Annonsørinnhold

Sydlandsk stemning på Tofte

Publisert
2. juli 2020

Savner du palmesus og greske tavernaer denne sommeren? Da trenger du ikke reise langt. Tofte og området rundt byr på både dette og mere til.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

Asker kommune har, i samarbeid med Asker Næringsforening og Visit Asker og Bærum, utarbeidet en kampanje med til sammen åtte saker for å gi deg gode tips til kortreiste sommeropplevelser i år. Disse sakene vil du framover kunne se digitalt på Budstikka og Røyken og Hurum avis, i tillegg til i ulike sosiale medier.

Tofte har en lang industrihistorie, men la oss nå legge jobben til side og konsentrere oss om sommeropplevelsene. Der er det også nok å velge mellom.

Urbant strandliv

I Tofte kan du nyte strandlivet midt i sentrum, og skulle det bli trangt om plassen, finnes det nok av muligheter hvis du går litt nedover kysten.

Litt sør for sentrum kan du også treffe på en nobel gammel dame. Den over 100 år gamle polarskuta til Roald Amundsen, Maud, ligger nemlig i Hurumhavna. Der kan du se hvor imponerende den Askerbygde skuta har holdt seg til tross for barske ekspedisjoner i arktiske strøk, og 86 år under isen.

Roald Amundsens gamle polarskip, Maud, ligger nå i Tofte og hviler ut etter et strabasiøst liv.

Rikt dyreliv

Når du først har gått ned hit til Hurumhavna kan du like godt fortsette med en fin tur i

naturreservatet Østnestangen. Området er kjent for et rikt plante- og dyreliv, og har dessuten en svært variert natur.

På den blå-merkede turen rundt Sandbukta og Østnestangen går du stort sett på sti, og i sommersolen er du behagelig skjermet av skogen. Enkelte steder må du klatre litt på svabergene, og på noen av strekkene er stien noe kupert.

Blant høydepunktene på turen må være når du kommer ned til Sandbukta og stien åpner seg ut til den hvite sandstranden, og selvfølgelig noen av utsiktspunktene der du kan se både Tofte og langt utover Oslofjorden.

Kanskje får du også øye på noen av selene som holder til på øyene i området? Treffer du derimot på en hjort, hører den antakelig til på den lokale hjortefarmen.

 

 

God mat

Men, jeg lovte deg en gresk taverna, og det skal du få! Midt i Tofte sentrum har det åpnet en vaskeekte gresk taverna, Ola Kala. Et annet godt alternativ til en matbit er selvfølgelig legendariske Café Lasse. Vil du ha med deg noen delikatesser hjem, kan du sjekke innom Kultivar som selger godbiter fra småprodusenter, mange av dem lokale.

Dessuten er det mulig å nyte god kunst også i Tofte sentrum, da både Hurum Brygge Studio og Hurumgalleriet har utstillinger i sommer.

Tofte

Syden i Asker

Skulle du bli inspirert til enda mer sydlig stemning etter en dag i Tofte, er det ikke lange veien til Filtvet fyr og Villa Malla herfra. Her får du palmesus, hvit sand, eksotisk mat og massevis av vannaktiviteter.

God sommertur!

 

Kart Tofte

Kart: Godt Sagt

 

 

 

 


Tofte innbyggertorg har åpent for turistinformasjon i sommer, mandag til fredag 08.00 til 15.30. Du finner dem i Vestre Strandvei 3 på Tofte, eller du kan ringe på 477 83 057.