Annonsørinnhold

På skattejakt i Slemmestad

Publisert
5. juli 2020

Slemmestadområdet må kanskje være det stedet i Asker der det er aller lettest å få med seg barna på tur. Muligheten for å grave fram skatter fra tusenvis av år tilbake har en magnetisk tiltrekningskraft på de små.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

Asker kommune har, i samarbeid med Asker Næringsforening og Visit Asker og Bærum, utarbeidet en kampanje med til sammen åtte saker for å gi deg gode tips til kortreiste sommeropplevelser i år. Disse sakene vil du framover kunne se digitalt på Budstikka og Røyken og Hurum avis, i tillegg til i ulike sosiale medier.

Slemmestad er et av de stedene der naturen virkelig bestemte seg for å trå til og lage en geologisk skattekiste. Som en del av det som kalles Oslofeltet, et landområde som lå godt bevart under isen i siste istid, finnes det i Slemmestad geologiopplevelser nok for mange turer.

Man kan grave etter fossiler i steinuren bak bensinstasjonen, man kan observere spennende steinarter og formasjoner i naturen, og man kan besøke geologisenteret for å lære mer.

Slemmestad

Slemmestad byr på mange spennende geologiopplevelser.

Preget av stein

Geologien har også være relevant i industrihistorien i Slemmestad, og er dessuten sterkt

til stede i området den dag i dag, billedlig som konkret.

Fra tidligere tiders sementfabrikk som fortsatt ruver i sentrum, til cementmuseet, og til Galleri Kalk som viser fram nåtidens kunsthåndverk og billedkunst. Men det finnes mye annet her også. Her kan du nyte solen på en koselig kafé, du kan gå på pub, eller nyte italienske delikatesser fra både restaurant og butikk.

Det finnes dessuten et helt eget sjokoladehus, og det skulle vel også hjelpe til med å motivere barna til å bli med på tur. Det er også i Slemmestad du finner det aktive kulturhuset Sekkefabrikken, så det kan være vel verdt å sjekke ut programmet der.

Om du er på sykkeltur er forresten ikke Slemmestad det verste stedet du kan punktere, for nede ved vannkanten finner du en travel sykkelreparatør. Området byr også på mange bademuligheter.

Slemmestad - sykkel

Spennende nabolag

Ut fra Slemmestad kan man gå kyststien både nordover og sørover, dels på skogssti, dels på grusveier, og dels langs den idylliske bryggen i Slemmestad sentrum. Man kan også følge merket sti på Oldtidsveien helt til Lier, og se mange spennende kulturminner på veien.

Det er heller ikke langt til hyggelige Nærsnes, eller til Ramton camping. Der kan du finne både aktivitetspark for barn, kortbanegolf og tennisbane. På Ramton er det også overnattingsmuligheter, enten du vil bo i hytter, leiligheter eller i båten.

Du kan også slå opp telt her, eller parkere bobilen for en natt eller en uke.

Slemmestad

I Slemmestad er gammel industri og ny idyll i skjønn forening.

Lett tilgjengelig

Mange stopper innom Slemmestad på sykkeltur rundt Hurumhalvøya, men man kan også komme seg hit med bil, buss, og hurtigbåten fra Aker Brygge og Vollen.

God sommertur!

 

 

 

Kart: Godt Sagt