Site icon Livsstil

Tenker på barnas fremtid

Familien Haakonsen, Hanne, Obos-medlem

I fjor ble én av fire boliger i Oslo og omegn kjøpt med forkjøpsrett. For noen leiligheter er det nødvendig med lang ansiennitet, men de aller fleste boliger selges til medlemmer med kun få års medlemskap.

Aase og Svein Håkonsen, OBOS-medlemmer siden 1959

 

.

Selv om dagens boligmarked er hetere enn noensinne, var det heller ikke så lett å skaffe seg bolig på 60-tallet, da Aase og Svein Håkonsen var nygifte. I hvert fall ikke i hovedstaden.

– Det var faktisk nesten umulig å få leilighet i Oslo uten å ha et medlemskap i et boligbyggerlag. Mannen min har vært medlem siden 1959, men vi er sammen om medlemskapet, da, forteller Aase fra seniorleiligheten de bor i på Rykkinn i dag.

Les alt om forkjøpsretten her!

 

MEDLEMSKAP I KONFIRMASJONSGAVE

Familien Håkonsen på tur på 60-tallet.

Da det kom noen nye leiligheter for salg på Romsås, hadde de tenkt til å bruke medlemskapet på et ”trekningsmøte”, som Aase kaller det. Men ekteparet fikk ikke

den leiligheten de ville ha, og endte opp i Bærum isteden. Dermed ble også ansienniteten spart.

– Vi flyttet fra Fredrikstad, hvor vi hadde bodd i en leilighet som Svein fikk gjennom lektorjobben sin i byen. Og dermed ble det aldri til at vi har brukt forkjøpsretten, men det ville jo vært dumt å si opp et medlemskap fra 1959, understreker Aase med et lurt smil.

Dermed er medlemskapet beholdt – med tanke på barn og barnebarn. Selv meldte de inn datteren Hanne både i OBOS og det som den gangen var Bærum Boligbyggelag (BBL) da hun var konfirmant.

Gi gavemedlemskap

Nå når OBOS har blitt så store i Asker og Bærum, er jeg glad for å overta OBOS-medlemskapet fra foreldrene mine.    Hanne Tønnesen

 FORNØYD MED MEDLEMSFORDELENE

– Medlemskap var i det hele tatt veldig vanlig å gi i konfirmasjonsgave den gangen. I dag bygger jo OBOS langt mer enn bare i Oslo – ja, over hele landet. Bare se på Fornebulandet, det kan jo tenkes at datteren min vil bo der når de kommer dit at de skal selge huset sitt, forteller moren og bestemoren, før hun legger til:

 

– Skal man sikre seg de mest attraktive boligene, så er det helt avgjørende med et medlemskap.

Hanne Tønnesen, datter til Aase og Svein

I tillegg synes Aase Håkonsen det er flott å kunne benytte seg av alle fordelene som følger med et medlemskap.

– Jeg har flere ganger vært på teater. Og så følger jeg alltid med i magasinet som kommer hjem i posten. Det er gøy å få inspirasjon og se hvordan gamle leiligheter blir pusset opp, sier hun.