Annonsørinnhold

Klar for vårgarderoben?

Publisert
7. april 2021

Påsken er over, og med det er våren virkelig i gang. Da er det kanskje på tide å fornye vårgarderoben? Butikkene står klare til å hjelpe deg, selv om dørene er stengt.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

Klesbransjen har utvilsomt hatt et tøft år. Festlige anledninger, viktige jobbmøter og shopping i lunsjpausen på kontoret, har alle vært fraværende. Mange er permittert, og mange arbeidsplasser står i fare for å forsvinne.

 

Hanne Wagle har fylt butikken Herligheten til randen med lekre vårklær. Hun hjelper deg gjerne med å fornye vårgarderoben på en trygg og smittevernmessig god måte.

 

Pynte seg for våren

– Men vi er fortsatt her, forsikrer Hanne Wagle fra klesbutikken Herligheten i Vollen. De, og mange andre klesbutikker, strekker seg langt for å holde hjulene i gang, og samtidig betjene lokale kunder på best mulig måte.

– Vi har brukt sosiale medier veldig aktivt i denne perioden, forteller hun. – I tillegg bruker vi vår kompetanse til å rådgi kunder på telefon, SMS, mail eller via sosiale medier. Deretter kan kundene enten komme og hente lekre, nye vårantrekk utenfor butikken, eller de kan få dem på døren eller i posten, alt i henhold til gjeldende smittevernregler.

Herligheten - godt utvalg av vårklær

Vårfargene har inntatt butikkene for fullt!

Det er ingen tvil om at dette er tøffe tider, men Wagle velger å se på de positive tingene. – Vi har en del faste kunder som har gjort svært bevisste valg i denne perioden. Kanskje unnet seg den vesken de har tenkt på lenge, eller et fint plagg, for å støtte oss. Det setter vi enormt stor pris på, understreker Wagle.

– Og det kan jo ikke være noen tvil om at vi alle fortjener å føle oss litt ekstra fine denne våren etter alle disse dystre månedene, smiler hun.

 

Barn vokser, og Linda Beck Hatlem har et godt utvalg av brukte barneklær dersom det skulle vise seg at vårjakken fra i fjor har blitt for kort.

 

Barna vokser

En annen som selger klær, men til en annen målgruppe, og med et litt annet konsept, er Linda Beck Hatlem, som driver butikken PreLoved i Asker sentrum. Hun selger brukte barneklær i kommisjon.

– Når man har barn betyr gjerne ny sesong nye klær, for ofte har vårjakken fra i fjor blitt litt for kort på ermene gjennom vinteren, forklarer hun. Det er dermed klart at mange ønsker varene hun kan tilby, og Beck Hatlem gjør alt hun kan for å oppfylle disse ønskene.

– Jeg legger ut veldig mange «stories» på sosiale medier hver dag med klærne jeg har inne, men i og med at jeg kun har én av hver vare er det lurt å være rask om du ser noe du liker, påpeker hun.

Også Beck Hatlem tar i bruk alle kommunikasjonskanaler for å hjelpe kundene til å finne riktig vare, og hun understreker at det bare er å ringe om det er noe spesielt du trenger, så vil hun sjekke. Forhåndsbestilte varer leveres på en smittevernmessig forsvarlig måte utenfor butikken.

– Det er veldig positivt at vi kan bruke sosiale medier på denne måten, forteller hun, men medgir samtidig at omsetningen dette gir for butikkene kan føles som en dråpe i havet.

– Jeg startet butikken bare noen måneder før pandemien slo til, og jeg ser nå at det er veldig begrenset hvor lenge vi kan holde på sånn som det her. Men alle monner drar, påpeker hun og håper at så mange som mulig vil bruke de mulighetene som finnes i lokale butikker, også denne våren.