Annonsørinnhold

Festival i strandkanten

Publisert
23. mai 2018

– En identitetsbygger og et populært samlingspunkt for unge og eldre, nye og gamle askerbøringer.

Hei, det er meg! Blir du med å starte festival?

Det var mars 2012 og den som ringte var Fredrik Brodtkorb. De som ble oppringt i tur og orden med samme spørsmål var ni av hans kamerater i Asker. Noen dager senere møttes ti karer til kaffe rundt et bord i kjelleren på Hvalstrand Bad. Alle kjente noen, men ingen kjente alle – unntatt møtelederen selv. Med sin smittsomme entusiasme la han ut om idéen og skapte noen ganske uimotståelige bilder i hodene våre.

Bildene var ganske like de du i ettertid kan se noen tusen av på Instagram med
#hvalstrandfestivalen. Gjør det gjerne her og nå. Du vil se mange fra strandfesten om formiddagen, med barn fulle av forventning og fryd over å se idolet sitt opptre. Andre fra hovedprogrammet om ettermiddagen og kvelden, med feststemte voksne i alle aldere. Artistene på scenen og folkehavet foran. Pleddene på gresset oppi skråningen. Venninnegjengene som ikke har vært ute sammen på altfor lenge.

Kompisene som skåler med hver sin kalde pils i kveldssola. Bukta som fylles av båter med skuelystne. Vimplene som vaier i vinden og fargepærene som lyser opp trærne i sensommermørket. Og fellesnevneren over alle: Smil. Smilende barn, smilende ungdommer, smilende voksne. Fra Asker, fra Bærum og fra områdene rundt.

Les om årets artister her

 

Samlingspunket

Du skal være ganske surpomp for å ikke ta imot muligheten til å bidra til noe sånt. Det var det da heller ingen av oss som gjorde. Dermed var det bare å dra hjem og knuse sparegrisen, for skal man lage fest for alle må noen legge ut. Et drøyt år og en del jobb senere kunne vi stolt åpne porten til Hvalstrandfestivalen 2013. Til vår store lettelse hadde festivalen i mellomtida fått en fantastisk mottakelse ute blant folk. Det gav seg utslag ikke bare i tusenvis av følgere på Facebook, godt forhåndssalg av billetter og grønne lys fra alle myndigheter, men også ved mange frivillige. Uten dem hadde Hvalstrandfestivalen aldri vært den årlige, samlende begivenheten alle i Asker og omegn nå har å se fram til etter hver sommerferie.

Saken er skrevet av styret i Hvalstrand­festivalen, og ble først publisert i Hvalstrand-festivalens jubileumsavis i 2017.

 

Hvalstrandfestivalen

Hvalstrandfestivalen har blitt den årlige, samlende begivenheten for alle i Asker og omegn.

Kjøp billetter til årets festival

 

Årets festival

Kulturarrangementet i strandkanten har i løpet av fem år blitt en identitetsbygger og et populært samlingspunkt for unge og eldre, nye og gamle askerbøringer.

– Hvalstrandfestivalen skal tilby noe for enhver smak, og vi er veldig stolte av å kunne ta imot store stjerner fra både inn- og utland på årets festival. Årets festivalplakat inneholder alt fra ringrevene i Europe og Dumdum Boys til unge stjerneskudd som Halie og Julie Bergan, sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb.

Hvalstrandfestivalen

Matområde med nydelig utsikt mot stupetårnet på Hvalstrand.

Som vanlig vil festivalområdet være fullt av serveringssteder. Du kan slå av en prat med våre viktigste samarbeidspartnere på deres stands, eller slukke tørsten med noe forfriskende fra en av barene på området.

Matområdet er i år ytterligere forbedret og utvidet. Vi tilbyr et rikt utvalg av digg festivalmat, som pizza, tacos, pølser og hamburgere, samt noe for den som ikke ønsker kjøtt.

På Hvalstrandfestivalen står musikken i fokus, og når stjernene ikke står på scenen, sørger festivalens egen DJ for at du kan danse til udødelige hits og favorittlåter gjennom tidene.

– I fjor testet vi vår egen DJ på området for første gang og det var en suksess uten like. Så gøy var det, at vi i år utvider dette området for å gjøre det enda bedre og festligere for de besøkende. Vi gleder oss, avslutter festivalsjefen strålende.

Bestill billetter til årets festival

Hvalstrandfestivalen, Hvalstrand, 1394 Nesbru