Annonsørinnhold

Gamle smykker, sølvtøy og mynter kan bli til «gull»

Publisert
13. september 2021

Gamle smykker, sølvtøy som støver ned, mynter, postkort og frimerker. Mange av oss har flere esker med gammelt «skrot» stående på loft og i kjellere. Men i stedet for å kaste det eller gi det bort, bør du få en verdivurdering hos «Aladdin Gull, Sølv og Mynter» på Strømsø Torg i Drammen i. Du kan nemlig sitte på verdier for flere tusen kroner!

Aladdin åpnet i Globusgården på Strømsø Torg i Drammen i januar 2020.
– Gull, sølv, sølvtøy, pokaler og medaljer kan være verdt mer enn du tror, forteller Thomas Fehn, daglig leder i Aladdin.

Kunde fikk 130 000

«Tusenvis as mennesker har vært innom siden vi åpnet og solgt ting de har hatt liggende. Gull- og sølvsmykker, sølvtøy, gamle mynter og sedler så vel som gamle medaljer og postkort. En dame som hadde ryddet i garasjen kom innom med fire pappesker og det viste seg hun hadde både gullsmykker og gull- og sølvmynter og hun gikk ut av butikken 130,000 kroner rikere», forteller Fehn.

Usikker på om du har noe verdifullt?

ENKEL HANDEL

Fehn synes det er ekstra gøy når det kommer kunder som har meg seg nye og spennende ting. En eske full av diverse smykker, gjenstander og metall blir en ren forundringspakke. Han synes også det hyggelig å kunne gi kunden et godt tilbud som overrasker dem.

– Alle er velkomne til å få en uforpliktende verdivurdering. Det er gratis, og det er ikke noe press for å selge. Vi går gjennom alt kunden har med seg, og lager et tilbud.
Hvis man godtar budet får man oppgjør på konto innen 1-2 virkedager.
Du kan få penger for alle typer gullsmykker, også de som er gamle eller ødelagte. Karat og vekt avgjør prisen.

Noen tenker kanskje at de kan gjøre handelen selv, og kanskje få en bedre pris ved å selge tingene på egenhånd, men Fehn sier at kundene som kommer til butikken setter stor pris på enkeltheten. De får et tilbud, og blir det kjøp, er oppgjøret gjort der og da.
– I denne bransjen er vi avhengige av et godt rennomé og rykte, og du overlever ikke lenge hvis du ikke driver redelig. Kundene må ha tillitt til oss.

ASIATISK GULL

Du kan tjene penger på alt det ovennevnte, men det er først og fremst gull det utbetales større summer på. Summen du får er basert på gullbørsen som måles mot dollar, og prisen du får avgjøres av vekt og karat. Jo høyere karat, jo høyere pris per gram.
– Norsk gull er som regel 14 karat. Gull fra midtøsten og Asia derimot har som regel høyere karat, og er derfor mer verdt, sier Fehn, og oppfordrer samtidig asiatiske kunder til å komme innom.

– Mange sitter på mye gull og av høy verdi, og kan derfor få store summer.
Hvilken farge gullet har spiller ingen rolle, det er karaten som avgjør prisen. Karaten er som regel stemplet på produktet, men har ikke smykket stempel, kan det likevel være ekte gull. Fehn tester da gullet på stedet i butikken for å avgjøre karaten.

SKUFFER OG SKAP

Også andre produkter kan være verdt mye penger. Gamle postkort med motiver av folk, bygd og by er historisk interessante, det samme med frimerker. Enkelte sedler og mynter også, for eksempel 2-øringen fra 1968.
– Den var aldri i sirkulasjon, så det finnes ikke så mange av dem.
Fehn avslutter med et tips til alle som tror de kan sitte på ting av verdi.

– Let i bod, kjeller og loft, skuffer og skap. Særlig i dødsbo og blant arvegods kan det ligge verdier.

Kontakt oss eller kom innom for en gratis vurdering.

Aladdin Gull, Sølv og Mynter AS, Torgeir Vraas Plass 1, 3044 Drammen, Tlf.: 92998070