Annonsørinnhold

Tre KG-elever forteller

Publisert
15. desember 2020

En elsker å bake. En annen er politisk engasjert. Den tredje driver med friidrett. Felles for dem alle er at de er storfornøyde med skolemiljøet på KG, og at de har fått mange nye venner.

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal søke seg videre etter ungdomsskolen. Skal man velge med hodet eller hjertet? Eller er det tryggest å følge i sine venners fotspor? Disse tre elevene forteller om et vellykket skolevalg.

Renate fra Asker går på KG.

TRIVES BLANT NYE VENNER: Renate Pettersen har fått mange nye venner etter at hun begynte på KG. Foto: Kristian Vårvik

Renate fra Asker

– I starten var jeg skeptisk med tanke på at skolen ligger i Oslo, som er et godt stykke fra Asker der jeg bor. Nå som jeg er vant til det, er jeg faktisk glad for reiseveien, sier Renate Pettersen (16). Hun bruker togturen inn til sentrum på å våkne og gjøre kroppen klar for en ny dag.

På KG har hun fått mange nye venner, og hun ser verdien av å åpne øynene for at det finnes en verden utenfor Asker og Bærum. Hun søkte seg til KG fordi hun hadde hørt mye positivt om skolen. De mange spennende programfagene som tilbys fristet henne, og når hun begynner i andre klasse til neste år har hun planene klare. Da skal hun velge rettslære og økonomistyring, samt samfunnsøkonomi eller psykologi.

Les mer om skolen

Eduardo fra Bærum går på KG.

EDUARDO LIKER DET URBANE: Eduardo Mezzanotti Camerini bor i Bærum, men setter pris på å gå på skole i sentrum. Foto: Kristian Vårvik

I hjertet av byen

KG ligger sentralt til på Bislett i Oslo. Skolen tilbyr studiespesialisering med et bredt utvalg av programfag. Er man usikker på hvilke programfag man skal velge, har skolen rådgivere med høy kompetanse som kan bistå elevene med de mange valgene de står overfor. En som er takknemlig for at skolen ligger i hjertet av Oslo, er Eduardo Mezzanotti Camerini (16). Han bor i Bærum, men har bevisst søkt seg til en byskole.

– Jeg liker å være i Oslo sentrum. Her er jeg nær andre skoler og flere andre unge mennesker, sier han.

Eduardo fra Bærum går på KG og er politisk aktiv i AUF.

ET LIV UTENFOR SKOLEN: Eduardo føler han har tid til både skole, lekser, sitt politiske verv og å være sosial med venner. Foto: Kristian Vårvik

Politisk aktiv

Etter skoletid og lekser opplever Eduardo at han har tid til å dyrke egne interesser. Han sitter i fylkesstyret i elevorganisasjonen i Oslo, og er medlem i AUF. Etter at han begynte på KG merker han at han har blitt mer fokusert og effektiv.

– Det er et inspirerende miljø på skolen. Jeg har fått mange nye venner, og føler at jeg blir stimulert både faglig og sosialt, smiler han.

Renate er også enig i at hun har tid til et liv utenfor skolen. Da er hun sammen med venner, og med kjæresten sin. – «Vår greie» er å bake og lage mat. Også er vi glad i å se på filmer og serier, det er kjempekoselig, sier hun.

Ella er fra Nesodden. Hun går på KG.

AKTIV PÅ FRITIDEN: Ella Egebakken driver blant annet med friidrett etter skolen. Foto: Kristian Vårvik

Smidig overgang

Ella Egebakken bor på Nesodden, og går også i første klasse på KG. Hun bruker én time på skoleveien med båt fra Nesodden til Aker Brygge, og så videre med buss til skolen. Hun er svært godt fornøyd med overgangen fra ungdomsskole til videregående.

– Jeg opplever at skolen og lærerne er veldig imøtekommende overfor nye elever, sier hun.

Jeg har blitt kjent med mange nye folk, og synes det er en god skole.

Ella fra Nesodden trives godt på KG.

TRIVES I ET NYTT MILJØ: Ella opplever KG som en imøtekommende skole med et godt skolemiljø. Foto: Kristian Vårvik

Denne smidige, smertefrie overgangen er mye takket være grepene skolen tar for å tilrettelegge for et godt miljø. Mottoet er «mer enn en skole», og i praksis betyr det muligheten til å delta i skolekoret, teateret og elevaksjonen. Det er også sportstilbud, leirskole og studieturer å glede seg til.

Når Ella kommer hjem til Nesodden etter endt skoledag, har hun fortsatt tid til å drive med både friidrett og piano på fritiden. Utover det liker hun å være sammen med venner og å se på Netflix.

 

Korona-ros

Alle tre elevene forteller om et skoleår som ikke ble helt som andre skoleår. De synes likevel skolen har organisert hjemmeundervisningen godt. Eduardo forteller at lærerne har gjort en kjempejobb med hjemmeundervisning under pandemien.

– De sørger for at timene ikke blir kjedelige, sier han. Han roser også lærerne for å engasjere seg utover fagene de underviser i. – De spør oss ofte om alt går bra hjemme. Det synes jeg er veldig positivt, for i koronatiden er det mange som sliter litt ekstra, sier han.

Renate foran kartet på KG.

ROSER LÆRERNE: Renate er veldig fornøyd med hvordan KG har lagt undervisningen til rette under pandemien. Foto: Kristian Vårvik

Renate forteller at hun har vært fysisk på skolen cirka to ganger i uken, og at det bidrar til å pleie det sosiale limet blant skolevenner. Utover dette har undervisningen foregått på Teams.

– Selv om det er digitalt, opplever jeg at lærerne snakker direkte til oss. Vi får ikke bare tildelt oppgaver som vi må jobbe selvstendig med, og det er jeg veldig glad for, sier hun.

Her søker du

Kristelig Gymnasium, Homansbakken 2, 0352 OSLO, Tlf.: 23 19 64 40