Annonsørinnhold

Nyttige løsninger og skaperglede

Publisert
27. mai 2019

Dypest sett handler det om skaperglede. Slik beskriver dataingeniør Fredrik Stormo jobben sin i utviklingsavdelingen i KSAT.

Fredrik Stormo (30) fra Bardufoss startet tidlig å skru på datamaskinen hjemme. Og oppdaget en forunderlig verden som bød på fornøyelse og tekniske utfordringer. Nysgjerrighet, lysten til å lære og løse problemer, var det som førte ham og vennene stadig dypere inn i datateknologien.

– Den samme drivkraften gjelder fortsatt i dag. Nysgjerrighet, se ting i sammenheng og finne løsninger og noe som er til nytte for andre, er i sum skaperglede, sier Stormo.

Stormo tok sin master ved Høgskolen i Narvik og spesialiserte seg innenfor maskinlæring, som er en del av fagområdet kunstig intelligens. Her var han opptatt av design og utvikling av algoritmer som gjør datamaskiner i stand til å kategorisere data og forutsi fremtiden.

Fredriks første jobb etter utdanningen var i et konsulentfirma i Oslo, hvor han arbeidet mye med dataløsninger for hotell- og servicebransjen. I dag er bookingssystemer byttet ut med satellitter, og helt konkret, softwareløsninger som skal gjøre det lettere for KSAT-kundene å operere mot satellittene sine.’

Satellittene er viktig infrastruktur i samfunnet, så det føles meningsfullt å gå på jobb.

Fredrik Stormo

 

– Satellitter og romteknologi var helt nytt for meg. Læringskurven er bratt og utfordringene mange. Samtidig er det en viktig del som ansatt, å lære seg ny teknologi og løsninger. Satellittene er viktig infrastruktur i samfunnet, så det føles meningsfullt å gå på jobb.

Fredrik er en av 9 som arbeider i utviklingsavdelingen til Satellite Operations i KSAT. Hovedfokus for avdelingen er i all hovedsak om å utvikle programvare som sørger for at mer enn 100 antennesystemer rundt om i verden fungerer til enhver tid.

– KSAT leverer kontinuerlige tjenester fra våre operasjonssenter i Tromsø og på Svalbard. I dag oppretter vi kontakt med satellitter nesten 40 000 ganger hver måned, sier Arne Nylund som leder utviklingsavdelingen.

Les om de ledige stillingene her

KSAT

Vi jobber tett med kundene som gir oss unik innsikt i det som skjer av nye ideer og teknologi, som vi igjen bruker når vi utvikler våre produkter.

Arne Nylund, Director Ground Network KSAT 

KSAT er i verdenstoppen som leverandør av bakketjenester til satellitteiere. Det gir stort rom for nytenkning og mot til å finne og realisere nye løsninger.

– Vi har kunder i hele verden, som skaper en global arena for diskusjoner om teknologivalg og innovative løsninger. Utviklingen innenfor aktører og teknologi går raskt, og programvarebaserte tjenester blir viktigere og viktigere. Vi jobber tett med kundene som gir oss unik innsikt i det som skjer av nye ideer og teknologi, som vi igjen bruker når vi utvikler våre produkter, sier Nylund som vil ha flere utviklere med på laget.

Les om de ledige stillingene her

Verdensledende fra Tromsø

  • KSAT er verdens ledende kommersielle satellittsenter med base i Tromsø.
  • KSAT har stasjoner og antenner fra Tromsø og Svalbard i nord, via Panama,Singapore og Sør-Afrika, til Troll-stasjonen i Antarktis lengst sør.
  • Hver eneste dag har KSAT mer enn 1000 satellittkontakter. 150 antenner på 21 steder i verden laster ned store datamengder som KSAT leverer til sinekunder.
  • KSAT utvikler og leverer data, informasjon og tjenester basert på ulike typerinformasjon fra satellittene. Oljesøl, skipsdeteksjon, iskantmonitorering,værdata og andre ulike jord- og havobservasjoner er blant de mest vanlige.
  • KSAT er totalt 200 ansatte lokalisert i Tromsø, Svalbard, San Fransisco,Stockholm og Oslo.
  • KSAT omsatte for 850 millioner kroner i 2018.
  • Antall kunder og bakkestasjoner vokser stadig, og det er sterk vekst i bransjen. Derfor trenger de flere nye medarbeidere. Besøk Ksat.no

Alle foto: Ole Åsheim