Annonsørinnhold

Optiker med medisinske muskler

Publisert
11. november 2020

Bekkestua Optikk flekser sine medisinske muskler i en tid der mange bedrifter rammes av koronanedleggelser. Teamet på tre optikere blir til fire, og klinikken utvides med hele 60m2.

Vi er mer klinikk enn butikk

Det mangler ikke på optikerkjeder der du får en synsundersøkelse og fine briller. Men noen ganger trenger øynene dine noe mer. Mer omsorg, mer ekspertise. På Bekkestua Optikk har de lang erfaring med synsproblemer som krever mer enn en halvtimes undersøkelse. Derfor mottar de ofte pasienter som er henvist av leger, logopeder og sykehus.

– Vi er tre optikere som har fordypet oss i hvert vårt fagfelt. Denne nisjekompetansen kommer selvsagt våre kunder til gode, sier optiker og daglig leder Thomas Schou. Nå utvider han staben med den nyutdannede optikeren Kristian Kongelf Jensen (25).

 

 

Fikk jobben i russebukse

Det er ikke tilfeldig at Kristian har valgt Bekkestua Optikk som sin arbeidsplass. Da han var atten år og russ på Rud videregående skole, søkte han på en ekstrajobb nettopp her. Stillingen han søkte på var «kundeveileder», og han minnes at han troppet opp på intervju i russebukse.

– Det var kanskje ikke det smarteste antrekket i et jobbintervju, men jeg fikk jobben, sier han.

Han fikk god opplæring, og det tok ikke lang tid før han var komfortabel i rollen. Han hjalp blant annet kunder med å velge innfatninger, og veiledet i bruk av sports- og solbriller.

– Jeg ble nok litt forelsket i optikeryrket gjennom denne ekstrajobben, og stortrivdes med kundekontakten, sier han. Han jobbet på Bekkestua Optikk i tre år, mens han ferdigstilte finansstudiene på BI.

 

Jobbtilbudene sto i kø. Nyutdannede Kristian valgte Bekkestua Optikk

Jobbtilbudene sto i kø. Nyutdannede Kristian valgte Bekkestua Optikk.

Fra BI til Kongsberg

– Vi er veldig fornøyde med å få Kristian tilbake nå som han er har sin Bachelorgrad i optometri fra landets eneste optikerutdanning på Kongsberg, sier Schou.

Kristian fant nemlig ut at det var optiker han ville bli. Finansstudiene får han sikkert bruk for en dag, men akkurat nå er det barn med utviklingshemming han ønsker å hjelpe. Deres synsproblemer går ofte under radaren, ettersom de sliter med å gjøre seg forstått. Kristian tror også at disse barna har så mange helseutfordringer at synsundersøkelser har lett for å gå i glemmeboka.

– Foreldrene synes ofte det er utfordrende å håndtere et multihandikappet barn i hverdagen, så de setter stor pris på at vi kan gjennomføre en synsscreening på skolen. Der kan de ansatte, som kjenner barna og deres utfordringer, bidra til å gjøre prosessen mye smidigere, sier han.

Bekkestua Optikk utvider med nye undersøkelsesrom.

Bekkestua Optikk utvider med nye undersøkelsesrom.

Bekkestua Optikk utvider med ny optiker og nytt instrumentrom.

Utvider med instrumentrom

Et nyttig hjelpemiddel for Kristian når han skal utføre synsundersøkelser på barn med utviklingshemming er en håndholdt autorefraktor. Da kan han stå på en meters avstand og foreta en elektronisk måling av synet. Den er også tilrettelagt for barn som ikke kan lese bokstaver.

– Godt og oppdatert utstyr har alltid vært viktig for oss, og hele overetasjen er viet til synsundersøkelser med topp moderne utstyr. Nå utvider vi også med et helt nytt instrumentrom, forklarer den daglige lederen. I andre etasje foregår synsundersøkelsene i skjermede og trygge omgivelser, noe mange av Bekkestua Optikks faste kunder setter stor pris på. Schou har også gått grundig til verks for å etablere effektive smittevernstiltak mot korona. Han er opptatt av at både kunder og ansatte skal føle seg trygge.

 

Kristian Kongelf Jensen, ny optiker på Bekkestua Optikk

Den nyutdannede optikeren Kristian Kongelf Jensen (25) valgt Bekkestua Optikk som sin arbeidsplass.

God tid til hver kunde

Da Kristian var ferdigutdannet optiker sto jobbtilbudene i kø. Det er en ettertraktet utdannelse. En av grunnene til at han valgte seg tilbake til Bekkestua Optikk er tiden han kan bruke på hver pasient.

– Jeg vet at mange andre optikere opererer med maks førti minutter per kunde. Her har jeg maks sju kunder per dag, og jeg føler virkelig at jeg kan gjøre en grundig jobb. I tillegg har vi ingen selgerrolle med tanke på salg av ulike merkevarer. Jeg stortrives, både profesjonelt og sosialt, smiler han.

 

Ja, takk! Jeg vil gjerne bli kontaktet for en synstest