Annonsørinnhold

En trendy favoritt – også for de unge

Publisert
15. juni 2022

Etter at Studio Sommerfeldt åpnet, trenger jeg ikke lenger Bogstadveien, sier Vilde Aas Johansen. Hun er over gjennomsnittet glad i å shoppe, og førstevalget er Bærums Verk.

Ikke la de sjarmerende, historiske bygningene lure deg. Bærums Verk vil alltid ose av nostalgi, men bak sprossede vinduer og tykke tømmervegger finner du et moderne vareutvalg og tidsriktig mat og drikke. 

En av dem som bruker handelsstedet flittig er Vilde Aas Johansen (25). Hun bor i Sandvika, men er oppvokst på Gullhaug, og har mange minner knyttet til Bærums Verk. 

– På barneskolen løp vi ned til Meny i friminuttet, og da jeg var tenåring hang jeg på senteret med venner. Senere har jeg hatt jobb på Verket Sport, og nå er jeg ofte innom for å shoppe.

Handelsstedet Bærums Verk

Handelsstedet Bærums Verk

ROLIGE OMGIVELSER: Vilde setter pris på at det aldri er stressende å handle på Bærums Verk.

Oppdatert på motefronten

Hvor glad er du i å shoppe – på en skala fra 1 til 10?

– Her må jeg nok innrømme at jeg er i det øvre sjiktet, kanskje 7 – 8, ler hun.

Shoppingen på Bærums Verk beskriver hun som variert, med godt utvalg og up-to-date på motefronten. 

– Jeg elsker at Studio Sommerfeldt har kommet på plass, det er et skikkelig friskt pust, sier hun.

ByTimo, Ganni og Designers Remix er noen av merkene Vilde foretrekker hos Studio Sommerfeldt, og kjolen fra Designers Remix, som hun fikk av kjæresten til jul, har blitt en favoritt. Hun handler som regel klær, men har også kjøpt smykker, veske og kule stearinlys i sin nye favorittbutikk. Andre butikker hun alltid må innom er Miin og sin tidligere arbeidsgiver Verket Sport.

 

Tre tips: Melboden lager skikkelig god og ekte napolitansk pizza. På Smelters får du matskatter fra fjern og nær. Hos AC Design finner du personlige gaver til deg selv eller en du er glad i.

 

 

 

Mer enn shopping

En viktig del av shoppingopplevelsen for Vilde er den sjarmerende stemningen. Hun drar som regel på shopping med venninner, og så ser hun på interiør med moren. Er hun der med kjæresten, ender de gjerne opp på Melboden for å spise deilig, italiensk pizza. 

– Det er aldri stressende å vandre rundt her, sånn som det ofte er på større sentre. Det har også skjedd mye her de siste årene, både med tanke på oppussing og åpning av nye butikker. De som ikke har vært her på en stund, bør ta seg en tur, sier hun.

Vildes favoritter: Studio Sommerfeldt og Miin er Vildes favoritt­butikker når hun skal shoppe klær. Hun er også ofte innom Verket Sport. De ansatte er veldig hyggelige og kunnskapsrike, sier hun. Foto: Thomas X. Floyd

AC-Design på Handelsstedet Bærums Verk

Shoppingglad: Vilde Aas Johansen har et nært forhold til Bærums Verk. Hun merker godt at butikkutvalget har blitt bedre og bedre de siste årene.

Kulinariske høydepunkt

I fjor åpnet Mountain Roast Artisan Coffee dørene i Verksgata 16. Du lukter dem nok lenge før du går inn i lokalene. Her får du ferskbrent kaffe av høy kvalitet, samt kaffeutstyr for eksperter. Vil du lære mer om kaffe, kan du delta på kaffesmaking, og hvem vet, kanskje finner du en ny favorittkaffe?

Melboden fremstår også som ny etter totalrestaureringen i fjor. De holder til i verkets gamle stabbur, som ble brukt til oppbevaring av mel i gamle dager. Her får du ekte, napolitansk pizza som stekes i to minutter på 400 grader. Tynn bunn med tykk skorpe, nam, nam!

– Jeg pleier alltid å bestille den samme pizzaen. Før het den Forvalteren II, nå heter den Rustica. Den er så god, med pepperoni, gorgonzola og hvitløk, sukker Vilde.

Handelsstedet Bærums Verk

Godteri for voksne

Smelters Mathus er også en destinasjon for deg som setter pris på kortreiste råvarer. 100 m2 med matskatter fra lokalmiljøet, resten av Norge og også det store utland. I kjøttdisken finner du storfe av rasen Simmentaler og Angus som beiter på Bærums Verk i sommerhalvåret. Nå som aspargesen er i sesong, kan du kjøpe med deg ferdiglaget, kremet aspargessuppe hjem. Eller hva med sorte sommertrøfler fra Alba? Digg på pasta, pizza og frokosteggene. Dette er godteri for voksne!