Annonsørinnhold

Hos oss er det lov å være god

Publisert
22. januar 2020

Godt læringsmiljø, dyktige elever og engasjerte lærere gjør WANG Oslo til et riktig skolevalg.

– Det finnes utrolig flinke lærere mange steder, men jeg tror samlingen av flinke lærere er høyest hos WANG, sier assisterende rektor på WANG Oslo, Tommy Iversen Lund, stolt.

I en undersøkelse i regi av Kunnskapsdepartementet om skolekvalitet, ble WANG rangert som en av de beste i Norge. Lund tror han vet hvorfor WANG Oslo gjorde det så bra i undersøkelsen. For på WANG er det viktig at lærerne spiller på lag med elevene, slik at de lærer best mulig.

– Det skal være kort avstand mellom elev og lærer hos oss. Vi ser etter lærere som er faglig sterke, har glimt i øyet, sosiale ferdigheter, viser omsorg og forståelse for at folk lærer forskjellig. Våre lærere klarer å se ting fra elevenes side og dermed hjelpe dem å forstå læreplanmålene lettere. Dette er med på å skape et trygt og godt læringsmiljø for våre elever.

 

Wang

BRA LÆRINGSMILJØ: Assisterende rektor på WANG Oslo, Tommy Iversen Lund, forteller at skolen legger mye arbeid i å skape et godt og trygt læringsmiljø for elevene. Dette bidrar til at elevene oppnår bedre læringsresultater.

 

Vil du ha mer informasjon om åpen dag hos Wang Oslo?

LES MER

 

Oppskriften til WANG ser ut til å fungere meget godt: Til sommeren 2019 fikk mer enn 70 elever over 50 høyskolepoeng. Syv elever fikk over 60 høyskolepoeng. I tillegg har WANG en  gjennomføringsprosenten på cirka 95 prosent de siste årene.

– Det at snaut halvparten av elevene som gikk ut fikk over 50 høyskolepoeng viser litt av den faglige styrken som ligger hos våre elever og lærere. Det er vi veldig stolte av, sier Lund, før han legger til:

– Du kan trygt si at vi gjør elevene klare for videre studieløp.

Celine fra Wang

STORTRIVES: Celine startet på WANG studiespesialiserende høsten 2019. Hun stortrives på skolen.

 

– Man får lov til å være seg selv

To elever som er veldig fornøyde med at de valgte WANG studiespesialiserende, er 17-åringene Celine og Markus. De er begge noen måneder inn i sitt første år hos skolen.

– Det som lokket meg til å søke hit, var muligheten for å oppleve et helt nytt skolemiljø. Alle jeg kjente fra ungdomsskolen skulle starte på samme videregående. Selv ville jeg prøve noe annet og bli kjent med nye mennesker, forteller Celine, som er fra Bærum.

Markus er fra Kløfta og går i samme klasse som Celine. Også han er strålende fornøyd med skolevalget.

– Jeg hadde hørt veldig mye bra om skolen og tenkte jeg ville prøve noe annet. Egentlig søkte jeg WANG Toppidrett med langrenn, men så kom jeg ikke inn. Da fikk jeg tilbud om plass på Studiespesialiserende og takket ja. Det angrer jeg ikke på. WANG har et godt rykte og så langt har det jeg hadde hørt på forhånd vist seg å stemme, smiler han.

Når de skal fortelle om skolehverdagen, nevner begge raskt lærerne.

– De er faglig sterke og skaper engasjement blant elevene. De spør oss hvordan vi lærer best og tilpasser seg deretter. Det er helt unikt, mener Markus.

 

Vil du ha mer informasjon om åpen dag hos Wang Oslo?

LES MER

 

Markus fra Wang

ANBEFALER WANG: Markus ville prøve noe nytt da han skulle velge videregående. Da ble WANG studiespesialiserende i Oslo perfekt. Noen måneder inn i skoleåret er han godt fornøyd med valget sitt. Han trekker spesielt frem flinke lærere og medelever.

