Annonsørinnhold

Sporty sommerliv på Holmen

Publisert
13. juli 2020

Hvis du har lyst på en sporty dag, er Holmen stedet å være, på sommeren, som resten av året. Her finnes både idrettsanlegg, bademuligheter og turorientering. Og mye mer.

Tekst: Aina Skoland Foto: Vibeke Glosli

Asker kommune har, i samarbeid med Asker Næringsforening og Visit Asker og Bærum, utarbeidet en kampanje med til sammen åtte saker for å gi deg gode tips til kortreiste sommeropplevelser i år. Disse sakene vil du framover kunne se digitalt på Budstikka og Røyken og Hurum avis, i tillegg til i ulike sosiale medier.

Hvis man bare farer forbi på E18, er det lett å tro at Holmen først og fremst består av gode shoppingmuligheter, men ser du nærmere etter oppdager du at det finnes så mye mer.

La oss like godt begynne med det nyeste tilskuddet: Holmen svømmehall. Dette er et treningsanlegg for svømming som har rukket å bli prisbelønt for sin arkitektur. Hvis du ikke vil trekke innendørs i svømmehallen i sommersolen, kan du gå opp på taket på hallen, der det har blitt et fint område for lek og avslapping.

Den nye svømmehallen på Holmen.

Holmen er rette stedet for en aktiv dag. Blant annet kan du besøke stranden på Holmenskjæret, eller den nye, fine svømmehallen.

En annen mulighet er selvfølgelig å gå på stranden rett nedenfor. Holmenskjæret er en av Askers fem strender som er blitt beæret med kvalitetsstempelet blått flagg. Her kan du boltre deg med blant annet minigolf, strandvolleyball, kiosk, toaletter og utedusj.

Holmen er rette stedet for en aktiv dag. Blant annet kan du besøke stranden på Holmenskjæret, eller den nye, fine svømmehallen.

Kortreist pulstopp

Det finnes flere idrettsanlegg på Holmen, men om du også vil ha med deg litt kultur, kan du besøke galleriet «Det gule huset», som er blitt en institusjon med sine 40 år på baken.

Om du derimot vil ut i skogen og opp i trærne, er det gode muligheter for det. Asker Turlag, DNT, har merket Syverstadrunden med utgangspunkt i nettopp Holmen. I området er det dessuten satt ut mange turorienteringsposter som du kan finne med kart fra Askeladden turorientering.

Hvis du føler deg ekstra sprek, lover vi at trappen opp unnarennet på den nedlagte hoppbakken skal få opp pulsen din.

Trappen opp til den nedlagte hoppbakken på Holmen.

Vi lover at du skal kunne få opp pulsen i denne trappen.

Shopping og historie

Etter mye aktivitet, en del shopping og et galleribesøk, finnes det fortsatt muligheter, om du har timer igjen av dagen. For eksempel ligger vakre Asker museum i nærheten. De holder åpent med vandringer og omvisninger hver dag, foruten mandager og lørdager, sommeren gjennom. Her kan du se historien komme til live og lære om Askers historie, og om det kjente kunstnermiljøet i Asker på starten av 1900-tallet.

Dessuten kan du i sommer se utstillingen «Her skal vi bygge og her skal vi bo», om boligarkitekturen i Asker gjennom de siste hundre år.

Når du først er på Asker museum må du ikke gå glipp av den nydelige hagen. Det perfekte stedet for å kjøle seg ned med noe kaldt å drikke i skyggen.

God sommertur!

Kart: Godt Sagt