Annonsørinnhold

– Jeg er storfornøyd med NRG

Publisert
21. juni 2019

Elever ved Norges Realfagsgymnas har det ikke kjedelig på skolen. De får blant annet teste ny teknologi før den kommer på markedet.

Det var storfint besøk hos HP Norge denne mandagen. Og da tenker vi ikke bare på de to heldige elevene fra Norges Realfaggymnas (NRG). HP hadde også fått besøk av Paul Martin, Chief Technologist for XR i HP. En av verdens mest kunnskapsrike personer når det gjelder såkalt virtual reality og augmented reality fortalte om sitt arbeid og utviklingen på feltet, til noen utvalgte i HP Norge – og to førsteårs gymnaselever.

 

Det er ikke alle norske gymnaselever som slå av en prat med en av verdens fremste eksperter på virtual reality.

 

Samarbeider

Forklaringen er at HP samarbeider med NRG. Den ikke-kommersielle profilskolen har som mål å være Norges beste innen matematikk, realfags- og teknologiopplæring. Da er slike samarbeid gull verdt, forteller rektor Geir Tolgensbakk Vedeld, som er med elevene sine på utflukten til HPs hovedkontor på Fornebu.

– Vi har et veldig godt samarbeid med HP og en rekke aktører. Dette gir oss for eksempel tilgang på teknologi, men også kunnskapen disse samarbeidspartnerne sitter på. I dag får Ludvik og Magnus innføring i dette feltet av teknologi, og de får også prøve produkter som ikke er på markedet ennå.

Etter et interessant foredrag om VR fra Paul Martin, som tok for seg både utviklingen historisk sett og hva man forventer seg i fremtiden, kom spørsmålet Ludvik Fjeld (16) og Magnus Hafstad (16) tydeligvis hadde ventet på: «Er det noen som har lyst til å prøve HPs nye vr-headset?» To armer flyr umiddelbart i været.

Les mer om skolen

 

søk nå

 

Rektor Geir og Magnus ser på, mens Ludvik tester HPs splitter nye VR-headset.

 

Hele klassen invitert

Ludvik og Magnus var de eneste elevene fra NRG som var tilstede, men hele klassen var invitert. Arrangementet kolliderte imidlertid med et geologiprosjekt klassen hadde holdt på med i lengre tid. Dermed er det bare Ludvik og Magnus som nå ivrig drar på seg et headset og gjør seg klar til å utforske Mount Everest, Manhattan og Nord-Korea via Google Earth i virtual reality. Noe som er helt greit for de to, selv om geologiprosjektet også var veldig spennende.

Da vi etter en stund får lokket Ludvik bort fra headsetet (som umiddelbart tas over av Magnus), forteller han at det å begynne på NRG har vært overraskende positivt.

– Det var absolutt ikke slik at jeg gruet til å starte på NRG, det var jeg selv som valgte skolen etter å ha lest om den på nettet. Samtidig er det jo litt spennende å begynne på videregående, men det er et veldig godt miljø i klassen, og jeg ble raskt kjent med de andre. Det er nok litt lettere når man deler interesser, og også siden NRG satser på ganske små klasser.

 

Ludvik filmer, mens Magnus tester utstyret. Filmsnutten vil dukke opp på YouTube-kanalen til klassen.

 

Spennende ekskursjoner

For Ludvik sin del inkluderer disse interessene fly, matte, engelsk, ski og fotball, og naturfag. For å nevne noe. Og så synes han det er ekstra gøy med utflukter som dagens besøk hos HP.

– Jeg merker jo forskjellene fra offentlige skoler. Andre snakker om kjedelige ekskursjoner, mens vi på NRG er her hos HP og får prøve ny teknologi. Jeg tror vi hadde tre ekskursjoner bare de to første ukene på skolen. Det var gøy, og så ble man fort kjent med de andre i klassen. Jeg likte forresten ikke matte på ungdomsskolen, så jeg vet ikke helt hvorfor jeg har sansen for faget nå. Kanskje det er lærerne, alle er veldig engasjerte og flinke til å få oss til å bli engasjerte også, sier Ludvik.

Søk på skolen her

 

Ludvik, Magnus og rektor Geir på besøk hos HP Norge.

 

Heldagsskole

Interessen for matte deler Ludvik med klassekameraten Magnus. Også han skryter av lærerne.

– Jeg sliter egentlig med å plukke ut et favorittfag eller -interesse. Da må jeg nesten velge alle, fra gym til matte. Jeg er egentlig ikke superglad i språk, men med gode lærere i alle fag er det ingen fag som kjennes som et ork, forteller Magnus, som legger til at han er storfornøyd med at han valgte NRG.

NRG er en heldagsskole. Det vil si at en vanlig skoledag varer fra 08.30 til 16.00, og alt av lekser gjøres på skolen med lærere tilstede. Heller ikke det kjennes som et ork, sier Magnus og Ludvik. Snarere tvert imot.

– Det føles ikke som lange dager i det hele tatt, bare som vanlige skoledager. Og når jeg er ferdig, så er jeg ferdig. Da er det ikke mer lekser og sånn den dagen. Og så er det fint at vi har lærere tilstede som kan hjelpe oss og gi råd, sier Ludvik.

NRG-systemet inkluderer både ungdomskoler og videregående.

Du kan lese mer på NRGs nettside, eller på skolens facebookside.