Annonsørinnhold

Engasjert og inkluderende

Publisert
14. mars 2022

Hvis jeg er vennlig, tiltrekker jeg meg venner, sier Megha Bhawan. Den holdningen gjorde at JobbAsker mente at hun passet perfekt inn hos Bergans. Det fikk de rett i.

 

Megha var med mannen sin på et jobbopphold i Norge som bare skulle vare noen få år. Da de bestemte seg for å bli værende, trengte Megha en jobb.

– Til å begynne med var jeg hjemme og fikk etablert familien i dette nye landet, forteller hun som egentlig er fra India, men som hadde noen år i Singapore før Norge.

– Jeg jobbet en stund i barnehage fordi jeg ønsket å lære bedre norsk. Det var hyggelig det, men jeg har en bachelor i business og en mastergrad i HR og forsikring, og ønsket å bruke kompetansen min. Dermed ville jeg videre, men jeg var innstilt på at jeg måtte bygge stein på stein, forteller hun.

Megha innrømmer at det har vært en svært tøff reise, men hun var bestemt på å ikke gi opp. 

Gode hjelpere

En viktig byggestein i den prosessen, var å komme inn i JobbAsker-programmet. – Der fikk jeg fantastisk hjelp av prosjektleder Sudipa Chakraborty og min mentor, Tove Selnes fra Storebrand.

I tillegg møtte jeg Anne, da, sier hun og smiler takknemlig over bordet til Anne Myrvang, HR ansvarlig i Bergans.

På Bergans får Megha Bhawan lære om alt fra norsk språk og regelverk, til turkultur.

På Bergans får Megha Bhawan lære om alt fra norsk språk og regelverk, til turkultur.

Samarbeidsbedrift

– Bergans har gått inn som samarbeidspartner med JobbAsker, forklarer Anne. – Det har vi gjort fordi vi mener at vi som bedrift har et samfunnsansvar. I dette tilfellet kom JobbAsker til oss og spurte om vi ville ta Megha inn på praksisplass to dager i uken, og dermed ta oss av opplæring og oppfølging i hverdagen.

Anne sier det var et lett valg å ønske Megha velkommen om bord. – Bergans har et sterkt verdigrunnlag og alt vi gjør må harmonere med dette, også rekruttering og ansettelser.

Megha er positiv, ansvarlig, engasjert og veldig inkluderende, og det gjør at hun passer helt perfekt. Vi bidrar gjerne til at flinke folk kommer inn på arbeidsmarkedet, sier Anne. 

Lovverk og turkultur

Megha følte seg velkommen i Bergans-familien fra første stund. – Jeg har allerede vært med på Bergans sin aktivitetsdag, så jeg får den norske turkulturen på kjøpet, ler hun.

Spøk til side så er det mye sannhet i det likevel, mener hun. – Selv om jeg har en god utdannelse innen HR og forsikring, er det mye å lære for å fungere optimalt i det norske arbeidslivet. Det er annerledes lover og regler og måter å samarbeide og gjøre ting på.

Også språket da. Her får jeg øve masse på hverdagsnorsk, og så får det heller være at jeg går glipp av spøkene foreløpig. Jeg bare smiler med og tenker at jeg forstår det snart, ler hun. 

En god plattform

Hos Bergans jobber Megha i HR-avdelingen. Når vi snakker med henne har hun vært der i nesten en måned, og føler at hun har kommet godt i gang både her og på den andre deltidsjobben hun har klart å skaffe.

– På Bergans jobber jeg med administrative oppgaver, som reiseregninger, sykefravær og sånne ting. Det er en god mulighet til å lære om norsk regelverk og andre særnorske ting som den internasjonale utdannelsen min ikke dekker.

Det er veldig deilig å ha fått denne starthjelpen fra JobbAsker. Det har gitt meg en plattform å stå på når jeg nå skal gå skritt for skritt videre, sier Megha, som er klar på at hun fortsatt har mye å oppnå.

 


JobbAsker

Sudipa Chakraborty er prosjektleder for JobbAsker

Sudipa Chakraborty er prosjektleder for JobbAsker.

JobbAsker er et treårig samskapingsprosjekt mellom Asker kommune, NAV Asker, Asker Næringsforening og frivilligheten i Asker kommune, opprettet for å hjelpe høyt utdannede innvandrere inn på det norske arbeidsmarkedet. Prosjektleder er Sudipa Chakraborty.

En viktig del av JobbAsker er mentor- og støtteprogrammet, JobbAsker OPPORTUNITY. Kandidatene får en personlig tildelt mentor, kontinuerlig veiledning og oppfølging, kunnskap og tips til søknader, forberedelser før intervjuer, nettverksbygging gjennom workshops med industriledere/foredragsholdere i forskjellige bransjer, samt motivasjonsbygging. Samarbeidende bedrifter får oppfølging og feedback-deling, mentortilskudd og lønnstilskudd fra NAV om det trengs.

I første runde fikk 11 kandidater plass på programmet. Et år senere er nå ni inne i arbeidsmarkedet, og to har bestemt seg for å ta videreutdanning. Nå vil de gjenta suksessen, og tar inn nye høykompetente kandidater. Samtidig ønsker de flere mentorer og samarbeidspartnere fra næringslivet. Kan du bidra, ta kontakt med post@jobbasker.no eller www.jobbasker.no.