Annonsørinnhold

KJØTTKAKER I LØKSAUS MED KÅLSTUING

Publisert
21. november 2018

Lisa syltetøy er en liten familiebedrift som har levert kvalitetsvarer på Østlandet siden 1940.

Kort vei fra produsent til butikk gjør at Lisa Syltetøy kan garantere at alle varene som sendes ut er 100% nylaget og ferske.

Lisa produserer alt av syltetøy, saft og bærmasser til dagligvarebruk, institusjoner, storhusholdning og bakeri- og konditorisektoren. Syltetøyet produseres i små porsjoner med første sorterings bær, for å bevare mest mulig av det naturlige i produktene.

Lisa syltetøy passer like godt til frokost, kos og middag.

 

Middagstips med
LISAs rørte TYTTEBÆR

Du trenger til kjøttkakene:
500 gram kjøttdeig
0,5 løk
2 fedd hvitløk
1 ss dijonsennep
1 ss soyasaus
1 ts salt

Du trenger til løksausen:
1 stor løk
2 fedd hvitløk
100 gram smør
3 ss soyasaus
2 ss kapers

Du trenger til kålstuingen:
750 gram kuttet hodekål
3 dl vann
0,5 ts salt
1 ss meierismør
2 ss hvetemel
4 dl helmelk

Lisa tyttebærsyltetøy, kjøttkaker

Slik lager du kjøttkaker i løksaus:
Bland sammen kjøttdeig, finhakket løk, hvitløk, dijonsennep, soyasaus og salt til en farse. Lag kjøttkaker, jeg pleier å bruke to spiseskjeer til dette.

Ha olje i en varm stekepanne, stek kjøttkakene til de er gyldne. Skru så ned varmen litt og tilsett løk i skiver, finhakket hvitløk og smør.

La det frese til smøret er nøttebrunt og løken er myk. Tilsett soyasaus og kapers.

Lisa tyttebærsyltetøy, Kjøttkaker

Slik lager du kålstuing:
Finsnitt kål og kok den i lettsaltet vann til den er myk. Hell av kokevannet. Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk og rør hele tiden, slik at sausen blir helt jevn.

Smak til med salt evnt litt finrevet muskatnøtt og bland kålen i.

Server kjøttkakene i sjysaus med kålstuing, kokte eller bakte poteter og tyttebærsyltetøy.

Lisa Syltetøy AS, Ringeriksveien 173, 1339 Vøyenenga, Tlf.: 67 13 12 22