Annonsørinnhold

Dette gjør du hvis strømmen går

Publisert
20. oktober 2020

Bærum Energi et nasjonalt strømselskap med lokalt hjerte. Har du en god beredskapsplan ved strømbrudd? Dersom svaret er nei, bør du lese videre for å vite hva du skal gjøre når strømmen plutselig forsvinner.

Derfor bør du være forberedt på strømbrudd

At strømmen går er noe man må regne med fra tid til annen, selv om det både er irriterende og upraktisk. I vårt langstrakte land er mange områder utsatt for hardt vær, og muligheten for langvarige strømbrudd er absolutt til stede.

Bærum Energi råder: Ikke vent til strømmen går. Det kan være vanskelig å nå gjennom til strømselskapet ved et strømbrudd, så det beste du kan gjøre er å være godt forberedt – da blir strømbruddet tryggere og mer behagelig for hele familien.

 

Følg disse rådene fra Bærum Energi, så er du godt forberedt ved neste strømbrudd:

Pakk et nødlager

Som et minimum bør alle husstander ha et nødlager med viktige forsyninger som kan brukes ved strømbrudd eller andre uforutsette hendelser. Nødlageret kan for eksempel plasseres der du oppbevarer brannslukningsapparatet. Det bør inneholde:

  • Et par lommelykter
  • Rikelig med batterier
  • Stearinlys og fyrstikker
  • Batteriradio
  • Vannflasker
  • Ulltepper

Forbered barna

Strømbrudd kan være skummelt, spesielt for små barn. Forbered dem på strømbrudd ved å skru av lyset og leke “finn lommelykten”. Du kan også pakke barnevennlig underholdning i nødlageret, som for eksempel tegneblokker, batteridrevet musikk eller en kortstokk.

Forbered barna slik at strømbruddet blir mindre skummelt.

Forbered barna slik at strømbruddet blir mindre skummelt.

Sjekk sikringene

Det første du bør gjøre når strømmen går, er å sjekke om det er sikringen som har gått. Er det ikke det, bør du sjekke om det er strøm hos naboen. Dersom hele nabolaget er mørklagt, tyder det på at feilen ligger hos kraftleverandøren. Da er det bare å vente til feilene er rettet, og strømmen kommer tilbake.

Skru av apparater

Apparater du brukte da strømmen gikk bør skrus av ved et strømbrudd. Noen apparater bruker nesten dobbelt så mye energi når de skrur seg på som når de er i bruk, spesielt hvitevarer som komfyr, kjøkkenvifte eller vaskemaskin. Når strømmen kommer tilbake vil det derfor være en bølge av elektrisk energi som kan skade sensitivt utstyr som datamaskiner eller TV-en.

Skulle strømbruddet bli langvarig, kan det også hende at strømmen kommer tilbake mens du ikke er hjemme. Hvis du glemte å trekke ut for eksempel strykejernet, kan du ende opp med en alvorlig sikkerhetstrussel.

Er du usikker på hvilke apparater som sto på da strømmen gikk, kan du også skru av sikringen manuelt. Hold et øye med gatebelysningen for å få med deg når strømmen er tilbake.

Vær tålmodig

Skyldes strømbruddet at det er storm eller at det brenner i en transformator, kan det ta tid før feilen blir rettet. Da er det bare å være tålmodig og vente til strømmen kommer tilbake. Drikk rikelig med vann, og flytt familien til et rom i huset som kan holde en behagelig temperatur.

 

Mer godt innhold: Slik velger du strømleverandør

 


Bærum Energi – nasjonalt strømselskap med lokalt hjerte

Bærum Energi etablert i 2019 av gründere med lang erfaring i strømbransjen. Deres mål var å utfordre gigantene i strømbransjen – ikke bare på pris, men også på pålitelighet og personlighet. Selskapet har vokst svært fort på svært kort tid, og har i dag mer enn 5000 kunder. Bærum Energi leverer miljøvennlig strøm fra fornybare kilder til fornøyde kunder over hele landet.

 

Les flere saker fra Bærum Energi:
Skal du flytte hjemmefra? Dette vil du oppdage.