Annonsørinnhold

Kunst og kyst i Holmsbu

Publisert
1. juli 2020

I sommer har begrepet «hjemmeferie» fått en helt ny aktualitet. Men, når man bor i et område som vårt, er det likevel fullt mulig å få en aktiv og hyggelig ferie. Bli med å oppdage hele Asker!

Tekst: Aina Skoland Foto: Vibeke Glosli

Asker kommune har, i samarbeid med Asker Næringsforening og Visit Asker og Bærum, utarbeidet en kampanje med til sammen åtte saker for å gi deg gode tips til kortreiste sommeropplevelser i år. Disse sakene vil du framover kunne se digitalt på Budstikka og Røyken og Hurum avis, i tillegg til i ulike sosiale medier.

Mye å by på

– I år blir det Norgesferie på de aller fleste, men det er heldigvis ikke nødvendig å reise langt for å få den gode følelsen av ferie og lykke, påpeker ordfører i Asker, Lene Conradi.

– Vi har mye å by på i den nye, store kommunen vår, og gjennom denne kampanjen ønsker vi å fortelle om noen av alle de mulighetene som finnes. Vi klarer selvfølgelig ikke dekke alt, så mye er fortsatt igjen å oppdage, både langs kysten, i tettstedene og i skogen.

Vi håper at flest mulig benytter denne sommeren til å utforske den nye kommunen, og gjerne kombinere tur, smak, handel og opplevelser, forteller Conradi.

1.Ordfører i Asker, Lene Conradi, og Patricia Papageoriou fra Visit Asker og Bærum.

Ordfører i Asker, Lene Conradi, og Patricia Papageorgiou fra Visit Asker og Bærum, forsikrer at hjemmesommer i Asker kan bli helt topp.

Lang sommerhistorie

En som er enig med ordføreren, er Patricia Papageorgiou fra Visit Asker og Bærum.
– Asker og Hurumlandet har vært forbundet med sommer, ferier og bading helt siden fintfolk kom fra Christiania for å bli her gjennom sommeren.

Fortsatt er det mange hytter og overnattingsgjester i Asker kommune, og for oss som bor her er jo alt enda lettere tilgjengelig.

Sommer i Holmsbu

La oss starte vår opplevelsestur rundt Asker kommune i Holmsbu.

Holmsbu kommer virkelig til sin rett i sommersesongen. Her er koselige, hvite småhus og trange smug, is på brygga, badestrender og muligheter for både tur og kultur. Lenger trenger du altså ikke reise for sørlandsidyllen!

Holmsbu sentrum byr på mange steder der du kan sitte i solen og få deg en matbit eller noe godt i glasset. På sommeren er det da også et yrende folkeliv her, og det står flere konserter og arrangementer på planen framover. Men visste du at Holmsbu også er et yndet sted for kunstinteresserte? Det vakre lyset her har tiltrukket seg kunstnere i hundrevis av år, noe blant annet den lokale kirken bærer preg av. Holmsbu kirke er vakkert utsmykket av kunstnerne som holdt til med sine sommeratelierer her da kirken ble bygget på 1880-tallet, og vel verdt et besøk.

«Den store eika» i Holtnesdalen

«Den store eika» i Holtnesdalen ruver i terrenget.

Kunst og fredet natur

Hvis du, vel nede i sentrum, vender nesen mot Støa, i retning Spa-hotellet, kan du stoppe ved Holmsbu Billedgalleri som i sommer viser fram malerier av Henrik Sørensen. Det er også i Støa du finner Hurum kunstlags årvisse sommerutstilling.

Etter å ha hvilt øynene på vakker kunst, kan du ta turen opp i naturreservatet Holtnesdalen for turer på både sti og grusvei. Holtnesdalen blir ofte omtalt som en norsk regnskog på grunn av den usedvanlig rike edelløvskogen, altså trær som normalt vokser på langt sydligere breddegrader.

Alm, ask, linn, hassel og eik er blant trærne som trives her, og ved den største eika av dem alle, kan du til og med finne et selvbetjent utsalg av honning. Honningen heter rett og slett «forbaska god honning fra heromkring», og er fra, vel, heromkring.

 

 

Kortreiste godsaker

Kart: Godt Sagt

Honning er ikke det eneste som produseres i disse frodige omgivelsene. Flere lokale produsenter sørger for gode råvarer, enten det er kjøtt eller grønnsaker.

De kortreiste varene kan ofte fås servert på de fineste restauranter i Oslo, men de selges også på Holmsbu handel i sentrum, eller på et av gårdsutsalgene i nærheten. På Sand besøksgård kan du dessuten klappe dyrene i levende live.

På tide å kjøle seg ned?

Det kan bli varmt med en tur i skogen i Holtnesdalen, så hva er vel da bedre enn å ta seg en dukkert etterpå? Mulighetene er mange. For eksempel har vi Hotellstranda som ligger lett tilgjengelig i sentrum, og vi har den lune, barnevennlige Bugtestranda, samt stranda på Rødtangen camping. De to siste har også tilgang til toalett.

Hvis du først er på Rødtangen bør du få med deg tåkeklokken som har reddet mang en sjømann i Holmsbus rikholdige marine historie.

Vil du derimot lenger utpå vannet, er det mulig leie kano blant annet på badehotellet i sentrum.

God sommer!

 


Holmsbu:
Turistkontoret i Holmsbu ligger i Storgaten 17, 3484 Holmsbu, eller du kan ringe dem på 32 79 12 66.