Annonsørinnhold

Godt syn i mørket

Publisert
30. september 2019

Aldri kommer godt syn mer til sin rett enn i den mørke høst- og vintertida. Nå finnes en ny type synstest som kan gi deg bedre syn, særlig i situasjoner med lite lys.

Mørkekjøring, kinotitting eller andre aktiviteter du gjør etter sola har gått ned kan være vanskelige nok i seg selv, om vi ikke skal måtte se dårlig i tillegg. Når den mørke sesongen igjen legger seg over oss, er det mange som sliter med synet. Likevel vet få at det i dag finnes nye og mer nøyaktige måter å kartlegge synet på, metoder som bedrer synet ditt, uansett om det er briller, linser, eller litt av begge deler du benytter deg av.
– Med høsten kommer mørket. Da merker de fleste at synet kan svikte litt, forteller Thomas Schou, Autorisert Optiker ved Bekkestua Optikk.

– Hvem kan ikke kjenne seg igjen i situasjoner hvor du må bort til lampen for å lese liten skrift, eller du av og til må sitte og myse bak rattet under bilkjøring. Våt veibane uten gatelykter er nok noe av det mest utfordrende for bilførere over 50-60 år. Med oppgraderte og riktige justerte briller vil disse plagene bli kraftig redusert, forklarer han.

Bekkestua Optikk, synstest, optiker

På Bekkestua Optikk har de aller siste generasjon av DNEye-skanneren på huset. I tillegg til vanlig synsprøve følger undersøkelse med DNEye-skanner med i prisen.

Den mest innovative synstesten noensinne

Øynene dine er faktisk vel så unike som fingeravtrykket ditt. Det betyr også at mye av særegenhetene ved øynene har vi ikke klart å måle – og derfor heller ikke synsjustert – frem til i dag. Det er nettopp dette en DNEye-skanner bøter på. Dette instrumentet måler nemlig øynene dine med en helt ny grad av presisjon, som gjør at du kan utnytte ditt individuelle synspotensial etthundreprosent.

– Med DNEye-skanneren måler vi flere tusen punkter i hvert øye med en teknologi som kalles bølgefront-analyse. Dette gjør at det måles ut flere styrkeparametere og brilleglassene kan produseres med større presisjon, helt individuelt til hvert øye. Det blir omtrent som å ta et fingeravtrykk av synet ditt, sier Schou.

Bekkestua Optikk, synstest, optiker

På Bekkestua Optikk har de aller siste generasjon av DNEye-skanneren på huset.

To synstester i en

På Bekkestua Optikk har de aller siste generasjon av DNEye-skanneren på huset. I tillegg til vanlig synsprøve følger undersøkelse med DNEye-skanner med i prisen. Ønsker du tilleggsopplysningene fra DNEye-skannertesten inn i glassene på brillene dine får du det for om lag en tusenlapp ekstra. For mange kan dette utgjøre en stor forskjell på synet deres, ifølge Schou.

– Vi bruker nå denne skanneren fast ved hver synsundersøkelse og vurderer resultatet i hvert tilfelle. For noen mennesker vil det ikke ha betydning å benytte resultatet til brilleglassproduksjon, men for en hel del vil brilleglass som produseres med bakgrunn i disse målingene kunne øke kontrastene og skarpheten i synet betraktelig, sier han.

Bekkestua Optikk, synstest, optiker

DNEye-skanner måler øynene dine med en helt ny grad av presisjon, som gjør at du kan utnytte ditt individuelle synspotensial etthundreprosent.

viktig i den mørke tiden på året

Kontrastsyn, eller kontrastfølsomhet, er synssystemets evne til å oppfatte ulike lysintensiteter. Redusert kontrastsyn betyr at man ser dårligere enn de med normalt syn

når kontrastene i omgivelsene er nedsatt. Når nettene blir lange vil skarphet og kontrastsyn nødvendigvis være viktige egenskaper, særlig om du for eksempel skal kjøre bil eller gjøre andre krevende operasjoner.

– Kontrastsyn er jo viktig nesten hele tiden. For eksempel kan vi litt ironisk si at veldig mange av de som kjøper HD eller 4K TV får ikke helt glede av disse flotte tv-ene fordi de bruker gamle utdaterte briller. Er du på foredrag med prosjektor kjenner du også noen ganger at kontrastene skulle vært bedre. Likevel er selvsagt det viktigste kjøring i mørket, sier han.

Kanskje er det på tide å få øyene opp for en synstest på Bekkestua Optikk?

Ja, takk! Jeg vil gjerne bli kontaktet for en synstest

 

Bekkestua Optikk, Gamle Ringeriksvei 37 1357 Bekkestua, Tlf.: 67 11 34 30