Annonsørinnhold

Ut på tur? Ta med kaffe!

Publisert
29. mars 2021

Å drive kafé har ikke vært en dans på roser det siste året. Nå står din lokale kafé klar til å forsyne deg med kaffe og godsaker enten du skal sitte i solveggen eller gå tur i nærområdet.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

I disse dager jobber kafédrivere over hele kommunen knallhardt for å bevare sine egne og andres arbeidsplasser. Da teller hver solgte kaffekopp, så legg gjerne påsketuren forbi din lokale kafé i år.

An-Magritt Leirfall Saksvik på Stasjonen, Spikkestad café, står klar med kaffe og ferske bakervarer når naboene hennes skal på tur i Kjekstadmarka.

Tøft år og gode rekesmørbrød

Etter lang tids planlegging åpnet An-Magritt Leirfall Saksvik dørene til Stasjonen, Spikkestad Café i mars i fjor. Tre dager senere stengte Norge.

– Dette året har det vært jobbing døgnet rundt uten at det har kastet så mye av seg, medgir Saksvik, som likevel ikke har gitt opp kafédriften.

Stasjonen, Spikkestad Café er et godt eksempel på en lokal kafé som er avhengig av kunder i nærområdet denne påsken. – Vi har en veldig fin lokasjon her rett midt i Spikkestad, og vi som bor her omkring har et endeløst turterreng i Kjekstadmarka rett utenfor døren.

Sjekk ut tilbudet hos din lokale kafé i påsken, og legg gjerne påsketuren innom for å ta med noe på veien.

Saksvik håper at naboene vil komme innom hennes kafé og kjøpe kaffe, kakao, foccaccia med noe godt på, eller gode bakervarer som mandelknuter, kanelboller og kaker, og ta med seg på tur. For ikke å glemme rekesmørbrødene.

– Vi hadde noen kunder innom som mente at vi hadde bedre rekesmørbrød enn på Bagatell, og det er klart at sånt varmer et hjerte i tunge tider, smiler hun.

På Café Lasse i Tofte sentrum kan lokalbefolkningen få både kuleis og softis å ta med seg ut i påskesolen.

Årets første softis?

Også Lasse Hyttebakk på Café Lasse i Tofte sentrum, ser fram til at lokalbefolkningen skal komme seg ut i påskesolen.

– På fine vårdager er det godt med folk langs kyststien og stranda her, men det finnes også masse fint turterreng oppover i skogen, så det er ingen grunn til verken å reise langt eller å gå i kø.

Café Lasse har holdt det flytende med lojale kunder som ringer og bestiller take away, men Hyttebakk forsikrer at lokalbefolkningen også kan stikke innom på impuls og få med seg både kaffe og deilige hjemmebakte kaker på tur. Dessuten har han en overraskelse på lur for påsken: – ja, vi har gått til anskaffelse av softismaskin, så i påsken kan man ta sesongens første softis i Tofte, smiler han.

Hyttebakk savner hektiske dager med kaféen full av folk, og gleder seg til bedre tider. – Men i mellomtiden lover vi å gjøre vårt ytterste for å holde humøret oppe både hos oss selv og folk i Tofte, understreker han.

Lasse Cafe - Tofte

De lokale kafeene er fulle av fristende godsaker i påsken.

Husk å bruke din lokale kafé i påsken!

Både Stasjonen og Café Lasse er typiske eksempler på kafédrivere og andre småbedriftseiere rundt omkring i hele kommunen. Vi tar av oss hatten for måten de gang på gang i løpet av det siste året har snudd seg rundt, brettet opp ermene og betjent kundene med et smil i tøffe tider.

La oss nå sørge for å smile tilbake, men pass samtidig på å overholde smittevernreglene ved henting av mat og drikke. Det er heller ikke tillatt å sette seg ned inne på, eller utenfor, kafeen.