Annonsørinnhold

Hva skal jeg bli?

Publisert
1. januar 2019

Er du en av de som fortsatt ikke har bestemt deg? Les hvorfor Carl Gustaf, Sofie og Sofie Victoria valgte OPG.

Vet du hva du vil jobbe med i framtiden? Det er viktig at du tenker deg godt om før du velger hvilken utdanning du har lyst til å satse på. Det er du som skal velge hva du skal bruke årene i videregående opplæring til.

Hvis du får holde på med noe du er interessert i og motivert for, er sjansen stor for at du vil lykkes.

Det er viktig at du vet litt om deg selv når du skal velge utdanning og yrke. Først og fremst bør du finne fram til hva som er dine sterke sider. Det gir deg selvtillit, noe som er viktig når du skal gjøre et godt valg.

Vil du vite mer om videregående opplæring på OPG?

Hva driver våre studenter med i dag? Vi har spurt tre elever som har studert ved de forskjellige linjene på OPG.

OPG, Oslo Private Gymnas, søknadsfrist

alle dører åpne

Navn: Carl Gustaf Lenngren
Alder: 24
Linje: Realfag

– Jeg valgte OPG fordi det er en skole med høyt faglig nivå og lærere som virkelig bryr seg.

Jeg gikk realfagslinjen fordi jeg er glad i matematikk og fysikk og samtidig holdt jeg alle dører åpne etter endt videregående skole. OPGs realfagslinje skiller seg fra andre skoler ved at fagplanen og undervisningen er lagt opp med tanke på å forberede en for universitetet. Den personlige utviklingen jeg hadde på OPG har bidratt til at jeg har lykkes med studier også på høyere nivå.

Vil du vite mer om videregående opplæring på OPG?

Et lavt antall studenter i hver klasse og på skolen bidrar til en godt miljø på tvers av klasser og trinn, alle kjenner hverandre.

Læringsmetodene på OPG er helt essensielle. Jeg tror at kritt og tavle fortsatt er et viktig hjelpemiddel for læring og bidrar til at elever føler eierskap til hva som gås gjennom i timen.

Etter å ha jobbet halvannet år i Norge og studert ved Harvard University, har jeg siden tatt en mastergrad i Industriell Økonomi og Teknologiledelse på NTNU .

Årene på OPG har lært meg å arbeide målrettet og selvstendig, og gitt meg et akademisk grunnlag og dannelse for videre studier og arbeidsliv.

Oslo Private Gumnasium, OPG, privatskole

Positivt miljøskifte

Navn: Sofie Lund
Alder: 21
Linje: Økonomilinjen  

– Jeg var ikke helt sikker på hva jeg ville bli, derfor valgte jeg økonomilinjen. Den gjorde at jeg hadde mange muligheter til å velge hva jeg ville studere videre. Det var ikke før siste året på videregående jeg visste at jeg ville bli jurist.

Jeg valgte OPG først og fremst for å få et skifte av miljø. Jeg kommer fra Nesodden der de fleste begynner på samme videregående skole. På OPG fikk jeg mange nye venner med samme interesser og mål som meg selv. Jeg hadde hørt mye positivt om skolen, som at det var få elever i klassene og dyktige lærere. Det viste seg å stemme.

I motsetning til andre skoler er det kult å gjøre det bra og å få gode karakterer på OPG. Dette skaper et miljø der elevene utfordrer hverandre på det faglige, noe som fører til en mer aktiv undervisning.

Det var ikke før siste året på videregående jeg visste at jeg ville bli jurist.

For meg var det lærerne og de små klassene som gjorde læringsmiljøet så bra. Lærerne gjør at undervisningen blir morsom, og de har god oppfølging av hver enkelt elev.

I dag studerer jeg rettsvitenskap på Universitetet i Oslo og startet nettopp på det tredje året mitt der. Når jeg er ferdig på studiet er jeg jurist, og håper på å bli advokat en gang i fremtiden.

Vil du vite mer om videregående opplæring på OPG?

OPG, Oslo Private Gymnasium, privatskole

 BEST PRACTISE

Navn: Sofie Victoria Tinglum Hagen
Alder: 20
Linje: Internasjonal kommunikasjon

Akkurat hva jeg skal bli har nok for meg alltid vært et stort mysterium. Velger man seg et område man synes er interessant og morsomt tenker jeg man er godt på vei allerede.

Det er flere grunner til at jeg valgte OPG. Jeg ville inn i et nytt miljø, med et faglig høyt nivå.

Jeg husker godt da jeg først så oversikten over fagene på Internasjonal Kommunikasjon – det var ikke ett av fagene jeg helst skulle vært foruten, og det er ikke ett av dem jeg ikke har fått et helt fantastisk utbytte av.

Fagene komplementerer hverandre og hjelper deg å prestere på tvers av hverandre. I fag som Politikk og Menneskerettigheter og Media og Informasjonskunnskap bruker man alltid aktuelle eksempler, og implementerer kunnskapen man tilegner seg til reelle situasjoner – kunnskapen både føles og er nyttig.

Klassen du går i på OPG blir som familien din - dere kjenner hverandre godt, både faglig og privat.

Ved andre skoler velger man valgfag, og har dermed ikke et knippe mennesker man alltid omgås. Klassen du går i på OPG blir som familien din – dere kjenner hverandre godt, både faglig og privat.

OPG er helt herlige på å få inn eksperter i klasserommet for å vise elevene det de lærer om i praksis. Da vi lærte om EU fikk vi inn én representant fra Europeisk Ungdom og én fra Nei til EU som presenterte sine synspunkter og vi fikk mulighet til å stille kritiske spørsmål til representantene basert på kunnskapen vi da hadde tilegnet oss i løpet av de siste ukene.

I Media og Informasjonskunnskap hadde vi besøk av to representanter fra PR-byrået Geelmuyden Kiese etter et lengre prosjekt innenfor PR, der vi ble tildelt et «case» og fikk testet kunnskapen vår i praksis. Det vi har lært føles mer håndfast og sitter godt.

Vil du vite mer om videregående opplæring på OPG?

 

 

Oslo Private Gymnasium, Munkedamsveien 45, 0250 Oslo, Tlf.: 22 83 73 02