Annonsørinnhold

Nå har torget på Bekkestua fått navn

Publisert
21. september 2017

Torgene på Bekkestua skapte full forvirring for besøkende og kunder. Dette ønsket Bekkestua Senter å gjøre noe med, og inviterte i sommer til navnekonkurranse. Nå er vinneren kåret og torget skal få sitt velfortjente navn.

– Vi har opplevd en enorm respons på navnekonkurransen vår. 364 fantastiske navneforslag hvorav 115 er unike. Det kaller jeg engasjement. Alle forslagene er positivt ladet, ja kanskje med unntak av Bekkemonsteret, smiler en strålende fornøyd senterleder Anita Stubberud Grøndahl.

Navneforslagene har tikket inn i hele sommer og på alle mulige måter, ved håndskrevne brev, besøk på senterkontoret, e-post og via facebook.

 

Bekkestua Senter - navneforslag

ENORM RESPONS: Sånn ser 364 navneforslag ut.

FORSLAG BEKKETORGET: - Jeg har sirklet rundt på Bekkestua i lang tid, men har enda ikke sett en bekk her. Her renner det folk hele dagen, og på torget bruser det og klukker av liv. Mange bekker små, gjør en stor å.

Heidi Hveem Holtestaul (49)
Kaffe, Cafe, Klokke, forslag, navn, innsender, mobil

FORESLÅR FIRKANTEN: «Asker har Trekanten og vi kan slå dem med Firkanten».

– Noen av forslagene har vært ganske like, mens andre har vært unike. Lefdaltorget, Latterplassen, Soltorget, Koseplassen, Blomstertorget, Sentertorget, Det gode livs plass, Husmannsplassen, Myldretorget og Edens Hage er noen av de mange forslagene.  Felles for de aller fleste er at de er tilknyttet torget på en historisk måte, sier Anita.

 

Historisk og tidløst

Anita og markedskoordinator Gry Eklund Strat har lagt særlig vekt på et par ting når de har bestemt hva torget skal hete; at navnet i ulike versjoner har fått mange stemmer, at det er historisk tilknyttet og at det skal være tidløst.

Navnet skal være logisk i kommunikasjonen både internt og eksternt, og fungere som en enkel referanse i hverdagen for de som bruker Bekkestua Senter.

FORSLAG LEFDALTORGET: - For å bevare historien synes jeg at torget skal få et historisk navn. I 1934 etablerte elektroinstallatør Klaus Lefdal sammen med Arne Ruud en solid bedrift her hvor Bekkestua senter ligger. Det har vært veldig artig med en slik navnekonkurranse, syns vi. Uansett hva torget skal hete, kommer vi fortsatt til å møtes på Lefdal.

Harriet Frogh (88) og Nils P. Gyland (85)
Hender som holder bilde/ark, forslag, navn

ET HISTORISK NAVN: Her med Ruud-gården på høyre side.

– Det har vært utrolig interessant å gå gjennom bunken med forslag, det er så gøy å se hvordan besøkende oppfatter det hyggelige torget vårt. Alle som har sendt oss forslag skal ha fått en personlig invitasjon til avduking av torgets navn, sier Anita.

FORSLAG SENTERTORGET: - Nå er jo Bekkestua Senter blitt et etablert begrep. Jeg synes torget bør ha et uavhengig navn, som ikke er bundet opp av tid eller trender. Navnet skal jo bestå i generasjoner, så det må være tidløst og naturlig tilknyttet Bekkestua senter. Jeg synes torget bør ha et selvforklarende, enkelt og tidløst navn.

Per Ingvar Johnsen (58)

– Vi ville ha et skilt som alle ser fordi vi er så stolte av navnet vi har valgt. Skiltet er allerede bestilt og endelig kan vi dele med dere hva torget vårt skal hete. Møt opp liten som stor, vi gleder oss til å se deg på Bekkestua Senters navngitte torg, smiler Gry.

 

Navnet skal høytidelig avdukes på torget torsdag 28.09 kl. 18.00

Bekkestua Senter, Gamle Ringeriksvei 34/36, 1357 Bekkestua, Tlf.: 67 53 53 00