Annonsørinnhold

Mindre sliten med kjørebriller

Publisert
4. desember 2020

– Jeg har brukt lesebriller siden ungdomstiden, og tenkte ikke at jeg trengte briller i bilen, sier Beate Solvang. Nå merker hun at hun blir mindre sliten med kjørebrillen Rodenstock Road.

Thomas Schou, Bekkestua Optikk

Daglig leder og optiker, Thomas Schou.

Nå som det blir tidligere mørkt om kvelden, er det mange sjåfører som lar seg sjenere av blendende motlys fra motkommende biler. Tilsetter du nedbør og våt asfalt, så har du oppskriften på norske, utfordende kjøreforhold. En som ikke er spesielt glad i å kjøre i mørket er Beate Solvang (53). – Jeg kjører i mørket når jeg må, men skal innrømme at jeg foretrekker å kjøre i dagslys, sier hun. Dette er en kjent problemstilling for Thomas Schou, daglig leder og optiker i Bekkestua Optikk.

 

Nyhet på brillemarkedet

– Mange av kundene mine forteller at de synes det vanskelig å se ordentlig når de kjører i mørket. Derfor er jeg veldig glad for å kunne tilby dem den nye, spesialutviklede kjørebrillen Rodenstock Road. Ingen andre produsenter på markedet tilbyr briller med tilsvarende egenskaper, sier han.

 

KJØRING I ­MØRKET: Beate Solvang blir mindre sliten i øynene med nye kjørebriller.

 

Demper blending

Det er ikke lite disse kjørebrillene lover. Den største fordelen er at de har et filter som demper blending fra motlys. Dermed slipper du å myse når du møter motkommende trafikk, eller hvis du kaster et blikk i speilet og bilisten bak deg har glemt å slå av fjernlysene. Kjørebrillene er også utstyrt med en funksjon som gjengir tydeligere kontraster. Det gjør det enklere å se både veimerkinger og displayet i bilen – uten å miste fokus.

 

Sliter du også med kjøring i mørket. Bestill synstest nå!

 

Fra Hosle til Gaustablikk

Rett etter at Beate hentet sine nye kjørebriller hos Bekkestua Optikk, satte hun seg i

bilen for å kjøre til hytta. Strekningen Hosle – Gaustablikk tar henne vanligvis 2,5 timer. Denne fredagen brukte hun nesten en time ekstra.

– Jeg møtte vinteren på veien. Ikke bare i form av snø på veien, men også tett snødriv. Jeg snirklet meg frem i 40 km/t, og vanligvis hadde jeg vært veldig sliten både i øynene og hodet etter en sånn kjøretur. Med de nye kjørebrillene merket jeg ikke noe til dette trykket i øynene og hodet, sier hun.

 

Behov for kjørebriller

Beate forteller at hun var spent på å prøve sine nye Rodenstock Road-briller, for i utgangspunktet trodde hun ikke at hun trengte briller når hun kjørte. Synet hennes har vært preget av lett langsynthet siden hun var ung, men det gir seg mest utslag i at hun føler at armene blir for korte.

– Jeg kan bare glemme å lese innholdsfortegnelser på varer i butikken, men har ikke merket behovet for briller som sjåfør, sier hun. Det var helt til hun tok de nye kjørebrillene i bruk. – Nå føler jeg definitivt at jeg fokuserer bedre enn før, og hvis jeg setter meg bak rattet uten å ha dem på, så merker jeg med én gang at noe mangler, sier hun.

 

Smartere progressive briller

En av de tingene som skiller Rodenstock Road fra vanlige briller er at de er progressive på en smartere måte. – I motsetning til tradisjonelle, progressive brilleglass som innebærer bevegelse av hodet, baserer disse kjørebrillene seg på bevegelse av blikket, forklarer Schou. Samtidig er det en universalbrille som også fungerer til andre formål enn å kjøre.

Etter at Beate omsider kom frem til hytta, fant hun ut at kjørebrillene fungerte like godt foran TV’en da hun satt med strikketøyet i fanget. – Jeg som trodde jeg bare trengte briller når jeg leser, merker at jeg ser klarere med disse brillene. De er dessuten lette i en enkel innfatning, så jeg merker nesten ikke at jeg har dem på, sier hun fornøyd.

Bekkestua Optikk

Gjør mørkekjøringen behagelig

Som optiker er Thomas Schou glad for at det stadig kommer nyheter på brillemarkedet som gjør livet til kundene hans bedre. – Dette er briller jeg anbefaler på det varmeste til alle som kjenner at de myser når de kjører, som plages av blendende motlys eller som har problemer med fokuseringsbytte i førersetet, sier han. Det er med andre ord på tide å gjøre mørkekjøringen litt mer behagelig.

 

Se bedre når du kjører i mørket. Bestill synstest nå!