornavn som er en av fordelene med en liten bank, men stor kapasitet.

 

REV ALT

Sammen har paret totalrenovert den flotte leiligheten på Smestad, nesten helt selv. Bare våtrom og det elektriske har blitt satt bort.

– Vi overtok i fjor sommer, men den leiligheten trengte total renovering så vi flyttet ikke rett inn. Den bar preg av slitasje etter å ha vært leid ut i mange år, forteller Silje.

I stedet bodde paret hos Fredrik på Hosle i Bærum, mens de sammen pusset opp drømmeleiligheten på kveldstid.

– Jeg kjøpte et lite brekkjern til Silje, og et stort et til meg selv. Da jeg møtte opp i leiligheten samme kveld, var alle dørene revet ned. Silje tok saken i egne hender hun, vi leker ikke oppussing, sier Fredrik.

Paret rev ut alt som kunne rives, for så å gjøre om på planløsning og materialvalg. Kjøkkenet røk, sammen med alt annet.

 

BRATT LÆRINGSKURVE

– Læringskurven har vært bratt, men jeg syns vi har landet på beina, sier Silje. Den nye stuen har et ung preg med farger og materialvalg som passer godt til paret som bor her.

Selv om det ikke blir til neste år, har paret ambisjonene på plass.

– Det er lov å drømme. Neste gang blir det et hus med hage, sier Fredrik.

– Vi har lært, så til neste gang skal vi bruke mer tid på det vi kan klare selv, og mindre tid på å prøve og feile og så skaffe hjelp, avslutter han smilende.

 

FORNEBULÅNET

– Kjøp av din første bolig er blant de viktigste investeringene du gjør i løpet av livet, sier Siw Lian i Fornebubanken.

Med Fornebulånet kan du låne opp til 85 % av kjøpesummen til vår laveste rente. Kravet til egenkapital er lavere enn ved ordinært boliglån.

– For oss er det viktig å tilby unge i etableringsfasen et lån med lavere rente og krav til egenkapital slik at de lettere kan komme seg inn i boligmarkedet. I Fornebubanken fremmer vi dette, avslutter hun.

Fornebubanken, Widerøeveien 5, 1360 Fornebu, Tlf.: 400 02 265