Annonsørinnhold

Vinterens beste sportsbriller

Publisert
4. februar 2021

Nå er tiden inne for å virkelig nyte vinteren med ski på beina. Enten du foretrekker slalåm, langrenn eller har blitt bitt av randonee-basillen, så bør du vurdere sportsbriller med styrke. Det hjelper nemlig ikke med topp skiutstyr, hvis du ikke ser hvor du går.

–Jeg stortrives når jeg er aktiv ute i naturen, og nå om vinteren står jeg på ski så fort anledningen byr seg. Men så er det et faktum at jeg nylig har fylt femti. Øynene er ikke like sterke som resten av kroppen, sier Thomas Schou, optiker og daglig leder på Bekkestua Optikk. Sportsbriller gjør treningshverdagen hans enklere.

 

50 er det nye 40

Det er ingen tvil om at alder ikke lenger er en hindring (eller unnskyldning) for å komme seg ut på tur. Godt voksne kvinner og menn er aktive som aldri før, og det sies at 50 er det nye 40, 60 det nye 50, og så videre. Med andre ord, vi både føler og oppfører oss yngre enn vi er!

Men så var det synet, da. Lungefest og muskeljubel akkompagneres dessverre ikke av haukeblikk når man har bikket en viss alder. Thomas er ikke alene om å streve med å se mobilen uten briller. Eller lese vaffelmenyen på sportsstua.

 

 

 

Sportsbriller med styrke

– Fordelen med å bruke sportsbriller med styrke er at jeg slipper å bytte mellom vanlige briller og sportsbriller når jeg er ute på tur, sier han.

Men trenger man egentlig egne sportsbriller?

– De aller fleste som har en aktiv livsstil vil merke behovet for en sportsbrille. Om vinteren har man behov for å beskytte øynene litt ekstra mot vind, snø og skarpt lys som reflekteres i snøen. Det er viktig for øyehelsen å verne om øynene under ekstreme forhold, forklarer optikeren.

Gode sportsbriller har også fargeskiftende glass som justerer seg automatisk etter lysforholdene. Det vil si at de fungerer som en mørk solbrille i fjellheimen, men med én gang du går inn i en sportsstue, så blir glasset lyst.

Goggles - slalåmbriller med styrke

Haukeblikk i slalåmbakken

– Alpinister som bruker briller til vanlig vil nok kunne kjenne seg igjen i at synet blir ekstra dårlig når det er flatt lys og snø. Det kan få alvorlige konsekvenser i slalåmbakken der ting går fort, sier Thomas.

En nyhet på markedet er slalåmbriller med styrke fra ZEAL optics. Eller goggles, som ungdommene kaller det. De er utviklet i pudderparadiset Boulder i Colorado, og tar i bruk helt ny teknologi som imiterer ørnens øyne i fjellandskapet.

Med andre ord; det ettertraktede haukeblikket. Designet er utført i flytårnteknologi, som betyr at brilleglasset er vinklet utover øverst. Akkurat som vindusflatene i et flytårn. Vinklingen blokkerer direkte solstråler, og øker samtidig synsfeltet med 20%.

Slalåmbrillene leveres med to typer glass; mørkt for solfylte dager, og lyst for flatt lys og kveldskjøring.

Sportsbriller, treningsbriller, Bekkestua Optikk

Raske briller i sporet

Vi er velsignet med mange gode langrennsløyper i umiddelbar nærhet i Asker og Bærum. Enten turmålet ditt er Oppkuven eller Vidvangshøgda, så vil du ha glede av gode sportsbriller i sporet. Men hvor mye skal man legge i en brille som kun brukes et par ganger i uken?

– Jeg har mange kunder som synes en Oakley-brille er for kostbar. Da er sportsbrillen fra Rudy Project et fullgodt alternativ til omtrent halvparten av prisen, forklarer Thomas.

Rudy Project sponset faktisk de norske OL-utøverne og medaljevinnerne under vinter-OL i PyeongChang.

– Hvis de er gode nok for Marit Bjørgen og Johannes Klæbo, så er de definitivt gode nok for meg, ler han.

Har du ikke hørt om Rudy Project, så er de en verdensledende produsent av sportsbriller, sportshjelmer og alpinbriller. De holder til i Treviso i nord-Italia, så det skarpe italienske designet får du med på kjøpet.

 


Vinterkampanje sportsbriller

Bekkestua Optikk har i disse dager en vinterkampanje på Rudy Project og ZEAL optics der du kan gjøre et ekstra hyggelig kjøp. Stikk innom for å teste vinterens korteste vei til et godt syn, enten det er slalåm eller langrenn som er din terapi.

Nyhet!
GOGGLES/SLALÅMBRILLER FRA ZEAL
leveres nå med styrke

Komplett pris
kr. 3.490,-

Rudy Project, sportsbriller, raske briller, Bekkstua Optikk

RUDY MOD. STRATOFLY
m/fargeskiftende progressive glass
kr. 4.490,-

RUDY MOD. STRATOFLY
m/fargeskiftende glass en-styrke
kr. 3.490,-

Kontakt oss i dag for mer informasjon om sportsbriller

Ja, takk! Jeg vil gjerne bli kontaktet for en synstest