Annonsørinnhold

Slik kan du bidra til å beholde et levende lokalmiljø i Asker

Publisert
10. desember 2020

Nyt alt det fine nærmiljøet har å by på. Lokale gavetips og inspirasjon til en hyggelig førjulstid.

Tekst: Patricia Papageorgiou  – Film: LarsLars Production

Mørketiden bærer med seg ønske om å lyse opp tilværelsen, forventningen til god mat og adventshygge, spre glede til de nærmeste og gi en håndsrekning til den som trenger det mest. Gjør en trygg, lokal handel i dagene før jul.

 

Velg Asker! Handle lokalt i kommunen vår

Når vi handler lokalt investerer vi i et levende lokalsamfunn, uavhengig av om du bor i Vollen, Sætre, Tofte, Holmsbu, Spikkestad eller Asker sentrum.

Her skapes de fine møteplassene og du sparer lang reisevei til opplevelsene og næresentrene. Asker har mange møteplasser og er en attraktiv kommune fordi vi har et bredt utvalg av moderne butikker innen interiør og mote, levende nisjebutikker, personell med høy faglig kunnskap og et utstrakt aktivitets- og kulturtilbud til barn og voksne der vi bor.

Du får personlig veiledning fra den samme personen som støtter ditt lokale idrettslag og bidrar med premier til skolens arrangement. Og vareutvalget, ja det tilpasses mine og dine behov og interesser.

Foto: Oslofjordmuseet

Lokale produsenter gir ekstra godt utvalg

Tradisjoner blir enda viktigere opp mot jul. Vi har lyst å gjenskape det slik mormor gjorde, kjenne lukten av hjemmebakst og god mat.

Ikke sikkert tiden rekker til å lage julegavene selv i år, men fortvil ikke – det har vi tenkt på og du kan handle kvalitetsvarer fra flere lokale utsalg i kommunen.

Mørt kjøtt, sødmefull drikke, fersk bakst og delikatesser sammen med et hyggelig dekket bord skaper den gode stemningen. Nydelig mat og drikke til hyggelige sammenkomster kommer i stor utstrekning fra lokale produsenter og tilfører det lille ekstra.

Vi tilbringer mye tid hjemme om dagen, da er det ekstra deilig å unne seg og familien en tur ut for å spise. Restaurantene holder åpent, bordene er satt med god avstand. Hva er vel ikke bedre enn å bli servert et godt måltid, ha tid til virkelig å være sammen etter en lang dag på hjemmekontoret. Og den flotte kveldsbelysningen er til å bli glad av.

Selv husker jeg forventningen til jul og gavene som noe av det beste

Bergvang gård

Foto: Bergvang Gård

Et vell av opplevelser i Asker

Vi trenger mer moro, ikke flere ting. Vi har julegavetipsene som du blir stolt av å gi bort og som noen blir veldig glade for å få.

Selv husker jeg forventningen til jul og gavene som noe av det beste. Gjør du også? Gode minner varer evig. Delte minner gir dobbel lykke. Og i år, kanskje tredobbel, da det også betyr ekstra for de som leverer den fine opplevelsen.

Takket være ildsjeler som Ronnie, bokhandleren på Tofte, kommer det en litteraturfestival til Asker neste år. I mellomtiden arrangeres det mange fine konserter og forestillinger, og kulturåret 2020 har blir forlenget.

Gode fornøyelser i vente

Gi de minste noe å glede seg til som en tur på i hundesleden, til en aktivitetspark, på kreativt verksted eller en dagstur til skianlegget. Kos med alpakkaen og mating av dyrene står også høyt i kurs.

Få tips til familievennlige aktiviteter

Ungdom vil gjerne ha ny mobil. Men gi dem heller noe å ta bilde av som en tur på hesteryggen, blinkskuddet i terrengparken eller barføttes ned badetrappa i -10. Da varmer det godt med badstue og snacks etterpå.

Foto: Ingvild Skeie Ljones

Kortreist – godt for deg og godt for miljøet.

Mammaer fortjener å bli tatt godt vare på. En venninnetur til spa, en topptur med god niste eller hva med ridetur i løssnøen. Helst vil hun bli invitert på hotellopphold med frokost på sengen og komme hjem oppglødd og opplagt.

Mer tips til velvære finner du på www.OpplevelseriAsker.no

Foto: Mohri film

Tøffe pappa som elsker god mat. Han kan stå på kjøkkenet i timevis. Tenk så glad han blir for ferske råvarer og lokale smaker, som eplejuice, håndverkpølser og søndagssteik. Bra han aldri pakker bort grillen.

Nærmeste mikrobryggeri byr på glede for smaksløkene og hvorfor ikke et matkurs eller en destillerivisitt med guttegjengen?

Enda mer inspirasjon kan du få ved å sjekke ut sidene til www.visitaskerbaerum.no

Trygg lokal handel

Din lokale butikk, gavebutikken, serveringssteder og andre gjøre alt de kan for at du skal få en trygg julehandel.

Noen har også nettbutikk hvor du fortsatt handler lokalt. Mange strekker seg langt for å hjelpe og kan tilby hjemkjøring av varer eller du kan bestille og plukke opp ferdig pakkede varer i kassen.

 

 

Hjemlevering

Hør med din lokale butikk om de har etablert hjemkjøring av varer – du kan bli overrasket og mange har etablert utvidede ordninger.

Asker Sentrum og Trekanten tilbyr hjemkjøring mandag, onsdag og fredag på strekningen Lysaker-Drammen.

 

 

HUSK:

  • Vask hender ofte og nøye, og bruk gjerne håndsprit i tillegg. Host og nys inn i albuen. 
  • Følg myndighetenes anbefalinger når det gjelder avstand og bruk av munnbind. 
  • Bruk håndsprit på vei inn i butikken. 
  • Betal kontaktløst om mulig, og hold mobiltelefonen i vesken. 
  • Hvis du har koronavirus, er forkjølet eller er i karantene, skal du være hjemme. 
  • Følg generelle smittervernregler fra nasjonale myndigheter, og fra Asker kommune.