Annonsørinnhold

Få det servert i påsken

Publisert
29. mars 2021

Etter en lang og tidvis dyster vinter, er det på tide å senke skuldrene og nyte våren. Hvorfor ikke la noen av de lokale spisestedene få skjemme deg bort med å lage middag som du kan ta med hjem?

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

Påsken er tid for å slappe av og nyte livet. Da er det fint at andre står klare for å bidra så du slipper å slave over grytene hver bidige dag.

Grillmat i sjøkanten

I Holmsbu pleier det å være et yrende folkeliv i påsken. I år blir det nok langt stillere, men Privaten Café vil i hvert fall sørge for deilig grillmat til sine sambygdinger.

– Vi kan ikke åpne restauranten for vanlig drift, men vi kan sørge for at folk i nabolaget kan få med seg et bedre påskemåltid hjem, påpeker Roger Olsen som er eier og daglig leder av Privaten Café i Holmsbu.

Det blir en usedvanlig stille påske i Holmsbu, men Roger Olsen på Privaten Café lover å sørge for at hans sambygdinger skal få mulighet til et bedre påskemåltid som take-away. Maten kan du spise hjemme i solveggen.

 

– Vi kommer til å by på helstekt indrefilet langfredag, og påskeaften blir det helgrillet påskelam, sier Olsen engasjert. Han blir supplert av kokken i bakgrunnen som ramser opp deilig tilbehør som fløtegratinerte poteter, hjemmelaget grillpotetsalat, salater og sauser. I tillegg blir det mulig å bestille pølser eller hamburgere laget på lokalt kjøtt, forteller Olsen, men understreker igjen at det ikke vil være mulig å sitte ned på restauranten, og at maten vil bli overlevert på en forsvarlig måte.

Han oppfordrer flest mulig av Holmsbus innbyggere til å bestille maten i god tid, sånn at de ikke risikerer å gå tom for herlighetene.

Hva med å la noen av påskens måltider komme ferdig servert? Sjekk ut tilbudet på ditt lokale favorittspisested, og la dem få lage middag som du kan ta med hjem. Husk å respektere spisestedets smittevernregler når du henter maten.

Voica Mihai Tiberiu på Baracoa jobber hardt for å hjulene i gang på Baracoa. I påsken kan du bestille take-away mat fra grillen hans.

… og i sentrum

Også de som bor rundt Asker sentrum kan sikte seg inn på grillmat i påsken. – Som i de siste ukene og månedene, må vi stadig ta en vurdering fra dag til dag, uke til uke på hva vi kan tilby og hvordan, sier Voica Mihai Tiberiu på Baracoa i Asker.

– Vi er imidlertid helt sikre på at vi vil bidra til at de som bor rundt Asker sentrum kan kose seg litt ekstra i påsken, så hos oss vil det være mulig å bestille deilig snacksmat fra grillen. Også her er det naturlig nok Take Away som er serveringsformen, og den vil bli overlevert i henhold til gjeldende smittevernregler.

– Vi er heldige som har en del lojale kunder som bidrar til at vi føler at det verdt innsatsen å holde åpent med take-away tilbud, sier han. Han medgir imidlertid at det er tøft å drive en virksomhet når man stadig må snu seg rundt og finne på nye løsninger med korte frister.

Tiberiu tror at påsken blir et lyspunkt, og håper at han bidra til at flest mulig fra nabolaget får et fristende måltid på spisebordet hjemme, eller kanskje ute i solveggen, i løpet av påskedagene.

Både Baracoa og Privaten Café ber om at kunder overholder smittevernreglene ved avhenting av mat, og at man sørger for avstand til andre kunder ved ankomst. De minner også om at det ikke er tillatt å sette seg ned på restaurantens område.

God mat hører hjemme i påskeferien. Lokale spisesteder i Asker.

God mat hører hjemme i påskeferien.