Annonsørinnhold

Kristelig Gymnasium – stemmer mytene?

Publisert
21. desember 2022

Et skolevalg påvirker hele familien, og vi skylder ungdommene våre å sette oss inn i valget av videregående skole. Henrik Woldene (19) valgte Kristelig Gymnasium, og han forteller om russefeiring, karaktersnitt, skolemiljø og alt annet som er viktig når man skal treffe det riktige og viktige skolevalget.

– For meg falt valget på KG fordi jeg ønsket meg ut av «Bærums-bobla». Jeg ville skape et større nettverk og bli kjent med mennesker fra ulike miljøer. Både familie og venner anbefalte KG, og jeg har ikke angret et sekund på skolevalget mitt, sier Henrik Woldene. Han gikk ut av videregående våren 2022, og er nå godt i gang med førstegangstjenesten.

"Det er nok sånn at det finnes flere kristne elever på KG enn andre skoler, men mange er ikke kristne", sier Henrik.

Om mytene: «Det er nok sånn at det finnes flere kristne elever på KG enn andre skoler, men mange er ikke kristne», sier Henrik. Selv har han fortsatt ikke tatt stilling til om han er kristen eller ikke.

Bibel i sekken?

Det regjerer en del myter rundt KG, som er en skole med kristne verdier. Kan du fortelle oss hvordan du la merke til det kristne verdisynet i din skolehverdag?

– Vi har et eget kristendomsfag i 1. og 2. klasse, og det finnes også en egen skoleprest. I tillegg har vi andakt klokka 10 hver morgen, som varer i cirka fem minutter. Der får vi litt info om dagen, og noen kloke ord om et relevant tema knyttet til kristendommen. Personlig synes jeg at det var en ganske fin stund hvor man kan koble av og bare lytte.

Men er det sånn at de fleste elevene går med Bibelen i sekken?

– Absolutt ikke. Jeg vil påstå at det er flere kristne elever på KG enn andre skoler, men mange er ikke kristne i det hele tatt. Personlig har jeg fortsatt ikke bestemt meg for om jeg er kristen eller ikke, og selv om jeg er døpt og konfirmert og går i kirka på julaften, praktiserer jeg ikke kristendom på noe annet vis.

 

Besøk oss på Åpen dag torsdag 26. januar

 

Om mytene: "Det er nok sånn at det finnes flere kristne elever på KG enn andre skoler, men mange er ikke kristne", sier Henrik. Selv har han fortsatt ikke tatt stilling til om han er kristen eller ikke.

Russefeiring og skolemiljø

For mange ungdommer er russetiden selve gulroten som motiverer dem gjennom videregående. Hvordan er russetiden på KG? Feires den som på andre skoler?

– Å jada, vi har russetid på KG også! Jeg var festsjef i skolens russestyre, og kan bekrefte at russetiden ble grundig feiret. Samtidig er det opp til hver enkelt hvor mye tid og krefter man vil legge i feiringa, og jeg følte aldri på noe press.

 Så det stemmer ikke at KG er en streng skole?

– Nei, absolutt ikke. Vi har samme regler som på andre skoler, og vi har et veldig godt skolemiljø. I motsetning til mange andre skoler med veldig «klikkete» miljøer, kommer elevene fra alle sider av Oslo og Bærum med samme intensjon: Å bli kjent. Dette skaper et trygt miljø hvor alle kjenner alle. Det er heller ingen sosseskole. Man kan gå i hva man vil, og jeg følte aldri på noe klespress.

 

Karaktersnitt – hvor vanskelig er det å komme inn?

10. klassingene er allerede halvveis inn i sitt siste år på ungdomsskolen, og mange føler på et voldsomt karakterpress for å få godt nok snitt for å komme inn på skolen de ønsker seg.

Må man ha høyt snitt for å komme inn på KG?

– Dette har jeg ikke fasiten på ettersom det endrer seg hvert år, men jeg kom inn med 4,8 i snitt. Jeg la raskt merke til at noen hadde lavere og andre hadde høyere snitt enn meg.

Fra KG til HK: På KG var Henrik Woldene aktiv i skolekoret. Nå er han aktiv med en HK-416 i Forsvaret.

Fra KG til HK: På KG var Henrik Woldene aktiv i skolekoret. Nå er han aktiv med en HK-416 i Forsvaret.

Anbefaler KG til andre

I dag har Henrik lagt tiden på KG bak seg, og er godt i gang med veien videre etter videregående. Han er i Forsvaret, og etter førstegangstjenesten planlegger han å studere ved NTNU i Trondheim.

Når vi spør om han anbefaler KG til andre, er han ikke i tvil.

– Absolutt! Jeg står hundre prosent inne for at det gode skolemiljøet, de bra folka og de nydelige lærerne gjør KG til en skole jeg anbefaler på det varmeste. Jeg har utelukkende gode minner derfra, og vil gjerne trekke frem alle de gode tilbudene ved siden av skolen. Selv var jeg med i skolekoret KG Singers. Vi øvde en gang i uka, dro på turné og holdt Julesangaften i Oslo Konserthus, avslutter han.

 

Vil du høre hva elevene selv tenker om mytene rundt KG?
Se hele podcasten her:

 

Eller lytt til podcasten her: