Annonsørinnhold

På julaften er det ingen leggetid

Publisert
9. desember 2020

Når desember nærmer seg er Kristin allerede i full sving med å forberede julen hjemme i Asker. Selve førjulstiden skal nemlig brukes til å roe ned og kose seg sammen som familie.

For Kristin er tiden de tilbringer sammen med familien det aller viktigste med julen. Den består av mannen Arne, tvillingene på 12 år og deres to fosterbarn.

Jeg har mange gode minner fra julen som liten, og de sitter så dypt i meg. Mitt største ønske er at barna skal få de samme gode opplevelsene rundt julen som jeg hadde.

Kristin sier hun husker hvordan forventningene lå i luften når huset luktet av ribbe og nyvasket gulv, og moren satte på julemusikk på full guffe. Da var det jul!

Jul med fosterbarn

Familien har mange tradisjoner i julen. Pepperkakebaking er en av dem.

Sammen skaper vi nye tradisjoner

Kristin vet at for noen gir julen såre minner, og at man kanskje ikke har de gode assosiasjonene knyttet til høytiden som mange andre har. Hun har derfor et sterkt ønske om å overføre de samme gode juleminnene som hun selv hadde til barna. Minnene av hyggelige og fine juletradisjoner.

Jul med fosterbarn

Barna i huset syns det er fint å vokse opp med fosterbarn. I julen er det alltid stas å finne den rette gaven til hverandre.

Fosterbarna har bodd hos familien i to år, og de skal nå feire sin tredje jul sammen med familien i Asker. For at alle skal få kjenne på gleden som står nærmest hver enkelt ønsker Kristin og Arne at fosterbarna kan ta med seg sine tradisjoner inn i familien, hvis de ønsker det. Slik at de sammen kan skape nye tradisjoner.

“En fast tradisjon er at den som får mandelen i grøten får åpne en fellesgave, som alltid er et nytt brettspill. Det er noe vi kan gjøre sammen, både store og små, og som alle setter pris på”, sier Kristin.

Jul med fosterbarn

Når juletreet skal pyntes er alle i familien med.

Omtanke og omsorg- det er i julas ånd

Julen betyr først og fremst samvær med familien. Det å finne tid til å roe ned fra en hektisk hverdag, og bare nyte hverandres selskap er viktig.

“Det kan være alt fra å ta med seg middagen ut i skogen, eller lage kino hjemme og poppe popcorn på en hverdag”, sier hun.

Selv om det er mye snakk om hva man ønsker seg til jul, tror Kristin at barna syns det er minst like givende å gi gaver.

“Det varmer hjertet mitt når de deler ut gaver og viser med hele seg hvor glad de er i hverandre. Da tenker jeg at det er verdt eventuelle utfordringer vi møter i hverdagen ved å være fosterforeldre”.

Jul med fosterbarn

Kristin håper barna vil sitte igjen med like gode minner fra julen som det hun selv har.

Kristin og Arne har tidligere vært beredskapshjem, før de bestemte seg for å bli fosterhjem på heltid. Hun syns tvillingene har taklet det fint, selv om det til tider kan være vanskelig å måtte dele på hennes tid. Likevel føler hun, at i jula spesielt, ser barna verdien av det å stille opp for andre og vise omtanke.

Nå ser hun frem til at julefreden senker seg, og at de kan samles rundt bordet med god mat, brettspill og julekaker til sene kvelder.  “På julaften har vi ingen leggetid. Den kvelden må gjerne bli lang”, avslutter hun.

Ja, takk! Jeg ønsker mer informasjon om å bli fosterhjem.

Familiehjelp, Smuget 1, 1383 Asker, Tlf.: 93920000