Annonsørinnhold

Unngå svindel når du shopper eller gamer på nett

Publisert
28. september 2020

Svindlere på nett blir stadig mer kreative og utspekulerte, og noen ganger kan det være vanskelig å skille en falsk nettside fra en ekte nettside. Unngå å bli svindlet ved å bruke godt nettvett.

Dessverre er ikke svindelforsøk noe som ser ut til å bli borte med det første. En undersøkelse gjennomført av politiet i 2019 viste at nordmenn er like redde for å bli svindlet på internett, som å havne i en trafikkulykke. Kanskje det er på tide med en oppfriskning i bruk av godt nettvett?

Gode nettvettregler for å unngå svindel:

  • Ikke klikk på lenker i e-poster som ber deg legge inn personopplysninger – gå heller inn på virksomhetens nettside.
  • Har du mottatt en truende e-post, eller en melding som spiller på følelser eller fristelser? Dette er et kjent tegn på svindelforsøk.
  • Vær oppmerksom hvis noe virker for godt til å være sant – da er det gjerne det.
  • Før du handler på en side du ikke kjenner, bruk litt tid på å søke rundt og lese andre kunders erfaringer. Finner du ingen informasjon, bør det i seg selv være et rødt flagg.
  • Bruk forhåndsbetalte gavekort eller kryptovaluta til å handle varer og tjenester – da unngår du at din egen konto blir belastet av svindlere.

Les alle nettvettreglene hos Nettvett.no

 

slik bruker du gavekort som betalingsmiddel

Flere og flere går over til å bruke forhåndsbetalte kort når de handler på nettet, fordi det gir økt sikkerhet og kontroll. Skulle du være så uheldig å bli utsatt for svindel, vil ikke bakmennene få tilgang til lønnskontoen din eller dine personlige opplysninger. Det verste som kan skje er at de får tilgang til det forhåndsbetalte kortet, noe som innebærer en tryggere netthandel for deg.

Forhåndsbetalte kort kan du enten få fra banken din, eller fra virksomheter som selger gavekort til ulike butikker. Noen slike gavekort er for eksempel Universal Presentkort eller WinderCard. Her velger du selv hvor mye penger du vil fylle på kortet, og kan enten bruke det selv eller gi det bort i gave.

Dette er en god måte å unngå både svindel og overforbruk. Du får bedre kontroll over utgiftene, og en tryggere netthandel.

 

Dette bør du tenke på når du kjøper gavekort online

Med et gavekort kan du føle deg trygg når du handler på nett. For å velge det rette gavekortet bør du tenke over hvilke butikker du foretrekker å handle i – du blir nemlig låst til et utvalg butikker når du velger gavekort.

Noen av de vanligste tingene å handle på nett er klær og sko, sminke, musikk, filmer og spill, samt reiser og opplevelser. Det er fullt mulig å velge et gavekort innenfor en av disse kategoriene. Er du glad i både gaming, streaming og shopping er for eksempel WinderCard et godt valg.

 


Utvalgte nettbutikker hos WinderCard:

Hos WinderCard kjøper du gavekort til noen av verdens største merkevarer. Det passer bra, både for deg som er glad i å shoppe på Amazon, streame hos Netflix eller laste ned musikk på iTunes.

Er du en gamer, er kanskje utvalget av spillkort mest interessant. Hos WinderCard kan du kjøpe Fortnite V-Bucks Gift Card, The Legend of Zelda: Breath of the Wild og Red Dead Redemption – for å nevne noen.

Klarer du ikke å velge mellom spill, er det også mulig å kjøpe gavekort til Nintendo eShop, PlayStation Network, Steam eller Xbox Live. Med andre ord kan du både kjøpe spill og konsoller, i tillegg til utvidelser og innhold inne i selve spillet. Det gir en tryggere gamingopplevelse, og du unngår både svindel og overforbruk.