Annonsørinnhold

Langtidsstekt lammebog i greske pitabrød

Publisert
21. november 2018

Lisa syltetøy er en liten familiebedrift som har levert kvalitetsvarer på Østlandet siden 1940.

Kort vei fra produsent til butikk gjør at Lisa Syltetøy kan garantere at alle varene som sendes ut er 100% nylaget og ferske.

Lisa produserer alt av syltetøy, saft og bærmasser til dagligvarebruk, institusjoner, storhusholdning og bakeri- og konditorisektoren. Syltetøyet produseres i små porsjoner med førstesorteringsbær, for å bevare mest mulig av det naturlige i produktene.

Lisa syltetøy passer like godt til frokost, kos og middag.

 

middagstips med Lisa mintgelé

Du trenger:
1 lammebog
3 kvister fersk rosmarin
1 hvitløk
3 laurbærblad
8 pepperkorn

Slik gjør du:
Gni inn lammebogen med hvitløk og rosmarin. Legg bogen i en stekepose med pepper og laurbærblad. Få ut så mye luft som mulig og lukk posen med stripsen som følger med. Legg bogen i en langpanne fylt med varmt vann fra springen og dekk til med aluminiumsfolie.

Sett i forvarmet ovn på 140 grader i ca 6 timer.

Når bogen er ferdig blir det ekstra godt om du fyrer opp grillen og griller til en fin skorpe før den skal serveres.

Lisa mint gelé, Gresk pitabrød, Lammebog, Lisa Syltetøy

Greske pitabrød (12 stk):

Du trenger:
3,5 dl lunket vann
150 g yoghurt naturell
750 gram hvetemel
en halv pose tørrgjær
2 ts salt
2 ss flytende honning
ca 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok (ca 10-15

minutter) til du har en blank og smidig deig. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, og la deigen heve i ca en time.

Del deigen i 12 emner, kjevl de flate, og stek i en tørr middels varm stekepanne.

Jeg har stekt de i en grillpanne, da får du de brune stripene. Men det fungerer fint å steke i en vanlig stekepanne eller takke også.

Yoghurtdressing:

Du trenger:
2 dl gresk yoghurt
2 ss sukker
2 ss limesaft
1 fedd finhakket hvitløk
revet skall av 1 lime
salt og pepper

Slik gjør du:

Alle ingrediensene blandes sammen. La den stå i ca 15 minutter slik at alle smakene får satt seg før den serveres.

Lisa mint gelé, Lisa syltetøy, Lammebog

Syltet rødløk:

Du trenger:
0,5 dl eplecidereddik
1 dl sukker
1 dl vann
0,5 rød chili (ta ut frøene om du ikke ønsker den så sterk)
2 rødløk

Slik gjør du:
Ha sukker, eddik, vann og chili i en kjele.

Kok opp og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst.

Del opp rødløkene i tynne skiver, før du har disse over på et glass. Hell over eddik-blandingen og sett på lokket.

Løken bør trekke minst en time. Den holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid.

Lisa Syltetøy AS, Ringeriksveien 173, 1339 Vøyenenga, Tlf.: 67 13 12 22