Annonsørinnhold

Asker og Bærums nye matpalass

Publisert
23. mai 2018

Med den nylige åpningen av Bambus Sushi i Sandvika åpnet også den største restauranten i vårt nærområde.

Konseptet er forbløffende gjennomtenkt og er dermed svært lokkende, enten man skal ha en liten matbit før kino, uhøytidelig middag eller arrangere et lukket selskap i den lekre chambre separee-avdelingen.

 

Imponerende, kort og godt

Apropos chambre separee; ifølge daglig leder Nam H. Nguyen skal Bambus Sushi være de eneste som har dette tilbudet i Asker og Bærum, og det florerer ikke av slike tilbud i Oslo heller.

– På kort tid har det strømmet inn bestillinger på rommet som byr på ekstra god Bambus Sushi, sushi, makiservice og skjerming fra de andre gjestene hos oss. Det er ypperlig egnet for bursdager, vennetreff og forretningsmøter, forteller Nguyen. Han er et like stort eventyr i seg selv, han kom til Norge som pur ung båtflyktning i 1990, åpnet sin første restaurant på Majorstuen i 2001 og har nå ni ulike restauranter og utsalg i Asker, Bærum og Oslo med rundt 100 ansatte. Han har også kammet hjem heder som Gaselle-bedrift i 2012 og 2013.

– Vi har to ulike konsepter, den ene er restauranter og den andre er take-away på kjøpesentre.

Bambus Sushi, sushi

Chambre separee – ypperlig egnet for bursdager, vennetreff og forretningsmøter.

 

Hjertebarnet

Men det er i Sandvika Nguyen legger inn mest tid. Da han åpnet i Claude Monets Allé 21 i 2008 var det i et vesentlig mindre lokale. Det ble doblet i størrelse i 2012 ved å overta nabolokalet, og i år fikk han tilbud om å overta seksjonen som ligger vegg i vegg med kinoen og slå alt sammen. Det betyr 430 kvadratmeter som er nyinnredet for 130 gjester i ulike soner.

– Dermed ble det gjort en total oppussing hvor mye ikke synes. Blant annet er det lagt mye arbeid i lyddemping av taket for å skape en hyggelig, dempet akustikk. Det merkes godt. Vi har også utformet ulike soner etter gjestenes behov med behagelige møbler. Nærmest kinoen har vi en sone for småretter og et lite glass før kino, eller det kan fungere som en avslappet barsone etter en middag i hoveddelen. Alternativt kan gjestene sitte ved kjøkkenet og velge ut sushi på tradisjonelt vis. Også her har vi lagt opp til et litt uvanlig konsept hvor gjesten kan diktere porsjonen etter eget befinnende.

Gode råvarer er essensielt for å yte den opplevelsen vi ønsker med fokus på kunden og mat, enten de velger Thai,- Kina,- eller Vietnamesisk mat.

Og jeg kan love spesielle råvarer og retter som ikke alle andre har, sier Nguyen videre og minner samtidig om at de har take-away fra restauranten og letter på sløret om at utkjøring av mat herfra er under oppseiling. Og hvis noen får lyst til å leie hele lokalet til lukket fest, er det forberedt for det også med ulike finesser.

Bambus Sushi, sushi

Hos Bambus Sushi er gode råvarer essensielt.

Råvarene rett til døren

Menyen er variert, og Nguyen kjører statistikk for å by på retter som folk velger.
– Vi har derfor ingen bestselger, alle selger like bra, smiler han. Men det er liten tvil om at fisk og skalldyr er i overvekt. Han fortsetter: Vi har avtale med Lerøy som bringer råvarerBambus Sushi, sushi direkte til alle ni stedene våre, seks dager i uken. Vi er garantert råvarer som er maks 48 timer og har en logistikk som er skreddersydd rundt dette. Gode råvarer er essensielt for å yte den opplevelsen vi ønsker med fokus på kunden og mat, enten de velger Thai,- Kina,- eller Vietnamesisk mat. Vi har eget prøvekjøkken hvor nye retter utvikles og avstemmes med passende vin for optimal opplevelse, forklarer Nguyen.

– Derfor har vi også et velassortert utvalg av vin. Jeg håper at befolkningen i Asker og Bærum tar en tur, og lar oss servere en helhetlig matopplevelse basert på topp råvarer og dyktige kokker som følger sesongvariasjonene, avslutter Nguyen.

Bambus Sushi, Claude Monets Allé 21, 1338 Sandvika, Tlf.: 909 66 888