Annonsørinnhold

Frigg Kantine revolusjonerer kantinetilbudet – og gir null matsvinn

Publisert
12. november 2019

Frigg Kantine sørger for kostnadseffektive og fremtidsrettede kantineløsninger med sunn og god mat til alle døgnets tider. – Jeg har veldig tro på dette konseptet, sier rektor Camilla K. Mehl ved Oslo Handelsgymnasium.

Foto: Frigg kantine

Frigg tilbyr løsninger som dekker dine kantinebehov. Mange systemer har bltt solgt i Oslo-området, og interessen har vært stor i resten av landet. Flere bedrifter har valgt å innføre Frigg Kantine enten som et fullverdig alternativ til tidligere kantine, eller som et substitutt der det er behov for fersk mat utover kantinens åpningstider.

Er du klar for en Frigg Kantine? Ta kontakt med oss her!

Endrer behovet for tradisjonelle kantiner

Rektor ved Oslo Handelsgymnasium, Camilla K. Mehl, mener matkonseptet er kostnadseffektivt og tidsbesparende for både ansatte og elever ved skolen. De fikk installert en Frigg Kantine i mai tidligere i år.

– Jeg har veldig tro på dette konseptet. Som skole ønsker vi å være banebrytende, og her har vi funnet en sunn og god modell med smakfulle produkter. Det er lettvint for elevene og det sparer oss for mye tid i pausene.

Frigg kantine

Fornøyd ungdom: Elevene ved Oslo Handelsgymnasium er godt fornøyde med den digitale kantineløsningen.

Martin Bang Jareg og Petter Sveum (ikke fotografert) er begge elever ved Oslo Handelsgymnasium. De mener maten i kantinen er helt topp.

–Frigg er perfekt i storefri og i korte pauser, og genial ved tentamenstider. Det at man også kan få varm mat, gjør det ekstra digg.

Tidligere hadde elevene kun tilgang på en nudelmaskin og brusautomat i skolebygget, selv om det ligger to matbutikker rett i nærheten. Nå føler rektoren at elevene har fått et mye bedre og sunnere alternativ.

–Vi er en stor skole i drift også utover ettermiddagen, derfor var det viktig at vi fikk et mattilbud på skolen som kunne fungere hele døgnet rundt. Med muligheten for varmmat fungerer dette som et bedre alternativ enn en tradisjonell skolekantine.

 

En løsning til mange bransjer

Frigg Kantine passer ikke bare på skole, men også kontor, industri, helse og hotell.

Jøtul i Fredrikstad er blant dem som har kastet seg på den nye kantinetrenden. Tidligere hadde de bemannet kantine som var åpen fra klokken 10 til klokken 13, mens nå kan de ansatte nyte fersk mat hele døgnet.

– Vi satt inn en Frigg kantine i februar 2017 og vi er veldig fornøyd. Maten er utsøkt med mange forskjellige og varierende retter. Her på Jøtul har vi både kveldsskift og nattskift. Nå får også disse muligheten til å få seg et skikkelig måltid til en billig penge, smiler Anne Karine Eriksen, HR/personal sjef på Jøtul.

Frigg kantine

Veldig bra mat: positivt for skiftarbeiderne som jobber på kvelden, de har ikke hatt muligheten til å få seg mat på jobben før, sier Espen Adamsen og Morten Johansen ved Jøtul i Fredrikstad.

Frigg kantine - pastasalat med friske grønnsaker og hjemmelaget dressing.

Sunt og godt: pastasalat med friske grønnsaker og hjemmelaget dressing.

Dagsfersk tacosub: Med fransk landbrød, smeltet ost og tacokjøtt av ypperste kvalitet, er det enkelt å tenke seg at dette er mat som smaker.

Er du klar for en Frigg Kantine? Ta kontakt med oss her!

Næringsrik og god mat fra bunnen av

Frigg Kantine samarbeider med matleverandøren Far og Sønn til sine Oslo-kantiner. Hos Far og Sønn er de opptatt av å bruke næringsrike råvarer uten tilsetningsstoffer. Alt lages for hånd og brødet har lange hevingsprosesser. Alle sandwicher lages med saftig surdeigsbrød, og baguetter stekes på en måte som gjør at de holder seg crispy gjennom hele dagen.

–Vi pleier å si at maten er laget i dag og spist i dag. Dette er mat vi i Far og Sønn kan gå god for!

Far og Sønn - levernadør av mat il Oslo-kantinene

Stolt leverandør: Lars Gunzler i Far og Sønn går god for maten som blir levert til Oslo-kantinene.

Null matsvinn og alltid dagsfersk

Frigg Kantine er opptatt av at maten skal være dagsfersk. All mat som ikke selges samme dag, selges til kraftig redusert pris gjennom ulike samarbeidspartnere, blant annet Too Good To Go. Det jobbes i disse dager med en løsning der vi plasserer FriggZero hos Banenor, for mat som er mer enn én dag gammel og fortsatt like god, men til kraftig redusert pris.

–Vi ønsker å unngå all form for matsvinn, og det er viktig for oss at miljøet ivaretas i alle ledd, sier Lars i Far og Sønn.

 

Krysningen mellom god teknologi og god mat

Frigg Kantine tilbyr det siste innen teknologi sammen med de beste matleverandørene i området. Fokuset ligger på lokal matproduksjon, fersk og sunn mat, i tillegg til et ønske om å redusere matsvinn. Daglig leder, Joachim B. Hansen understreker at selv om maten er laget av skikkelige råvarer, betyr ikke det at prisen er for høy.

Frigg kantine

Noe for alle: Friske salater med hjemmelaget dressing, sprø bagetter, wraps og gryteretter med ris og kjøtt. Alt dette, og mye mer, får du i en Frigg Kantine.

Vi har jobbet iherdig med både teknologi og innhold i en årrekke. Det har tatt tid, men nå er det finslipt. Frigg Kantine representerer en kryssing mellom eksellent teknologi og lokalprodusert, dagsfersk mat.

Han legger til at det unike med en slik digital kantine, er at kostnader minker drastisk fordi man ikke trenger en 100 % stilling til å bemanne kantinen. – Det gir reduserte kostnader i alle ledd, og maten er fortsatt like god, tilgjengelig hele døgnet

Frigg Kantine kan tilpasses i mange ulike moduler. Ønsker du en gratis befaring for å se mulighetene hos din bedrift? Ta kontakt med oss her!

 

Dette er Frigg Kantine:

  • Alltid fersk mat og drikke: sikrer de ansatte skikkelig mat hele døgnet.
  • Spar penger
  • Frigjør plass: frittstående system uten behov for oppfølging av bedriften
  • En velutprøvd løsning med dagsfersk mat