Annonsørinnhold

La barna begynne å glede seg allerede nå

Publisert
23. desember 2022

SurfCamp på Hvalstrand er sommerferiens høydepunkt for hundrevis av barn, og Jan Banan gleder seg allerede til en ny sommerleir full av morsomme aktiviteter.

SurfCamp er virkelig noe å se frem til. I år arrangeres sommerleiren i uke 25, 32 og 33, og er for barn mellom 7 og 15 år. Vi strekker oss langt for å legge til rette for at alle barn kan delta, uansett funksjonsannerledeshet.

Deres motto er: Alle skal ha det gøy!

– På SurfCamp har vi badeland, jolleseiling, krabbefiske, bananbåt, tråkkebåt, kano, sandslott-bygging og mange andre aktiviteter vi leker med! Det sier Jan Johansen i Festus Event, som driver sommerleiren.

SurfCamp - årets kuleste sommerleir

En tradisjon i sommerferien

– I år var andre gang min datter var på SurfCamp, og nok en gang elsket hun det! Fantastisk opplegg, stor variasjon, masse læring og utrolig gode gruppeledere. Barna får en unik mulighet til å bli trygge i vann, under trygge omgivelser og lærer en hel del om sikkerhet – samtidig som de koser seg, har det veldig gøy og treffer nye mennesker. Utrolig bra opplegg👏🏻👏🏻, sier Thea Amanda Loktu

Les mer om årets kuleste sommerleir

Bananbåt

Populære aktiviteter i vann

Kommer du til stupetårnet på Hvalstrand Bad i en av Surfcamp-ukene, møtes du av barn som har det veldig gøy. Du hører dem lenge før du ser dem, og regn er ingen hindring.

– Campen arrangeres uansett vær. Ettersom aktivitetene foregår i vannet, blir vi jo våte uansett, ler Jan Johansen, sjefen på Surfcamp gjennom femten år. Barna kjenner han som Jan Banan, og de vet at det ikke er vanskelig å overtale ham til å ta en tur på bananbåten.

– Bananbåt er nok den aktiviteten barna (og jeg) liker aller best, men også badeland, tråkkebåter, krabbefiske og morgenbad er veldig populært, forteller han.

Meld deg på her

 

 

Sikkerhet er alltid førsteprioritet

Når man arrangerer en vannbasert camp for barn og ungdommer fra 7 til 15 år i sommerferien, er sikkerhet viktig.

– Jeg har alltid følt meg trygg på at sikkerheten er godt ivaretatt. De har gode rutiner på bruk av redningsvest, og de har en leder som er flink til å formidle sikkerhetsaspektet på en måte som gjør at barna forstår alvoret, sier Thea Amanda.

Lederen hun sikter til er Jan Banan. Helt siden han startet med SurfCamp for femten år siden, har gode sikkerhetsrutiner vært førsteprioritet.

– Sikkerhet er alt for oss! Alle lederne har tatt livredning- og førstehjelpskurs, og alle som jobber på campen har fløyter rundt halsen til bruk ved en eventuell nødsituasjon.

I tillegg leier vi inn to profesjonelle førstehjelpere som er med oss hele uken, og som gir barna opplæring i førstehjelp. Vi har også to vaktvannscootere og en rib som patruljerer på vannet kontinuerlig. Mange foreldre lurer på om barna må være svømmedyktige for å delta på campen og det må de ikke! Det er et ufravikelig krav om å bruke flytevest, både for barn og ledere, når man har aktiviteter i eller nær vannet, forklarer han.

Sommerfeire på Hvalstrand

Den kuleste dagen i sommerferien

Dagene på SurfCamp starter klokken 08:30, og slutter vanligvis klokken 16.30, men på torsdag i uke 25 er det overnatting, som er ukas høydepunkt for mange deltakerne. Da overnatter de som vil i telt. De som heller vil sove hjemme, er med og griller frem til klokken ni om kvelden.

Rodeo-okse for barnTorsdagskvelden er spesielt morsom; da er det grillfest og barna får denne dagen mange nye aktiviteter; vannsklie, hoppeslott og får også prøve seg på rodeo-oksen. Den som klarer å bli sittende lengst på rodeoen i hver gruppe, får dytte lederen sin i vannet den siste dagen.

Sommercamp

Inkludering og mestring

Mange knytter nye vennskap i løpet av uken på SurfCamp. Når de er gamle nok, ender mange av ungdommene opp med sommerjobb der. – Det er veldig hyggelig å se at barna trives så godt på campen, sier Jan Banan.

Han har et sterkt fokus på medmenneskelige verdier, og forteller at ingen skal sitte alene. Å inkludere andre, hjelpe hverandre og se hverandre er oppførsel som roses og oppmuntres. Derfor kåres det alltid en gutt og en jente som utmerker seg som spesielt inkluderende og positiv for helheten i gruppa, og blir da kåret til «ukas SurfCamper».

På SurfCamp gjør vi alt vi kan for at alle barn skal ha det gøy. Derfor har vi også fokus på barn med spesielle behov og tilrettelegger så langt det lar seg gjøre. Vi har gjennom 15 års drift hatt med barn med blant annet downs syndrom, CP, autisme og asperger, ADHD, svaksynte og døve/nedsatt hørsel. Et år hadde vi til og med tre barn som hadde behov for rullestol med på campen. Tilbakemeldingen var at dette var topp å være med på!

Sommerleir på HvalstrandEn familie som setter stor pris på disse verdiene, er Shadi Rezaei og døtrene Anahita Nur (12) og Aida Nur (9).

– Min eldste datter har Downs syndrom, men fant seg fort til rette på SurfCamp. Begge døtrene mine elsket å være der. De likte alle aktivitetene, men koste seg ekstra godt når de fikk kjøre bananbåt, forteller Shadi.

Her er med andre ord alt lagt til rette for at barna skal blomstre, noe som er spesielt viktig etter flere år med mye ustabilitet. 

Påmelding og mer informasjon finner du på surfcamp.no

 

  • Surfcamp arrangeres på Hvalstrand Bad i uke 25, 32 og 33.
  • Passer for barn mellom 7 – 15 år.
  • Det serveres god lunsj hver dag, frukt og drikke.
  • Barna må ha med egen egnet flytevest.
  • Påmelding og mer informasjon finner du på surfcamp.no