Annonsørinnhold

Bekkestua Optikk: Vi er mer klinikk enn butikk

Publisert
15. juni 2022

Det mangler ikke på optikerkjeder der du får en halvtimes synsundersøkelse og fine briller. Men noen ganger trenger øynene dine noe mer. Mer omsorg, mer ekspertise. Leger, logopeder og sykehus henviser pasienter til Bekkestua Optikk på grunn av deres spisskompetanse.

– Vi er et team på fire optikere som har fordypet oss i hvert vårt fagfelt, i tillegg til det generelle optikeryrket. Denne nisjekompetansen kommer selvsagt våre kunder til gode, sier optiker og daglig leder Thomas Schou. 

Faglig sterkt team

Norges eneste optikerutdanning ligger på Kongsberg, og du har kanskje hørt hvordan de beste studentene plukkes før utdanningsløpet er ferdig? Det har optikerne på Bekkestua Optikk også blitt. Schou selv er fagspesialist på kontaktlinser og synstesting av aktive idrettsutøvere, blant annet av fotballspillerne i Stabæk. Med seg på laget har han Kirsti Opdahl, kontaktlinsespesialist og med kompetanse innen øyeundersøkelser med avansert utstyr. Siv Olufsen er spesialist på barn og syn, og har gjort frivilling arbeid i Eritrea.

Kristian Jensen er det yngste tilskuddet i optikkerteamet. Han fordyper seg i briller og solbriller tilpasset sportsutøvere, i tillegg til å tilpasse synstester for barn med utviklingshemming.

Kristian Jensen er det yngste tilskuddet i optikkerteamet til Bekkestua Optikk. Han brenner for å hjelpe barn med utviklingshemming med synsutfordringer.

Synsproblemer går ofte under radaren

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Kristian tilbake nå som han er har sin Bachelorgrad i optometri. Han begynte hos oss som ekstrahjelp mens han gikk på videregående. Da kom han til jobbintervju i russedress, minnes Schou. 

Etter å ha jobbet som ekstrahjelp på Bekkestua Optikk fant Kristian nemlig ut at det var optiker han ville bli. Økonomistudiene fra BI får han sikkert bruk for en dag, men akkurat nå brenner han for å hjelpe barn med utviklingshemming. Deres synsproblemer går ofte under radaren, ettersom de sliter med å gjøre seg forstått.

Bestill time til synstest her

Profesjonelt: Alle synstester foregår i diskré omgivelser i andre etasje.

God tid: Optikerne hos Bekkestua Optikk setter av god tid til hver pasient.

Det viktige og riktige utstyret

– Det kan være utfordrende for foreldrene å håndtere et multihandikappet barn under en synstest, derfor tilbyr vi synsscreening på skolen. Der kan de ansatte, som kjenner barna og deres utfordringer, bidra til å gjøre prosessen mye smidigere, sier han.

Et nyttig hjelpemiddel for Kristian når han jobber med denne gruppen er en håndholdt autorefraktor. Den gjør det mulig å stå på en meters avstand og foreta en elektronisk måling av synet. Den er også tilrettelagt for barn som ikke kan lese bokstaver.

Trenger du hjelp med synet ditt? Vi hjelper deg gjerne.

Optiker og daglig leder: Thomas Schou er stolt av fagteamet sitt – med god grunn. Alle bidrar med sin nisjekompetanse innenfor optometri.

Nytt instrumentrom

Autorefraktoren er bare et av de mange instrumentene som Bekkestua Optikk kan tilby sine kunder. 

– Godt og oppdatert utstyr har alltid vært viktig for oss, og hele overetasjen er viet til synsundersøkelser med topp moderne utstyr. Under pandemien utvidet vi med et helt nytt instrumentrom, sier Schou.

Her kan det fagsterke teamet blant annet bruke en IPL-maskin, som er en lysbehandling som brukes mot tørre øyne. De har også en OCT, som er en ultralydmaskin for undersøkelser av ulike strukturer i øyet. Videre er Optomap-kameraet et laserbasert kamera med vidvinkel som kan fotografere øyebunnen. I tillegg har de spesialutstyr for sidesyn, og er tilknyttet Eyecheck-systemet – et digitalt diagnostiseringsverktøy som gir kunden rask tilgang på øyelegeekspertise i de tilfellene det er nødvendig.

– Vi er vel så mye klinikk som butikk, og alt av synsundersøkelser foregår i skjermede og trygge omgivelser i andre etasje. Min opplevelse er at kundene setter pris på denne diskré settingen for synstester, sier Schou.

Ja, takk! Jeg vil gjerne bli kontaktet for en synstest