Annonsørinnhold

Glad i å strikke?

Publisert
20. september 2018

Høstmånedene er høysesong for alle som er glade i å strikke. Mørkere kvelder, kjøligere temperaturer og regn på ruten får oss til å klø i fingrene og jakte på nye oppskrifter.

Endelig er den kreative høsten her

Vi har brukt sommeren på å strikke opp modeller fra høstens nyheter i ulike størrelser og farger, forteller butikksjef Kari Andersen i garnbutikken Rett og Vrang på Sandvika Storsenter. Det er sånn det fungerer i strikkebransjen, som ikke er så ulik motebransjen. Det gjelder å ligge ett skritt foran, og Kari forteller at kundene hennes er mer opplyste enn noensinne.Garn, strikking, Rett og Vrang

– For femten år siden var gjennomsnittsalderen på kundene mine 60. De var fornøyde med de oppskriftene vi hadde i butikkskuffene. Nå begynner mange å strikke allerede i tenårene, og de følger virkelig med på nye trender på nett. Det skjer enormt mye på strikkefronten, og det stiller krav til meg som butikkeier.

Egentlig er det en drømmesituasjon, sier hun, og røper at hun fortsatt synes det er ekstra hyggelig når en nybakt mamma triller innom med babyen sin og ber om oppskrifter på babytøy.

 

Camilla Pihls garn på alles lepper

Camilla Pihl, strikkegenser, oppskrift

Bloggeren Camilla Pihl har lansert sin egen strikke­kolleksjon som hovedsaklig består av myk og eksklusiv alpakka.

I disse dager fylles butikkhyllene av nyheter du kanskje allerede har lest om på nett.

Bloggeren Camilla Pihl har lansert sin egen strikkekolleksjon som hovedsaklig består av myk og eksklusiv alpakka. Det er et samarbeid med kvalitetsleverandøren House of Yarn. –At jeg kan strikke, kan jeg takke bestemoren min for. Hun har lært meg alt jeg kan, og har alltid vært familiens strikkeguru.

Jeg kan nesten ikke huske å ha sett henne uten strikketøy i hånden. Derfor har jeg oppkalt det ene garnet, Olava, etter henne, sier bloggeren i sin pressemelding.

Men Camilla Pihl er ikke den eneste som har fått med seg at strikking er populært.

Camilla Pihl, strikking, inspirasjon, strikke

Strikke med kjendisene

I de senere årene har vi sett en økende trend der kjendiser samarbeider med etablerte garnleverandører. De skaper unike produkter, og et av høstens ferskeste samarbeid er Oh Land. Der har den danske popstjernen Nanna Øland Fabricius skapt en leken og fargesterk kolleksjon i samarbeid med Sandnes garn.

– Dette er plagg for deg som liker å være litt avantgarde i klesveien. Med vrangen ut, og en lue som passer for morgenhår, sier Kari. Dette garnet med oppskrifter er også på vei inn i butikkhyllene på Rett og Vrang. Men hvorfor velge å handle i butikk, når garnnøstene ligger et klikk unna på nett? –Vet du, jeg har så mange kunder som kommer og vil bytte garnet de har kjøpt på nett fordi fargene eller kvaliteten ikke stemmer.

Jeg kan selvsagt ikke bytte det ettersom de ikke har kjøpt det hos meg, men jeg erfarer stadig vekk at det folk ser på nett ikke stemmer med virkeligheten. Tenk bare på hvor ulike kalibreringer man har på skjermene sine, sier butikkeieren som har jobbet med garn i over førti år.

Strikkedugnad - Kirkens Bymisjon delte ut 15.000 hjemmestrikkede skjerf, strikke

I fjor delte Kirkens Bymisjon ut 15.000 hjemmestrikkede skjerf til alle som trengte noe å varme seg på i oppløpet til jul.

Oransje skjerf
– strikkedugnad som varmer

Nå som det går mot høst og kjøligere netter, ønsker Andersen å rette fokus på et prosjekt som viser hvilken omsorg det ligger i et hjemmestrikket plagg.

– I fjor delte Kirkens Bymisjon ut 15.000 hjemmestrikkede skjerf til alle som trengte noe å varme seg på i oppløpet til jul. Skjerfene kan strikkes på tykke pinner, og man trenger fire nøster til ett skjerf. Oppskriften står på banderolen, og et bedre høstprosjekt kan jeg nesten ikke tenke meg. Perfekt for barn som vil lære seg å strikke, og merverdien for de som får et hjemmestrikket skjerf utdelt er ubetalelig, sier butikkeieren.

Her er oppskriften på #oransjeskjerf

Så enten det er høstens siste strikketrender eller et omsorgsfullt strikkeprosjekt du er ute etter i høst, så er det bare å legge opp maskene og la fingrene kose seg med jobben.

Følg oss på Facebook

Rett og Vrang, Brodtkorbsgate 7, 1338 Sandvika, Tlf.: 67 54 18 68