– Alle har de forskjellige, men gode metoder for å lære bort. At de i tillegg spør oss hvordan vi vil lære ting, har jeg ikke opplevd før. Det skaper en tillit og trygghet for oss. Terskelen for å spørre om ting blir lav, forklarer Celine.

– At mange elever i tillegg har et høyt snitt og får gode karakterer, sender signaler om at på WANG er det et godt læringsmiljø. Og det vil man jo ha, legger hun til.

Selv foretrekker Celine matte og norsk, mens Markus er mest glad i samfunnsfag. Da de blir spurt om hva de liker aller best med skolen, trekker de begge frem miljøet – både faglig og sosialt.

– Skolen er flinke til å arrangere ting sammen på tvers av klassene slik at man blir godt kjent. Vi har WANG-ballet og så var vi på en skoletur til England i høst. Det var utrolig gøy og en opplevelse jeg aldri vil glemme, forteller Markus.

Celine er enig.

– Det er kanskje det jeg liker aller best her – tryggheten. Man får lov til å være seg selv – uten at noen andre skal dømme deg, sier Celine.

 

Arrangerer åpen dag

29. januar klokken 14.00 arrangerer WANG Åpen dag i Hansteens gate 8 i Oslo. Her kan elever og foresatte få et innblikk i skolehverdagen. Lærere, rådgivere og elever vil være til stedet for å svare på spørsmål. Vi vil ha enkel servering for alle som kommer innom.

– Vi ønsker velkommen til åpen dag hos oss.

1. mars er fristen for å søke videregåendeplass hos WANG.

 

Vil du ha mer informasjon om åpen dag hos Wang Oslo?

LES MER

 

– Elever ønsker å gjøre det bra

Thomas Fjeldstad lærer på Wang

ELSKER JOBBEN: Thomas Fjeldstad er fagleder for realfag og kontaktlærer på WANG studiespesialiserende. Han sier de ansatte hos WANG elsker jobben og arbeider hardt for at elevene skal trives – og lære.

Thomas Fjeldstad er fagansvarlig for realfag og kontaktlærer for studiespesialiserende. Han synes det er hyggelig å høre at elevene trives så godt som de gjør. Han tror mye av hemmeligheten ligger i det gode faglige miljøet som eksisterer hos WANG.

– Jeg tror mange av lærerne hos oss gjør en god jobb fordi de elsker jobben sin og får tillit av ledelsen til å være lærer på den måten de selv har best tro på, forteller Thomas.

– Enklere sagt, de gode lærerne får lov til å være gode hos oss. Den entusiasmen smitter over på elevene, og våre elever har lyst til å gjøre det bra på skolen. Slik er det ikke alle steder.

Assisterende rektor Lund er enig. Han viser til skolens visjon «vi bringer deg i posisjon for å lykkes» som et mantra som går igjen i skolens elev – og læringsfilosofi.

– Hos WANG er det lov å være god, avslutter Lund.

 

Vil du ha mer informasjon om åpen dag hos Wang Oslo?

LES MER
Wang-elever

ÅPEN DAG: 1. mars går søknadsfristen til videregående skole ut. Før den tid arrangerer skolen i Oslo åpen dag, slik at fremtidige elever kan bli kjent med lærere, medelever og andre ansatte. Åpen dag avholdes 29. januar i Oslo. Foto: WANG Oslo

Velkommen til åpen dag på WANG Oslo

29. januar klokken 14.00 arrangerer WANG Åpen dag i Hansteens gate 8 i Oslo. Her kan elever og foresatte få et innblikk i skolehverdagen. Lærere, rådgivere og elever vil være til stedet for å svare på spørsmål. Det vil være enkel servering for alle som kommer innom.

Les mer om åpen dag hos WANG her

Her finner du mer informasjon om WANG Studiespesialisering