Utdanning

Annonsørinnhold

Kristelig Gymnasium – stemmer mytene?

Et skolevalg påvirker hele familien, og vi skylder ungdommene våre å sette oss inn i valget av videregående skole. Henrik Woldene (19) valgte Kristelig Gymnasium, og han forteller om russefeiring, karaktersnitt, skolemiljø og alt annet som er viktig når man skal treffe det riktige og viktige skolevalget.

Annonsørinnhold

Brenner for å hjelpe andre

I sitt hjemland, Spania, hjalp sosionom Pilar Galvez innvandrere som skulle inn på det spanske arbeidsmarkedet. Da hun kom til Norge var rollene snudd. Gjennom JobbAsker fikk hun muligheten til å bruke den erfaringen til å hjelpe andre.

Annonsørinnhold

Mennesket bak boksene

Da Aparna Kulkarni kom fra India til Norge med en amerikansk mastegrad i svært etterspurt teknisk kompetanse, trodde hun det skulle gå greit å få jobb. Nesten tre år og over 100 søknader senere, var hun glad hun fikk med seg JobbAsker på laget.

Akademiet VGS Heltberg Ullevaal

Annonsørinnhold

Businessfag allerede fra Vg1

– Det å begynne med programfag allerede i Vg1 gjør at skolehverdagen blir mye mer spennende og annerledes enn i 10. klasse. – Jeg lærer mye nytt og jobber på nye måter. Det liker jeg, sier Ingrid Ågotnes (16) som går det første av tre år på Businesslinjen ved Akademiet VGS Heltberg Ullevål.

Norges Realfagsgymnas

Annonsørinnhold

Realfag i dybden

Norges Realfagsgymnas Bærum, til daglig bare NRG – bidrar til å utvikle elever med unik realfagskompetanse til næringslivet. Som eneste friskole på videregående nivå i Norge tilbyr skolen studiespesialiserende med realfagsfordypning. Elevene får solid forberedelse til eksamen og høyere utdanning, og til senere arbeidsliv.

Annonsørinnhold

Angrer ikke på helsefag

Sara Edvinsen (19) var den eneste i sin klasse på ungdomsskolen som valgte helsefag istedenfor studiespesialisering. Det angrer hun ikke på. Nylig ble hun kåret til Årets lærling i Asker kommune.