Annonsørinnhold

Familiens dag

Publisert
11. mai 2017

Legg årets 17. mai feiring til Øvrevoll galoppbane.

Tivoli, Øvrevoll Galopp, hesteløp

BARNAS DAG: Med tivoli, sukkerspinn og ponniriding er alt lagt til rette for en fin feiring for barna.

– Som regel spiser vi 17. mai frokost med venner, før vi går i barnetog. Det er noe med å komme til dekket bord, etter en lang dag med mange forberedelser og gjøremål. Her har vi alt på ett sted, tilrettelagt for både barn og voksne. Og så er det veldig sosialt, vi møter alltid kjente, sier Thomas Christensen.

I år skal familien Christensen feire nasjonaldagen på Øvrevoll galoppbane for fjerde år på rad.

– Etter barnetoget, går vi bort til galoppbanen mens barna sparkesykler ved siden av.

Her er det mange aktiviteter for barn som tivoli, tur med hest og vogn, ponniridning, pølser og is – alt som hører til på 17.mai. Barna leker med andre vennepars barn, mens vi voksne slår oss ned på piknikbordene mellom boder med grillmat og is. For oss er det enkelt, morsomt og veldig god stemning for hele familien, sier Tamara Butenko Christensen.

17. mai arrangementet starter klokken 15, men man kan komme og gå som det passer - dette er familiens dag.

Tivoli, sukkerspinn og ponniridning kan byttes ut med nervepirrende spill på hest, noe deilig å spise og noe godt i glasset.

– Du har hørt om nybegynnerflaks? På 17. mai i fjor fikk Matias, sønnen vår på 4 år, plukke ut den hesten han syns var finest. Han valgte en hest med en fargesprakende drakt og høye odds. Den vant selvfølgelig, sier Tamara.

les mer om 17. mai arrangementet HER

17.mai feiringen på Øvrevoll er gratis og byr på festlige aktiviteter for alle, enten du har små, store eller voksne barn.

– I år blir det debut for minstemann på ponni, sier Thomas og smiler til lille Lucas.

Hesteløp, Øvrevoll Galoppbane,

FULL GALOPP: Årets første løp på gressbanen avholdes 17. mai og lokker de beste hestene til start.

Familiefeiring

Øvrevoll Galopp på Jar i Bærum er Norges eneste galoppbane, og feirer i år 85-års jubileum. I dag står det ca. 200 hester oppstallet på Øvrevoll, og det flotte anlegget brukes daglig til trening og løp.

– Øvrevoll Galopp har invitert til 17.mai feiring siden 2001, og har for mange familier i nærmiljøet blitt en fin tradisjon etter barnetoget, sier Thomas Gjelsås, direktør på Øvrevoll galoppbane.

Du behøver ikke kunne noe om hest for å hygge deg på 17.mai feiringen på galoppbanen. Mange spiller på spesielle navn, bare for gøy. Hvis du trenger tips, finnes det en infostand og spillvertinner.

– Dette er en sportslig stor dag på Øvrevoll, med mange gode hester og løp. Arrangementet starter klokken 15, men man kan komme og gå som det passer. Dette er familiens dag, fortsetter Thomas.

Det finnes nok av steder å slukke sult og tørst den 17.mai. Både ”The Paddock” på Sherryhaugen og ”Derbystuen” i det nye servicebygget byr på smakfull tapasbuffét, mens boder og telt på området serverer hamburgere, pølser og grillmat.

Alt er lagt til rette for en vellykket familiefeiring, også i år. På Øvrevoll er 17.mai mer enn bare barnas dag, det er hele familiens dag.

– Tradisjon tro ønsker vi velkommen til en innholdsrik feiring på Øvrevoll galoppbane, avslutter Thomas.

Øvrevoll Galopp, Vollsveien 132, 1358 Jar, Tlf.: 22 95 62 18