Site icon Livsstil

Fornebu-drømmen ble virkelighet

Ingrid, Obos, Obos-medlem

– Vi følte vi var helt gærne, men at vi hadde gjort noe vanvittig kult! sier Ingri Luthen fra favorittstolen i den nye leiligheten i Terne Tun på Storøya.

Ingri Luthen, nyinnflytter på Storøya.

Hun og samboeren Gisle hadde nemlig spart i to år for å dra på ferie til USA, og rett før avreise endte de med å kjøpe drømmeleiligheten og dermed ”bruke masse penger”, som Bærums-jenta selv beskriver det. Ettersom samboeren er fra Sandefjord, ble det et greit kompromiss med skjærgårdsfølelsen på Fornebulandet.

– Egentlig var det hele litt komisk. Vi pratet om hva som skulle være vår fremtidige bolig i bilen en helg på vei til Sandefjord – egentlig idet vi kjørte forbi Fornebu. Vi hadde til felles at vi begge likte godt Fornebu, men vi tenkte at det har vi ikke råd til, fortsetter Ingri, som selv er oppvokst på Bærums Verk.

Interessert i nybygg på Storøya? Sjekk her!

 

HOPPET I DET – OG FIKK LEILIGHETEN

I bilturen ned til svigers gikk praten i nybygg og leiligheter. Ettersom begge også er medlem i OBOS, klikket Ingri seg sporenstreks inn på Fornebulandet da hun var vel fremme i Sandefjord. Prosjektene måtte sjekkes ut.

– Så finner vi dette tunet. At det er lagt ut for salg, og flere av leilighetene var faktisk innenfor det vi hadde råd til. Vi ble kjempeivrige og dro ekstra tidlig hjem fra Sandefjord. Mandagen bar det rett på salgskontoret til OBOS for å studere leiligheten, beliggenheten og solforholdene. Også kjøpte vi leiligheten dagen etterpå! forteller hun engasjert.

Jonas, 8 mnd.

Fordi leiligheten ble kjøpt på det åpne markedet trengte ikke samboerparet å bruke ansienniteten, noe som hadde vært avgjørende på et salgsmøte. Nå har de imidlertid bodd på Storøya i seks uker allerede. Leiligheten er lekkert innredet og med mye lys fra de store vinduene i oppholdsrommet. På den romslige verandaen ligger alt til rette for deilige sommerkvelder, og lille Jonas (8 måneder) trives like godt som mamma!

 

HVA ER DET MED FORNEBULANDET?

Så hva er det som gjør at OBOS har fått en kjempesuksess på Fornebulandet? I alt bygger Norges største boligutbygger hele 460 boliger på den tidligere rullebanen. Alt du måtte trenge er like i nærheten: Barnehage, skoler, Nansenparken, naturreservater, badestrender, butikker, restauranter, treningssenter, svømmehall, idrettsanlegg og mange kilometer med gang- og sykkelveier.

Oppdag hele Fornebulandet!

– Det er helt annerledes enn å bo i byen. Da sa vi bare ”hei” til naboene, her prater vi med hverandre. Folk er åpne og interesserte i å bli kjent. Naboene våre på andre siden av hekken har tvillinger på ni måneder også, så der er vi veldig heldige, sier Ingri.

Ingri og Jonas på tur på Fornebu.

 

Den lille familien tror alle kan finne seg til rette på Fornebu – bomiksen er det ikke noe i veien med. Det virker som det er alle aldersgrupper her; både godt voksne, middelaldrende og barnefamilier, forklarer Bærums-jenta.

– Storøyodden er fantastisk! Ti minutter, så har du fjorden. Det er kanskje favorittplassen min. Ellers er Nansenparken utrolig flott. Folk er generelt veldig takknemlig for at de bor her – og det er kort vei til Oslo, sier Ingri – og legger til med et lurt smil:

– Jeg håper at Jonas får OBOS-medlemskap til navnefesten vi skal ha denne helgen.