Annonsørinnhold

Golfen holder oss i form!

Publisert
17. juni 2020

For 25 år siden fikk ekteparet Turid og Tore golfkøller i presang fra sønnene. Det skulle bli et vendepunkt, både fysisk og sosialt. I dag spiller ekteparet på åtti år golf ukentlig på Kjekstad Golfklubb, der de er omringet av gode venner.

– ­Vi hadde aldri spilt golf før, og reiste rundt til flere klubber før vi fant Kjekstad Golfklubb. Der ble vi tatt veldig godt imot, og vi fant oss raskt til rette. I dag kan jeg si at vi setter enorm pris på klubben og fellesskapet vi opplever der, sier Turid Johnsen (80) fra Tranby. På tjuefem år har hun gått fra nybegynner til erfaren golfer, og i dag leder hun damegruppen som møtes til atten hull hver mandag formiddag.

Spreke pensjonister spiller golf på Kjekstad.

Turid Johnsen (80) (i midten) trives godt på Kjekstad Golf. Hver mandag møtes damegruppen som kaller seg «Formiddagsdamene» for å «gå Kjekstad».

Kjekstad Golf Kjekstad Golf

Vi har ledige plasser på nybegynnerkurs. Meld deg på her.

 

Heier på hverandre

I damegruppen, som kaller seg selv «Formiddagsdamene», er den yngste 54 år og den eldste 92 år gammel. 92-åringen er et forbilde for dem alle, og et bevis på at golf forlenger livskvaliteten. Når damene møtes klokken ti på mandager, er alle klare for å konkurrere. Det tar drøye fire timer å «gå Kjekstad», som golferne sier, og Turid røper at selv om det ikke er lov å hjelpe konkurrenten i en konkurranse, så gjør de det i smug. – Vi heier hverandre frem, og har et fantastisk fellesskap i gruppa, sier hun.

Etter atten hull samles de i det splitter nye klubbhuset for te, kaffe, noe kaldt å drikke og en matbit før premieutdeling. Ingen sitter alene, og damene slår gjerne sammen bord og flytter på stoler for å sitte sammen. Fellesskapet er viktig for dem alle.

Kjekstad Golf

Golf er sosialt

– Det sosiale aspektet i golf er veldig viktig. Kjekstad Golfklubb har et inkluderende miljø der alle er velkomne. Man trenger ikke å være erfaren golfer for å finne seg til rette hos oss, og anlegget vårt har kapasitet til nye golfinteresserte, sier daglig leder i Kjekstad Golfklubb, Bjørn Lohne. Han får støtte av Turid, som tror at mange fortsatt forbinder golf med noe elitistisk og ekskluderende.

– Da Tore og jeg begynte med golf for tjuefem år siden, var det nokså strenge krav. I dag er det mye lavere terskel for å komme i gang. Nye medlemmer må ta et helgekurs i spilleregler og golfetikette, men det er ingen krav til handicap. Mange kvier seg og tror de ikke er flinke nok, men det er feil! Alle er velkomne, sier hun overbevisende.

Vi har ledige medlemskap. Meld deg inn her.

 

Skjerper hjernen og musklene

– Det jeg setter aller størst pris på med golfen er at den holder meg i form. Jeg får bevegelse i hele kroppen, og jeg merker at det gjør meg godt. Jeg har leddgikt, og er redd for at jeg hadde blitt sittende mye hjemme hvis jeg ikke hadde hatt denne interessen. I tillegg skjerper golf hjernen, for man må telle slag og tenke på konkurransefortrinn i forhold til neste spiller, forteller hun.

Når «Formiddagsdamene» møtes på mandager, er det som regel mellom tjue og tjueåtte deltagere. Noen har vondt i ryggen, andre i skuldre eller hofte. Men skavankene er aldri en hindring. – Vi tar hensyn til hverandre, og selv om vi tar spillet seriøst, så er det stor forståelse hvis noen vil ta runden i et saktere tempo. Alle skal ha det bra underveis, understreker hun.

Gode venner på Kjekstad Golfklubb

Venner for livet

At det kan være vanskelig å finne nye venner i den etablerte fasen av voksenlivet, er noe

mange erfarer. For ekteparet Johnsen har Kjekstad Golfklubb vært en gylden mulighet

til å stifte bekjentskap som har utviklet seg til dype vennskap. De har blitt en del av en gjeng på fire, fem par som trives godt sammen, og som ofte drar på golfturer om sommeren.

– Vi har reist til Thailand, Sverige og Danmark med venner fra Kjekstad. Nå begynner Thailand å bli litt for langt unna for oss, men vi drar fortsatt til nabolandene der vi spiller golf hver dag i ti dager. Det er helt fantastisk, sier Turid.

Den første dagen hun og mannen kom til Kjekstad som 55-åringer møtte de et hyggelig ektepar som sa at «Nå må dere slutte med alt annet, for golfen kommer til å bli hovedinteressen deres». – Jeg trodde ikke på dem, men se på oss nå, ler den spreke åttiåringen.