Annonsørinnhold

Det viktige valget

Publisert
23. november 2017

Hva har et friluftseventyr å gjøre med et skolevalg? Andreas Orset (24), tidligere elev ved KG, kapret drømmejobben.

– Jeg har alltid hatt en eventyrer i meg. Helt fra jeg var liten har jeg hatt gode friluftsopplevelser, både i inn- og utland. Jeg har sett steder i hele verden, likevel er Norge det landet jeg tror jeg aldri blir helt ferdig med å utforske. Det har formet meg og nå definerer det hvem jeg er.

Andras Orset, KG, Kristelig Gymnasium, skolevalg

FOTO: Alfas Eventyrer Andreas Orset

1. juni 2016 la Alfaeventyreren Andreas Orset (24) ut på en helt spesielt tur; det lengste, villeste og vakreste eventyret han til nå har begitt seg ut på. I et drøy år jobbet Andreas som fulltidsansatt eventyrer.

– En dag jeg satt på skolen tikket det inn en annerledes stillingsannonse i innboksen min. En kamerat hadde delt en artikkel fra Aftenposten. Den lød noe sånt som Vil du bli betalt for å gå Norge på kryss og tvers i halvannet år? Jeg visste at jeg ville det, selv om jeg var midt i studier ved Handelshøyskolen i Bergen. Blant 1000 eventyrlystene søkere ble jeg valgt til utforske Norge til fots, forteller Orset.

HVA HAR ET FRILUFTSEVENTYR Å GJØRE MED ET SKOLEVALG? LES MER OM KG HER.

 

Andreas Orset, Eventyrer, KG, Kristelig Gymnasium

FOTO: Alfas Eventyrer Andreas Orset

Med ALFA sko på beina, dokumenterte Andreas den strabasiøse ferden med bilder fra vårt langstrakte land. Gjennom Instagramprofilen sin, @Alfaeventyreren, delte Andreas norsk natur på sitt råeste, personlig motgang og ekstatisk lykke over å møte tilfeldige forbipasserende – med formål om å inspirere nordmenn til å komme seg ut og oppleve naturen vi lever med så tett på.

På sin reise har Andreas måttet ta mange avgjørende valg. Det har krevd litt galskap og mye vilje.

Andreas Orset, eventyrer, KG, skolevalg

FOTO: Alfas Eventyrer Andreas Orset

 

– Å ta et stort, viktig valg kan oppleves skremmende, men også forløsende. Gjør en ærlig vurdering, ta et valg og stol på at det riktig. Når du har bestemt deg, skal du ikke revurdere avgjørelsen din; det er en logisk grunn til at du tok valget, sier Alfaeventyreren.

 

Mer enn en skole

Så hva har et friluftseventyr å gjøre med et skolevalg?

– Jeg har alltid likt å prøve nye ting og fordi storesøsteren min gikk videregående på KG og var storfornøyd med det, ville jeg også prøve. Jeg gikk ut fra KG i 2012 etter 6-års skolegang. Jeg husker KG som et godt læringssted. Å gå i en klasse med elever som ville være på skolen og som ville lære, betyr alt. I etterkant har jeg erfart at jeg har stilt faglig sterkt i studiesammenheng, forteller Andreas.

KG, Kristelig Gymnasium, skolevalg, videregående skole

FORNØYDE ELEVER: På KG har de høyt kvalifiserte lærere.

På KG er det fokus på læring og at det best skjer i et trygt læringsmiljø. Skolen har dyktige og høyt kvalifiserte lærere som er opptatt av at den enkelte elev skal ha gode muligheter til faglig utvikling og fordypning. KG følger de samme læreplanene som i offentlig skole.

Fordi elevene på KG kommer fra hele Stor-Oslo fikk jeg raskt mange nye venner.

– Det sosiale nettverket på KG ble starten på mange nye vennskap for meg. Fordi

elevene på KG kommer fra hele Stor-Oslo fikk jeg raskt mange nye venner, samtidig som jeg var sammen med barndomsvennene mine som sogner til nabolaget jeg er vokst opp i. Til sammen vi fikk et enormt, sammensatt sosialt nettverk jeg har hatt stor glede av i ettertid, fortsetter han.

På KG blir du en del av et engasjert og aktivt miljø med 950 andre elever og 90 nye lærere. Elevaksjon, studieturer, musikk og teater, KRIK og skolelaget er noe av det du kan engasjere deg i. KG er mer enn en skole.

LES OM KG HER

 

elevaksjon, KG, Kristelig Gymnasium, skolevalg

ELEVAKSJONEN: På 30 år har elevene på KG samlet inn 27 millioner kroner til forskjellige veldedige formål.

– Jeg engasjerte meg spesielt i elevaksjonen. Selv om jeg tok realfag som studiespesialisering ble jeg under disse arrangementene oppmuntret til å bidra med annet enn tall og tekno, mer kreative ting som å ta bilder. I dag har jeg min egen blogg, i en tid har jeg levd av å ta bilder selv om jeg utdanner meg til å bli siviløkonom. Det har gitt meg en ydmyk selvtillit, en egenskap jeg vet jeg kommer til å ha bruk for hele livet.

For Andreas har det handlet om det viktige valget, hele veien. Veien er ikke alltid rett, men i mål skal man. Det finnes så mange uopptråkkede stier, som venter på å bli utforsket. Du velger selv hvor du skal, spørsmålet er hvor skal du?

Kristelig Gymnasium, Homansbakken 2, 0352 OSLO, Tlf.: 23 19 64 40