Annonsørinnhold

60 år med blikk for optikk

Publisert
6. februar 2016

6. desember fyller Bekkestua Optikk 60 år. Når historie skal skrives, er det med et tilbakeblikk. Dette er historien om en gammel visjon, entusiasme, erfaring og ny teknologi.

1956 – Bærum Optiske etableres

  1. desember 1956 etablerte optikerne Olaf Schou og Jan Egidisus Asker og Bærums første optiske forretning, Bærum Optiske. Lokalene lå sentralt i E-verksgården i Sandvika, vis á vis Bærum rådhus.

 

bekkestua optikk

1967 – Optisk storhetstid

I 1967 eide og drev Olaf og Jan fem optikkforretninger i Asker og Bærum. Kompanjongene gjorde det godt på bygda, behovet for optisk bistand skulle vise seg å være svært ettertraktet. Olaf og Jan og etablerte etter hvert nye filialer, først i Asker, så på Stabekk, på Bekkestua og til sist på Løkketangen i Sandvika.

 

1971 – Den første, myke kontaktlinsen

Den amerikanske optikeren William Feinbloom fant opp plastlinsen slik vi kjenner den i dag, produsert i tynt plexiglass. I 1949 ble designet forbedret, av en linse med kurve som kun dekket hornhinnen og ikke hele øyeeplet. Harde linser i plast revolusjonerte bransjen, men hadde én stor ulempe. Linsematerialet slapp ikke igjennom noe oksygen til øyet. På 60-tallet fikk linsen et nytt gjennombrudd. To tsjekkere produserte et nytt plastmateriale som var mykt og  hadde evnen til å trekke til seg vann. Bausch & Lomb kjøpte i 1966 lisensrettigheten, og utviklet en ny myk linse under navnet Soflens. I 1971 ble Soflens linser introdusert på markedet, og ble de første myke linsen for kommersielt salg.

 

1981 – Bekkestua Optikk består

I desember 1981 besluttet Olaf og Jan å selge, og dele opp selskapets avdelinger. Olaf skulle fortsette på Bekkestua, og Jan i Sandvika.

Firmabil anno 1960

 

1987 – Fastvoldgården

Fra 1981, holdt Bekkestua Optikk til i ”Stoffhuset”. I 1987 stod Fastvoldgården ferdig, der Bekkestua Optikk ligger i dag.

 

1988 – Fra håndverk til helse

I 1988 trådte Optikerforskriften i kraft. Optikk gikk fra å være et håndverk med svenne, – og mesterbrev til et offentlig godkjent helsefag?, som blant annet innebar utvidet rett til å utføre helserelaterte undersøkelser i forbindelse med synsprøver. Optikere fikk også tittelbeskyttelse, som autorisert optiker.

 

2004 – Smertefri synsundersøkelse

1. mai 2004 fikk optikere godkjennelse til å bruke diagnostiske medikament ved synsundersøkelse. Øyedråper til å bedøve øyet under undersøkelse, gjorde behandlingen både smertefri og effektiv.

 

2009 – Henvisningsrett

I 2009 fikk optikere direkte henvisningsrett til øyelege, som betyr at du ikke lenger trenger henvisning fra fastlegen din.

 

En gammel Fiat reklamerer for Bærum optiske

2016 – DNEye og ny teknologi

Hos Bekkestua Optikk har kompetanse alltid vært i fokus. De ansattes kompetanse og forretningens instrumenter oppgraderes kontinuerlig. I februar 2016 investerte Bekkestua Optikk i ny teknologi, et instrument som innehar den siste teknologien innenfor utmåling av syn og brillestyrke, som gir deg et enda skarpere blikk og bedre øyehelse.

 

Historisk kilde:

Norges Optikerforbund

 

Bekkestua Optikk, Gamle Ringeriksvei 37 1357 Bekkestua, Tlf.: 67 11 34 30