Annonsørinnhold

Linser, frihet til å velge!

Publisert
6. september 2021

Mange bruker briller av gammel vane – uten å tenke på at de kanskje kan bytte om til linser. Linsene har gitt Robert Moore og Maisen Holst Rasmussen mulighet til å dyrke sine interesser – og frihet til å velge.

Det er aldri for sent å begynne med linser. Det er Robert Moore (77) et godt eksempel på.

– Jeg var 65 år da jeg begynte med linser, og jeg har hatt stor glede av dem, sier han.

Vi møter ham utenfor Nadderud stadion når Stabæks herrelag skal møte Tromsø. Som vanlig er Robert på plass. Han er ihuga Stabæk-supporter, og har ansvar for ballhenterne.

ihuga Stabæk-supporter

Slipper å rote bort brillene

– Jeg har aldri vært spesielt flink til å ta vare på brillene mine, ler han, og forteller at det var klønete å stå med brillene i hånden mens han skulle håndtere treningsballer og matchballer inne på stadion. Da han brukte briller, var det nemlig bare lesebriller han trengte. Det ble mye av og på med brillene.

I fjor gikk den aktive mannen av med pensjon etter et langt yrkesliv på Jar barneskole.

– Da jeg brukte briller i jobben, la jeg ofte igjen brillene i et klasserom. Andre ganger stakk jeg brillene i lomma, og endte opp med å knekke innfatningen når jeg satt meg ned, forteller han.

Praktisk i hverdagen

Det var på et av disse reparasjonsbesøkene til optiker Thomas Schou i Bekkestua Optikk at Robert ble gjort oppmerksom på fordelen med linser.

– Vi har mange typer linser som passer til ulike typer brukere. Til Robert anbefalte jeg døgnlinser som kan brukes inntil en måned, døgnet rundt, sier Schou.

Robert har ikke savnet lesebrillene et sekund, og da kona så hvor smidige linsene var i bruk, valgte hun også å gå over til døgnlinser.

– Jeg kan nevne mange situasjoner som har blitt enklere etter at jeg byttet til linser. Vi pleier å dra til London på førjulsshopping, og da fyker døtrene og kona mi inn og ut av butikker. Jeg bærer poser, og blir etter hvert seende ut som et vandrende juletre. Da er det veldig praktisk å slippe å håndtere brillene, ler han.

Kombinerer briller og linser

Maisen Holst Rasmussen (15) er også fornøyd linsebruker. Hun bruker dagslinser, som settes inn om morgenen og kastes om kvelden.

– Jeg begynte med briller da jeg gikk i femte klasse, men syntes det var vanskelig å kombinere det med alpint. Da måtte jeg bruke brillene under slalåmbrillene, og det var veldig ukomfortabelt, sier hun.

Maisen går på NTG-U i Bærum, der hun fokuserer på alpint. Mens andre gleder seg til sommersol og strandliv, pakker hun kofferten og drar til Juvass og Galdhøpiggen for å perfeksjonere teknikken. Hun pakker både briller og linser.

– Jeg bruker linsene på dagtid, og briller på kvelden, forklarer hun.

Øvde på linsebruk

I dag tar hun på seg linser like enkelt som andre tar på seg leppepomade. Men i begynnelsen måtte hun øve seg.

– Optikeren hos Bekkestua Optikk hjalp meg i starten, men det tok ikke mange dagene før jeg fikk det til selv.

Men hvordan er det å konkurrere i en høyprestasjonssport som alpint, og være avhengig av to bittesmå linser?

– Det går veldig fint! Jeg er avhengig av å se portene skarpt for å hevde meg i konkurranser. Med linsene føler jeg meg trygg, og det eneste jeg må huske på er å pakke med meg linser for antall dager jeg skal være borte, sier hun.

En av fordelene med dagslinser er at de leveres i praktiske engangspakker. Det er ikke nødvendig å ta med linsevæske, og man kaster dem etter bruk.

 

Linser hos Bekkestua Optikk

Har du lyst til å finne ut om linser er noe for deg? Bekkestua Optikk har et stort utvalg linser, både i fysisk butikk og i nettbutikk. De har også et praktisk linseabonnement, som betyr at du får linsene hjem i postkassen hver måned. Dyktige optikere hjelper deg med overgangen fra briller til linser, og den gunstige ordningen «Prøvetid på linser» er en prøvetid helt uten forpliktelser.